Emma Carrasco, finalista en 200 braça amb el millor crono

Buscava la segona medalla la passada matinada després del bronze en 200 estils

Emma Carrasco, durant la prova dels 200 metres braça.

Emma Carrasco, durant la prova dels 200 metres braça.FINA

La nadadora lleidatana Emma Carrasco disputava la passada matinada la seua tercera final en el Campionat del Món júnior de Lima (Perú) i buscava la seua segona medalla després de la de bronze aconseguida en la prova dels 200 estils. En aquesta ocasió, Carrasco lluitava a la 1.09, hora espanyola, per un metall en la prova dels 200 braça, en què tenia fermes aspiracions d’assolir l’or, ja que va ser la més ràpida de les sèries de totes les participants. Carrasco es va imposar en la quarta sèrie amb autoritat aconseguint un temps de 2:30.57.

Val a destacar que la segona classificada en la sèrie de la lleidatana va ser la sèrbia Martina Bukvic amb 2:35.14.A la final, Carrasco tindrà com a rivals la japonesa Yumeno Kusuda (2:30.96), les sud-coreanes Park Si-eun (2:32.13) i Ryoung Kim-ah (2:34.37), la turca Defne Coskun (2:33.46), la txeca Natalia Jandikova (2:34.85), la sèrbia Martina Bukvic (2:35.14) i la italiana Irene Mati (2:37.28).Si aconsegueix una nova medalla Emma Carrasco encara arredoniria més un any màgic, el millor de la seua carrera esportiva, i això malgrat que sempre ha mostrat una contínua progressió. Va començar en el Campionat d’Espanya amb cinc ors en categoria júnior i un bronze absolut.Posteriorment, va aconseguir un or en 400 estils i un bronze en 200 estils a l’Europeu de la seua categoria que va tenir lloc a Otopeni (Romania) a inicis de juliol. I en el Mundial júnior de Lima ja porta un bronze en els 200 estils, a més d’haver estat també finalista en els 400 estils finalitzant en cinquena posició.

Ara tenia la possibilitat d’engrossir el seu ja brillant palmarès amb una nova medalla la passada matinada. Emma Carrasco es va formar al Club Inef Lleida i ara pertany al CN Sant Andreu, mentre s’entrena al CAR de Sant Cugat.