Mariano García, campió d'Europa de 800

Espanya acumula un total de deu medalles

Mariano García celebra la victòria a l’Europeu de Munic.

Mariano García celebra la victòria a l’Europeu de Munic.EFE

El murcià Mariano García es va proclamar ahir campió d’Europa de 800 metres a Munic amb una marca de 1:44:85, cinc mesos després de convertir-se en campió del món a Belgrad. García va arribar a les semifinals amb el tercer millor temps de la seua sèrie (1:47.66) en la ronda classificatòria i es va plantar a la final després de guanyar la sèrie amb el millor temps dels 16 participants (1:46.52). Com a primer, l’atleta murcià va imposar el ritme de la carrera i va saber aguantar l’empenta final dels perseguidors per parar el crono amb la seua millor marca personal.

Darrere d’ell va arribar el britànic Jake Wightman i el bronze va ser per a l’irlandès Mark English.“Vaig anar reservant fusibles en altres rondes perquè avui m’ha fet falta tot. Quan m’he posat primer i he sentit que els tenia al darrere he pogut resistir i he pujat les cames com he pogut”, va explicar García després de la cursa a la zona mixta.Per la seua part, el 4x100 femení espanyol, format per Sonia Molina-Prados, Jael Bestué, Paula Sevilla i Maribel Pérez, es va quedar a les portes de la medalla a l’acabar quart la final. L’atleta Roberto Alaiz va ser catorzè en els 1.000 metres, mentre que Juan Antonio Pérez va acabar dissetè.

Xènia Benach es va quedar fora de la final als 100 metres tanques al quedar sisena en les semifinals. Amb la medalla de García, Espanya acaba l’Europeu amb una gran actuació al sumar un total de quatre ors, tres plates i tres bronzes.D’altra banda, la saltadora d’alçada ucraïnesa Iaroslava Mahutxikh es va proclamar campiona continental amb una marca d’1,95 metres i va dedicar la victòria als seus compatriotes. L’atleta de 20 anys va recórrer part de l’Estadi Olímpic amb la bandera del seu país, emocionada i mirant al cel.