ELS DETALLS

VÍDEO | Golejada del Barça al Cadis

El Barça goleja el Cadis a la segona meitat, en un partit que va estar aturat 50 minuts per atendre un espectador que va patir una aturada cardíaca || Van marcar De Jong, Lewandowski, Ansu Fati i Dembélé, i van debutar Marcos Alonso i Bellerín

Un Barcelona amb renovat onze titular va sumar tres nous punts a costa d’un Cadis que va aguantar l’empat inicial fins al minut 55, quan De Jong va obrir el marcador al Nuevo Mirandilla, on Lewandowski, Ansu Fati i Dembélé van completar la golejada blaugrana (0-4), que situa l’equip líder provisional a falta que jugui avui el Madrid. El matx va estar marcat per una aturada de 50 minuts en el tram final per atendre un espectador. Després de 19 minuts esperant sobre el terreny de joc, els futbolistes es van retirar als vestidors per esperar la represa dels últims nou minuts més l’afegit.L’ordre defensiu local va mantenir l’empat sense gols a la primera meitat malgrat l’empenta del Barça, que es va imposar en una segona meitat en la qual va debutar Marcos Alonso.

Xavi va alinear un equip amb nou novetats respecte a l’anterior partit, debutant Bellerín al lateral dret. El tècnic ja havia anunciat rotacions i va deixar a la banqueta Lewandowski, Pedri i Dembélé.Un fluix refús de Piqué en el segon minut va permetre disparar a Sobrino a l’interior de l’àrea, molt desviat. La resposta blaugrana va ser un tret de Raphinha al pal esquerre de Ledesma, que va enviar a córner el xut posterior de Ferran Torres.

Començava allà el domini blaugrana.Els de Xavi portaven el pes del joc, però no creaven ocasions clares. Fins als 34 minuts va caldre esperar per comptabilitzar un tret perillós. Memphis, dins de l’àrea, va rematar fora.

Als 38 minuts, el Barcelona va demanar penal per una falta d’Iván Alejo sobre Balde. Ja a l’afegit, Ledesma es va estirar per desviar una centrada de Memphis que anava dirigida a Gavi i un xut de Ferran va marxar fora per poc. Així es va arribar al descans.Sense canvis en ambdós equips a la represa es repetia el guió de la primera meitat.

De Jong va intentar una vaselina amb qualitat, però va aturar Ledesma.Quan Xavi preparava tres canvis va arribar el 0-1, obra de De Jong. Raphinha va oferir una passada profunda a Gavi i el del planter va cedir enrere obligant Ledesma a refusar com va poder. La pilota va arribar a peus de l’holandès, que no va perdonar.

L’avantatge no va canviar els plans de Xavi, que va introduir Pedri, Dembélé i Lewandowski, que amb prou feines va tardar vuit minuts a veure porteria. El polonès va culminar una jugada semblant a la del primer gol, amb nou refús forçat de Ledesma i pilota morta a l’àrea per marcar el 0-2.Als 81 minuts, l’àrbitre va aturar el duel a l’adonar-se que un aficionat patia un problema greu de salut i necessitava atenció mèdica. Després de retirar-se als vestidors es va reprendre el partit.Lewandowski, mà a mà davant de Ledesma, va preferir regalar el 0-3 a Ansu Fati i ja en el temps extra Dembélé va anotar el 0-4 en jugada personal.

El Cadis agraeix la col·laboració

El Cadis va emetre un comunicat agraint la col·laboració prestada en l’atenció a l’espectador que va patir una aturada cardíaca. El club va informar que la reanimació va ser “positiva passats uns minuts”. L’home va a ser traslladat a l’UCI de l’Hospital Puerta del Mar, on “està ingressat”.

Un altre seguidor va patir un esvaïment.

Xavi: “La vida d’un ésser humà està per sobre d’un partit de futbol”

Xavi Hernández va destacar que “el més important” era que no passés “cap desgràcia” amb l’aficionat que va patir una aturada cardíaca a les grades del Nuevo Mirandilla, la qual cosa va obligar a aturar el partit perquè “és una vida humana, estàvem tots pendents que es pogués reanimar. No ha passat cap desgràcia i era el més important, la vida d’un ésser humà està per sobre del futbol”, va explicar.Va afegir que “ens arribaven informacions.

Al final s’ha pogut reanimar i el futbol està per sota de qualsevol ésser humà. Les tres parts estàvem d’acord a reprendre el partit. És una situació atípica.

Li desitgem que es recuperi com més aviat millor”, va explicar. “Hem preguntat a l’àrbitre què succeïa en cas que passés, i per sort no ha passat res. Si hagués passat res, hauríem suspès el partit.

L’àrbitre ha estat sensacional, no hi ha hagut problema per reprendre, era un tema de sentit comú.”Del duel, l’entrenador va dir que “no hem generat tant com esperàvem, i en aquests partits la clau és obrir la llauna. Si la de Raphinha no va al pal i entra canvia la pel·lícula”. “Després entra a l’ansietat i tot es complica, però els hem desgastat, hem tingut paciència.

Ens falta una mica entendre quan cal intentar l’última passada, estem contents amb el resultat, no ha estat un partit excel·lent, però estem contents”, va insistir.

De Jong celebra amb eufòria el gol que va obrir el marcador.