Primera exhibició de Lewandowski

Robert Lewandowski lidera la golejada del Barcelona a Sant Sebastià amb dos gols, els seus primers a la Lliga, i una assistència per aconseguir el primer triomf || Dembélé encarrila la victòria, que tanca Ansu Fati al rebre una acrobàtica passada del polonès

El davanter polonès del Barcelona Robert Lewandowski va liderar la golejada del Barcelona al Reale Arena de Sant Sebastià (1-4). Va triar el dia en què complia 34 anys per demostrar el que pot ser capaç de donar a un equip que, de la mà del seu fitxatge estrella, torna a ser, o això s’espera, un seriós aspirant a tots els títols. Només va necessitar un minut per marcar el seu primer gol a la Lliga.

Lewandowski va ser el gran protagonista en la golejada del Barça en la visita a la Reial Societat, amb dos gols i una assistència que van ser clau perquè els blaugranes sumessin el primer triomf. Hi van contribuir també Ansu Fati, que va demostrar una gran connexió amb el polonès, així com el porter Ter Stegen. L’alemany va fer unes intervencions prodigioses que van ajudar que els tres punts volessin a Barcelona

Els dos equips van oferir un partit intens, dominat pels blaugranes en moltes fases

Després de la decepció que va suposar l’empat sense gols contra el Rayo Vallecano en la primera jornada, el Barcelona necessitava la primera victòria. No era un escenari fàcil ni un rival còmode, com demostra la història dels enfrontaments entre els dos equips.Però el partit es va posar aviat de cara a l’equip de Xavi Hernández. En la seua primera acció ofensiva conduïda per Balde, aquest va fer una gran assistència a Lewandowski perquè el polonès inaugurés el seu registre de gols a la Lliga espanyola, creuant la rematada per evitar Remiro i fer pujar el 0-1 al marcador. No s’havia assolit el primer minut de joc i l’equip de Xavi Hernández ja tenia el partit on volia.

Però els donostiarres no es van desanimar amb el desavantatge i van trobar el seu premi molt ràpid, mentre el Barça encara celebrava el gol inicial. En un robatori al centre del camp, Silva va aprofitar per connectar amb Isak i el davanter suec va definir per alt davant de la sortida de Ter Stegen per empatar el partit en el minut 4 (1-1).El frenètic ritme amb què havia començat el duel va anar decaient a mesura que van passar els minuts, amb acostaments perillosos espaiats però amb opcions de canviar el marcador gairebé en cada un, com a punt va estar d’aconseguir Ferran Torres en una intencionada rematada a mitjans de la primera part. Merino i Kubo la van tenir també per a la Reial abans del descans.El davanter japonès de la Reial ho va intentar en diverses ocasions abans de l’intermedi, però no va estar tan fi com en la primera jornada davant del Cadis, si bé el trio defensiu blaugrana no podia descuidar-se un sol moment perquè, al costat del nipó, Isak era un perill latent cada vegada que la pilota s’atansava a la seua zona.S’esgotava el primer temps quan va arribar la millor opció de gol per als donostiarres.

Va ser en una internada d’Aritz que va rematar David Silva amb tanta intenció i perill, que molts aficionats van cantar el gol abans de la marxa a vestidors d’ambdós equips. Però el marcador continuava igualat al final de la primera part.Reial Societat i Barcelona van intensificar els seus atacs a la segona meitat, malgrat que les cames començaven a flaquejar en aquest inici de temporada. I una altra vegada va espantar el quadre local en un llançament de falta de Brais, anul·lat per fora de joc d’alguns dels rematadors blanc-i-blaus, que van molestar, segons el parer de Munuera Montero, Ter Stegen.Després va ser el torn de Lewandowski, un perill constant per a la defensa, i nova resposta local de Merino en l’estira-i-arronsa en el qual s’havia convertit el xoc en la seua part decisiva.

Va entrar Ansu Fati i va canviar el decorat. A la primera pilota que va tocar el jove talent del Barcelona va generar una superioritat amb una passada de taló, per deixar una autopista a Dembelé que el francès no va desaprofitar per marcar i encarrilar el matx (1-2). Els donostiarres van abaixar els braços, el Barça es va encoratjar i va arribar el tercer, obra de Lewandowski (1-3), per acabar de trencar la resistència de l’equip local, que veia ja impossible remuntar un marcador tan advers.

Però faltava la guinda. I aquesta la va posar el protagonista del partit, Lewandowski. Va caçar una pilota amb el peu i la va cedir, en una acció malabarista, a Ansu Fati, que no va perdonar per transformar l’1-4 i tancar la primera gran exhibició del nou Barça.

Xavi: “Hem hagut de ser valents, l’empat no ens valia”

Xavi va assenyalar que “el canvi de sistema era perquè jugàvem amb dos puntes, ens sobrava un defensa. Era un risc, però era un sistema per tenir la pilota. A la segona part hem tingut més paciència”.

L’entrenador va afegir que van acabar amb un onze molt ofensiu perquè “l’empat no ens valia. Hem jugat amb dos extrems purs i un davanter d’interior. Eren quatre davanters pràcticament.

Hem hagut de ser valents per guanyar el primer partit de la temporada”. Sobre els pocs minuts d’Ansu Fati, va dir que “tenim moltes opcions, molta varietat. Ha de ser car jugar al Barça”.

El club continua sense poder inscriure Koundé

Xavi no va donar la llista de convocats fins a mitja hora abans que l’equip viatgés a Sant Sebastià. Va esperar fins a darrera hora per veure si el club podia inscriure Jules Koundé, però al no haver-hi cap sortida el francès continua sense estar disponible per al tècnic de Terrassa. Xavi sí que va incloure Memphis Depay i Aubameyang, que haurien de ser dos dels jugadors que han de deixar el club.

Tampoc van viatjar els que ja no compten per al tècnic: Dest, Braithwaite i Umtiti.

Ferran Jutglà triomfa al Bruges belga

Una de les perles del planter blaugrana, Ferran Jutglà, al qual Xavi va donar minuts la passada temporada i el club va deixar sortir traspassat per 5 milions d’euros, està triomfant a la Lliga belga amb el Bruges. Aquest cap de setmana, davant del Kortrijk, va marcar el primer gol del seu equip, que va guanyar 2-1.

El jugador ha marcat 3 gols en 5 encontres de Lliga i, en total, en porta 7 en 9 partits.

Guardiola no retindrà Bernardo Silva

Pep Guardiola, entrenador del City, va dir ahir després del partit contra el Newcastle (més informació a la pàgina 19) que no retindrà Silva, encara que li agradaria que es quedés a l’equip. “Si forces una persona, com pots fer que tregui el millor d’ell? És impossible.” El Girona busca avui la primera victòria

El Girona, que va debutar la passada jornada amb una derrota davant del València (1-0), busca avui la primera victòria.

Rep a Montilivi el Getafe (22.00) amb l’ambició d’oferir un triomf a la seua afició. L’altre partit que es juga avui per completar la jornada a Primera és l’Elx-Almeria (20.00).

L’Osca perd a casa davant del Cartagena

L’Osca va perdre ahir al seu camp en la visita del Cartagena, per 2-3, amb la qual cosa pateix la primera decepció davant de la seua afició i es manté amb un sol punt després de les dos primeres jornada de Segona. L’Oviedo va derrotar per la mínima el Leganés i Tenerife i Lugo van empatar 1-1.

Robert Lewandowski, que ahir va complir 34 anys, saluda l’afició.