El Barça aixafa el Viktoria txec liderat per un estel·lar Lewandowski

El Barça aixafa el Viktoria txec liderat per un estel·lar Lewandowski, autor d'un hat-trick i donant tota una lliçó de futbol || Kessié i Ferran Torres es van afegir a la festa golejadora en un partit redó que Xavi va aprofitar per fer rotacions

Pedri va ser substituït a la segona part per Gavi.

Pedri va ser substituït a la segona part per Gavi.EUROPA PRESS

Un triplet de Robert Lewandowski, que ha marcat vuit gols en els cinc partits disputats com a blaugrana, va permetre la golejada del Barcelona al Viktoria Pilsen (5-1) en la primera jornada de la Lliga de Campions. Va respondre d’aquesta manera el polonès al duel proposat per Haaland i Mbappé, que a la vigília havien firmat dos gols. El nou del Barça va marcar-ne tres, pràcticament va encertar tot el que va intentar i va transmetre la sensació que es troba en un magnífic moment de joc.

Fins a sis canvis va introduir Xavi respecte a la victòria a Sevilla. Va entrar Alba, però no Piqué; va descansar Busquets i Kessié va acompanyar Pedri. Ansu es va estrenar com a titular i Christensen va fer parella amb Kounde.

Al Viktoria Pilsen se li van veure les costures des del primer minut. Arraconats a prop de Stanek, els txecs no tenien més pla que aguantar. El Barça, cada vegada amb els automatismes més afinats, va mostrar la profunditat de la seua banqueta i els perfils que té Xavi al seu equip.Per exemple, es va veure el que pot aportar Franck Kessié, més en l’arribada que en la construcció.

L’exmilanista va obrir la llauna després que Kounde despengés un servei de córner. Va viure el Barcelona dels esclats per la dreta de Dembélé, que va encarar una i cent vegades al seu parell, i va generar múltiples accions. Sempre amb la mirada pendent de Lewandowski, que va tornar a fer una classe de futbol, ahir centrant l’atenció dels centrals i donant-li opcions als seus dos companys d’atac: Dembélé i Ansu.Amb 1-0 en el marcador, l’àrbitre va assenyalar al minut 25 penal de Christensen a Mosquera.

A més, el danès anava a ser expulsat. El VAR va entrar per cridar l’atenció de Lawrence Visser, que va revisar l’acció, va anul·lar el penal i a més va amonestar Mosquera amb una groga per un cop de colze al central del Barça.Tot va tornar al seu curs en el moment en què Lewandowski va entrar en joc. El polonès, una meravella posicionalment, va rebre al balcó de l’àrea un servei de Sergi Roberto i va posar la pilota al pal esquerre de Stanek (2-0, min.

34). L’execució va ser perfecta, però abans el nou del Barça havia vist la posició del central, la del marcador d’Ansu i on era el porter.Va poder anotar el Barça el tercer per mitjà de Sergi Roberto, Pedri i Ansu, però va ser el Viktoria Pilsen el que va retallar per mitjà de Sykora en una jugada de dubtes de la defensa local (2-1, min. 44).

Tanmateix, al límit del descans, una recuperació de Dembélé va permetre el 3-1, una altra vegada de Lewandowski, que va rematar al segon pal i en planxa un servei del francès al minut 48.La dinàmica de l’encontre no va variar. Un atac continuat del Barcelona, que dominava i assetjava la meta txeca, encara que la primera ocasió clara del segon temps va ser per mitjà del gegant Chory, que no va culminar una bona jugada de Mosquera. Tanmateix, quan va aparèixer novament Lewandowski, l’escenari va canviar per complet.

Al 68, Ferran Torres li va deixar una pilota a la frontal de l’àrea i el polonès, una altra vegada de rosca, va batre Stanek (4-1).Ferran va firmar el cinquè després d’una gran volea a passada de Dembélé (min. 71). Encara va tenir temps Xavi Hernández per donar uns minuts al jove Pablo Torre.

Al final, un 5-1 en un exercici en el qual el tècnic blaugrana va donar minuts als no habituals i va permetre el descans dels jugadors més carregats de partits.La setmana que ve, a Munic, es podrà calibrar l’estat dels blaugranes. El Bayern donarà pistes de com es troba l’equip català. L’equip alemany, que ha estat la bèstia negra dels blaugranes, es va imposar ahir a domicili a l’Inter de Milà per un resultat de 0-2.

Benzema estarà de baixa fins a l’octubre

Karim Benzema, davanter francès del Reial Madrid, no té afectat el genoll dret i pateix una lesió doble a la cuixa, com van revelar les proves mèdiques realitzades ahir a última hora del matí al jugador a la ciutat esportiva, que van descartar una lesió de gravetat. Tanmateix, mostren unes malalties que, segons va informar el club, el mantindran de baixa fins a l’octubre. Benzema es perdrà el derbi contra l’Atlètic, així com el duel previ de la cinquena jornada amb el Mallorca i tampoc jugarà contra el Leipzig a la Champions.

Pjanic fitxa per un club dels Emirats Àrabs

El FC Barcelona va confirmar ahir la marxa del centrecampista bosnià Miralem Pjanic, que va arribar al club l’estiu del 2020 i que davant de la falta d’oportunitats ha decidit fer cap als Emirats Àrabs Units per jugar al Sharjah. Pjanic, de 32 anys, va ser fitxat per Barça el 2020, procedent de la Juventus, però ni amb Ronald Koeman ni amb Xavi Hernández no va aconseguir tenir gaire minuts. De fet, l’any passat va anar-se’n cedit al Besiktas turc i ara, després de no haver jugat cap partit aquesta temporada, emprèn una nova aventura.

Van debutar Piqué, Memphis i Pablo Torre

Gerard Piqué va debutar aquesta temporada al Barça al substituir Sergi Roberto després del descans. El central de 35 anys no havia jugat ni un sol minut en els quatre partits de Lliga. En general, va ser rebut amb aplaudiments al Camp Nou.

En el transcurs de la segona part també es van estrenar en aquest curs Memphis Depay, una vegada finalitzat el mercat en el qual va estar a punt d’anar-se’n, i el jove càntabre Pablo Torre. Piqué va lluir, a més, el braçalet de capità que precisament portava Sergi Roberto, que va ser qui va substituir.