PIRAGÜISME ESLÀLOM

Plata per a Miquel Travé a casa

Al palista de la Seu d'Urgell se li va escapar l'or en C1 per 9 centèsimes i tanca la Copa del Món amb la cinquena medalla internacional com a sènior || Espanya firma dos podis en Extreme Kayak

Miquel Travé, mantejat pels seus companys després d’aconseguir la medalla de plata al Parc Olímpic de la Seu d’Urgell.AGUSTÍ CURURULLS

Miquel Travé es va penjar ahir la medalla de plata a la final de C1 en l’última prova de la Copa del Món d’Eslàlom, que s’ha disputat al Parc Olímpic de la Seu d’Urgell. Travé jugava a casa i això es va notar en l’ambient, amb un suport incondicional de l’afició. Després de quedar cinquè dissabte a la final de K1, ahir partia com a favorit per penjar-se la medalla d’or en C1.

L’urgellenc es va classificar per a la final firmant el millor temps en semifinals, 92.77 i sens dubte hauria pujat dalt de tot del podi si no hagués estat per un lleu toc a la porta 22, suficient per penalitzar, parar el crono en 93.46 i quedar-se amb la medalla de plata, a tan sols nou centèsimes de la medalla d’or. Aquest va ser per al francès Nicolas Gestin, que va fer un temps de 93.37. La medalla de bronze va ser per a l’eslovè Luka Bozic, amb 94.50.

La prova de la Seu d’Urgell, la cinquena i última de la Copa del Món, servia també per proclamar els campions. El vencedor ha estat el francès Gestin, amb 309 punts, seguit de Bozic amb 301, mentre que Travé ha finalitzat sisè amb 198 punts.Per a Travé és la cinquena medalla internacional com a sènior. La primera va ser una plata el 2019 a la Copa del Món per equips, l’any passat ja va ser or en C1 a la Copa del Món de la Seu i aquest 2002, a la plata d’ahir suma un bronze a l’Europeu i un altre bronze, també a l’Europeu, però per equips, sempre en canoa.

A aquests premis se sumen cinc medalles individuals en sub-23 i júnior i sis més per equips.A la final femenina el Cadí Canoe Kayak tenia també representació amb l’andorrana Mònica Doria, que dissabte va ser bronze en K1, encara que ahir en C1, després de classificar-se amb el segon millor temps, va acabar cinquena. El podi va ser per a l’alemanya Andrea Herzog i les txeques Gabriela Satkova i Tereza Fiserova.Espanya va tancar la jornada amb dos medalles en l’espectacular modalitat de l’Extreme Kayak. Manuel Ochoa va ser plata a la final masculina i, en la femenina, Olatz Arregui es va penjar la de bronze. La prova tornarà a la Seu el 2023.

“Em deixa content veure l’alegria de la gent, encara que volia l’or”

Miquel Travé va explicar que “volia l’or”, encara que es va confessar content “del rendiment que he tingut a casa. Veure la gent animant-me m’ha motivat i veure la seua alegria a les cases em deixa bones sensacions. Crec que és un bon final de temporada”, va valorar el piragüista de la Seu. A part de la plata d’ahir, dissabte va ser cinquè a la final de K1. “Llàstima que un petit error m’ha apartat de l’or, però la valoració és molt positiva.”