ELS DETALLS

Principi i final: l'AEM cau eliminat de la Copa malgrat lluitar fins a l'últim minut a casa de l'Osasuna

L'AEM cau eliminat de la Copa malgrat lluitar fins a l'últim minut a casa de l'Osasuna || L'equip local, rival a la Lliga de les de Rubén López, va decantar el duel amb un gol al sortir del descans que l'equip lleidatà va mirar d'igualar en el tram final

Nadia Dopico, amb el braçalet de capitana, anima les seues companyes mentre les jugadores de l'Osasuna celebren l'únic gol del partit.Jordi Echevarria

L’aventura de l’AEM en la present edició de la Copa de Reina no va poder passar del primer capítol, malgrat que l’equip lleidatà va lluitar incansablement per continuar dret. Però el seu rival d’ahir, l’Osasuna, va demostrar per què és un dels ossos més durs de la Primera RFEF i es va imposar per un ajustat 1-0, que l’equip lleidatà va provar d’igualar en el tram final. Però l’efectivitat navarresa, que va anotar l’únic gol del matx just després del descans –obra de la substituta Iara Lacosta–, va prevaler davant de l’ímpetu de les jugadores lleidatanes, que van generar ocasions per anotar, però no van trobar l’encert de cara a porteria quan el vent, literalment, els bufava a favor.

Rubén López va sortir al xoc amb un onze inicial molt renovat, amb cinc canvis respecte al de diumenge –un per línia–, tenint en compte, a més, que comptava amb les baixes d’Iris i Miró, per motius laborals, i també d’Abril, convocada amb la selecció espanyola sub-17. Des de la prèvia, el partit va estar marcat per unes protagonistes, les àrbitres, ja que planejava la incògnita de si s’hi presentarien. Finalment, Patricia Bianca Cosma, del comitè asturià, i les seues dos assistents van aparèixer en el partit, ja que a l’enfrontar-se dos equips de Primera RFEF, la col·legiada també era d’aquesta categoria, sense implicació en el conflicte arbitral en l’elit.

Una vegada arrancat el matx, un altre element es va convertir en protagonista: el vent. L’equip lleidatà es va trobar amb fortes ratxes d’aire que bufaven cap a la seua porteria. Això, juntament amb l’encertada pressió de l’Osasuna, va provocar que l’equip de Rubén López patís per sortir des del darrere durant gran part del primer temps, davant un Osasuna que, malgrat tenir més domini de la pilota, no ho va traduir en excessives ocasions en la porteria de Mireya, ahir titular.

Precisament, la portera de Cartagena va estar molt atenta per agafar la pilota en una internada de Karolina, que volia superar-la en conducció, en l’equador del primer temps. Aquesta va ser una de les dos ocasions clares del conjunt navarrès abans del descans. L’altra va ser un tret proper de Vilariño, sobre la mitja hora, que se’n va anar al lateral de la xarxa després d’una internada per la dreta.Amb l’arrancada de la segona meitat, va arribar la primera ocasió clara de l’AEM.

Laura Fernández va aprofitar un mal rebuig de Saioa per plantar-se sola davant de Silvia Pérez, però no va aconseguir obrir el marcador amb la seua rematada, com sí que va fer Iara Lacosta en la jugada següent. Una altra pilota llarga, en aquest cas d’Osasuna, va deixar sola l’atacant navarresa davant de Mireya i va definir a la perfecció, amb una pilota que primer va tocar al pal i es va acabar endinsant a la porteria (1-0). El vent, que en el segon temps bufava a favor de l’AEM, va jugar en contra de les lleidatanes en l’acció del gol, ja que va frenar la pilota i va permetre que Iara controlés l’esfèric amb facilitat i amb la portera lleidatana lluny.L’AEM va tardar uns minuts a assimilar el cop, però després va millorar i va agafar les regnes del partit, coincidint amb l’entrada d’Andrea, Yiyi i Astudillo.

Sense precipitació, el conjunt de Rubén López va començar a viure més a prop de la porteria navarresa fins que en el tram final van començar a arribar les ocasions per empatar. La primera va arribar en un córner, quan May Astudillo, amb poc angle, va recollir una pilota pentinada i va definir alt. Cinc minuts després i de forma pràcticament consecutiva, Andrea i Patri també van estar a prop de trobar porteria, primer amb un centrexut que va caure a la part superior de la xarxa i després amb un tret des de la frontal.

Després d’intentar-ho en els últims deu minuts, l’AEM va estar a punt de trobar l’empat en l’afegit. Astudillo va colpejar des de la frontal i la pilota es va perdre molt a prop del pal esquerre de Silvia Pérez. Com la temporada passada, l’equip lleidatà va caure, però ho va fer lluitant fins a l’últim segon.

Rubén López. El tècnic lleidatà va valorar molt positivament l’actuació de l’equip, sobretot en els segons 45 minuts

Després del partit, el tècnic de les lleidatanes, Rubén López, va declarar que “l’equip ha estat bé, més a la segona meitat, ja que a la primera ens ha costat molt sortir de la pressió”. Malgrat que l’actuació de l’equip va satisfer l’entrenador, López va reconèixer que “me’n vaig enfadat pel resultat. Crec que hem tingut ocasions per, almenys, empatar”.

“És una llàstima perquè el seu gol arriba just després d’una ocasió nostra i ens ha costat una mica reaccionar”, va afegir el tècnic que, tanmateix, va valorar molt positivament el tram final de l’equip, en el qual, segons va remarcar, “hem controlat el partit i hem estat millors”, impulsades pel vent. Malgrat la decepció per l’eliminació, l’entrenador va reconèixer que “la Copa és una competició tramposa. Genera molta il·lusió, però si et toca un desplaçament molt llunyà, implica molt desgast a una plantilla curta com la nostra i que, avui, per exemple ha perdut dos jugadores perquè treballen i no han pogut venir”.Per la seua part, Mireya Giménez se’n va anar amb “sensacions agredolces, perquè hem tingut ocasions per igualar, contra un rival que sempre és molt difícil”.

Segueix la vaga arbitral després de dos reunions sense acord

Les representants de la Lliga Femenina, la Primera divisió femenina, i la Federació Espanyola de Futbol van tancar ahir una jornada amb dos reunions, la segona al CSD, sense assolir un acord sobre les condicions econòmiques de les col·legiades de la categoria d’elit. Si després de la trobada que va tenir lloc dilluns les dos parts van declarar que havia estat fructífera i que fins i tot havien atansat postures, després de les dos d’ahir van indicar que l’acord segueix lluny, de forma que la vaga arbitral es manté, posant en dubte la segona jornada de Primera divisió. De fet, l’aturada també té implicació en la Copa de la Reina, ja que els dos duels amb equips de Primera implicats, l’RU Tenerife-Levante Las Planas i el Bizkerre-Alhama, no es disputaran.