ATLETISME CARRERES D?ORIENTACIÓ

El lleidatà Albert Herrero, or mundial de Rogaine

Prova de carreres d'orientació de 24 hores disputada a República Txeca

Albert Herrero, dreta, amb el seu company d’equip, el letó Andris Ansabergs.

L’ultrafondista i especialista en carreres de muntanya Albert Herrero és el nou campió del món de Rogaine, una carrera d’orientació de llarga distància que s’ha disputat recentment a República Txeca, en què es recorre durant vint-i-quatre hores els boscos del voltant de l’estació d’esquí de Paprsek, a prop de la ciutat de Stare Mesto a la regió de Moràvia. En la prova van participar 300 equips i un miler de rogainers pertanyents a una trentena de països. Herrero va formar part de l’equip Icebug Catalunya al costat d’Andris Ansabergs, un corredor letó resident a Torredembarra (Tarragona), i es van proclamar campions absoluts amb 4.420 punts i un temps invertit de 23 hores 54 minuts i 50 segons guiant-se amb un mapa d’escala 1:30.000 per descobrir les balises als punts de ruta.

Darrere seu es va classificar l’equip estonià La Sportiva amb 4.100 punts i un temps de 23 hores 59 minuts i 4 segons, i en tercera posició els ucraïnesos de l’equip Compressport (3.920 punts i 23h42’38”).Albert Herrero admetia que va ser tota una sorpresa per a ell quan a l’arribar a la meta es va assabentar que havien guanyat. “Sabia que havíem comès molt pocs errors d’orientació, principalment gràcies a Andris, però em va saber greu no haver-me trobat bé físicament, no haver arribat en les condicions òptimes que he sentit en altres moments de l’any. Està clar que vaig donar el que tenia, d’això no en tinc cap dubte”, va explicar l’ultrafondista lleidatà.Aquest enginyer de camins especialitzat en el camp de l’enginyeria hidràulica va començar a participar en curses d’orientació el 2010.

El 2015, amb un altre corredor de muntanya, Jaume Folguera, es van classificar novens al Mundial que es va disputar a Finlàndia. I l’any 2017, amb el madrileny Aurelio Antonio Olivar, es van proclamar campions d’Europa a Itàlia.Malgrat que és un esportista totalment amateur, Albert Herrero ha aconseguit diversos assoliments. Així doncs, el 2013 va obtenir el rècord d’ascensió al Mont Perdut en 7h45’, després de 46 km i 3.800 m de desnivell positiu.

El 2014 va iniciar el repte de córrer 7 ultramaratons per tot el món. Ha participat també en reptes solidaris.