ELS DETALLS

Càstig inicial al Llista

El Barça venç a Lleida per un marcador molt inflat en el debut de lliga || El conjunt d'Albert Folguera va plantar cara en trams del partit però no va trobar el gol i la qualitat blaugrana el va penalitzar

El debutant Nuno Paiva, molt actiu a la primera meitat, en una acció ofensiva davant d’Helder Nunes.CARLES MIRANDA

El Finques Prats Lleida se’n va anar amb les mans buides del primer partit de l’OK Lliga amb una contundent derrota contra el Barcelona (0-5), que va demostrar la seua qualitat per ampliar l’avantatge en el marcador i no patir amb un Llista que va plantar cara sobretot a la primera meitat, però va estar negat de cara a porta, va enviar nombroses vegades la bola al pal i a la segona part, amb el partit ja molt costa amunt, va pagar el desgast i es va quedar sense forces. El Barcelona, recent guanyador de la Supercopa d’Espanya, va demostrar des de molt aviat que no vol tornar a deixar escapar el títol de Lliga com li va succeir el curs passat i va sortir al partit en bloc. Al primer minut ja va obligar a intervenir amb èxit Elagi Deitg, però a la seua segona acció clara, Joao Rodrigues va obrir el marcador, amb una definició a plaer des de dins de l’àrea (0-1).Superada la primera escomesa blaugrana, el Llista va començar a ocupar més el camp rival però es va trobar amb un rival molt ben plantat que va dificultar-li els atacs i va continuar avisant a la contra, amb una pilota al pal del golejador Rodrigues (7’).

A la següent acció, Nuno Paiva, que va debutar ahir amb el Finques Prats Lleida al costat de Xavi Aragonès i el porter Deitg, va respondre enviant la pilota al pal després d’una bona recuperació. Amb el pas dels minuts, l’equip lleidatà va anar millorant i a l’equador del primer temps va tornar a topar amb el pal, com li passaria fins en sis ocasions durant el duel, aquesta vegada després d’una acció de Folguera. Seguidament, el conjunt d’Albert Folguera va estar dos minuts en superioritat per la cartolina blava al blaugrana Helder Nunes, però Oriol Vives es va trobar amb Sergi Fernández en la falta directa, va fallar el rebot i el Llista no va poder aprofitar per tornar igualar.

Al tall del descans, el conjunt visitant va robar una pilota en camp contrari i amb un atac ràpid va posar el 0-2 a l’electrònic, obra de Pau Bargalló, que va enviar el duel al descans i va acabar passant factura als locals al segon temps. Paiva va ser sancionat amb dos minuts al 27 i el Barça va posar el 0-3 coincidint amb la superioritat. Ja amb menys forces i amb els pals com a enemics a les accions d’atac, el conjunt visitant va rematar el duel al minut 33, amb un molt bon gol de Matías Pascual (0-4), que va definir a la perfecció des de la mitjana distància i va posar el 0-5 definitiu, amb un gol de Bargalló, de falta directa.

Després de la derrota inaugural, el tècnic lleidatà, Albert Folguera, va ser clar en l’anàlisi: “És un equip que està molt per sobre nostre i ho sabíem, però malgrat tot, els hem competit en molts trams i segurament ens ha faltat marcar un gol per poder creure en les nostres opcions.” L’entrenador del Finques Prats Lleida va reconèixer que “a la segona part hem abaixat molt el nivell físic” i va revelar que durant la setmana “hem tingut quatre jugadors amb febre i la pretemporada se’ns ha trencat. No arribàvem bé físicament i ho hem pagat també”. Encara que, segons el tècnic, la factura física va arribar després del descans, el moment clau del partit va ser el 0-2, poc abans de la mitja part.

“És un gol que ens ha fet molt mal, perquè perds una pilota on no has de perdre-la. Sabem la qualitat que tenen i l’han demostrat” va reflexionar Folguera, que, tanmateix va reconèixer que “quan hem estat bé físicament hem competit” i es va mostrar segur que la derrota “no afectarà l’equip i afrontarem molt bé el pròxim partit a Alcoi sense tenir en compte aquest encontre”.Malgrat l’àmplia victòria, el tècnic del Barça, Edu Castro, va reconèixer que “a la pista del Llista sempre ens ho posen molt difícil, sempre estem molt incòmodes aquí”. “Malgrat les baixes que ha tingut el Lleida aquest estiu, el nivell que han mostrat ha estat molt bo.

Estic segur que milloraran molt durant el curs”, va concloure Castro.