ATLETISME EUROPEU DE MUNIC

Sisè lloc de bronze

Ayad Lamdassem es queda fora del podi a la Marató, però la seua actuació va ser clau perquè Espanya firmés la medalla per equips || El lleidatà va estar sempre al capdavant però va cedir al final

L’equip masculí espanyol, al podi amb la medalla de bronze.

L’equip masculí espanyol, al podi amb la medalla de bronze.RFEA

El lleidatà Ayad Lamsdassem va acabar ahir sisè en la marató masculina de l’Europeu de Munic, amb un temps de 2 h 10:52. El lleidatà va rodar tota la carrera en el grup del capdavant, però va cedir en el tram final i no va poder assolir el podi en la categoria individual. Tot i així, la seua actuació va ser decisiva perquè la selecció espanyola, en la qual Lamdassem formava al costat de Dani Mateo, Abdelaziz Merzougui, Yago Rojo i Jorge Blanco, es pengés la medalla de bronze per equips en la prova.

El germànic Richard Ringer, de 33 anys, va protagonitzar un final apoteòsic, ple de confiança, i es va emportar l’or al superar als últims metres l’israelià Maru Teferi, que va començar a assaborir la victòria massa aviat però que no va poder aguantar l’estrebada del corredor germànic, que va arribar com una exhalació a la meta per parar el cronòmetre en 2 h 10:21 davant de la joia del nombrós públic que va animar el seu compatriota.En l’últim quilòmetre i mig del circuit urbà van arribar cinc corredors junts, entre ells Lamdassem, que, als seus 40 anys, des del principi es va situar al capdavant de cursa i no es va desenganxar dels favorits aguantant les gambades de corredors més joves i fins i tot va intentar atacar a quatre quilòmetres de meta. Tanmateix, un canvi de ritme en l’instant decisiu va frenar les seues opcions de medalla i va acabar entrant sisè, a 19 segons del vencedor Ringer. La plata se la va endur l’israelià Teferi i el bronze, el seu compatriota Gashau Ayale.Lamdassem va ser el millor de l’equip espanyol.

El segon de la delegació va ser Jorge Blanco, que va quedar dotzè, amb Dani Mateo i Yago Rojo, en catorzena i quinzena posicions, respectivament, i Abdelaziz Merzougui al lloc 43.Els altres dos lleidatans que participaran a l’Europeu, Aleix Porras i Berta Segura, van viatjar ahir cap a Munic per preparar el seu debut en el certamen. El primer dels dos a estrenar-se serà Aleix Porras, que correrà demà les sèries dels 400 metres tanques. Per la seua part, Berta Segura, vinguda del Mundial sub-20 disputat a Cali, s’estrenarà divendres en el relleu 4x400.

Aquesta serà l’única prova en la qual competirà Segura, formant equip amb Carmen Avilés, Aauri Bokesa, Laura Hernández i Eva Santidrián.

“A falta de dos quilòmetres m’ha faltat el canvi final”

Malgrat que abans de la competició s’havia fixat com a objectiu aconseguir una medalla individual, Ayad Lamdassem va dir estar “molt content” amb el seu lloc individual i va lamentar que a falta de dos quilòmetres, en el moment decisiu de la carrera, li “va faltar el canvi final”, després d’estar en el grup capdavanter durant tota la prova. Després de recollir la medalla de bronze per equips, el lleidatà va afegir que “l’any que ve en el Mundial espero poder tenir una millor posició”.

Lamdassem va ser cinquè en els Jocs Olímpics de Tòquio de l’any passat i, als seus 40 anys, aspira a millorar aquest lloc en el campionat Mundial de Budapest, que se celebrarà l’estiu vinent.

Espanya també s’emporta la plata per equips en la marató femenina

Abans de la medalla de l’equip masculí, Espanya es va estrenar ahir al medaller dels Campionats d’Europa de Munic (Alemanya) amb la plata aconseguida en la categoria d’equips en la marató femenina. En una prova guanyada per l’atleta polonesa Aleksandra Lisowska amb un temps de 2:28:36, l’atleta de Valls Marta Galimany va ser la millor espanyola, onzena, i va obtenir el metall amb Irene Pelayo, Elena Loyo i Laura Méndez.

Més enllà de les dos medalles en la jornada inaugural, la corunyesa María Belén Toimil va ser desena a la final de llançament de pes, fora del primer tall. La neerlandesa Jessica Schilder es va proclamar vencedora.