Reacció tardana del Finques Prats Llista

El Finques Prats Llista, que perdia 0-4 al quart d'hora de joc i 2-7 quan faltaven 8 minuts per al final del partit, reacciona i amb 4 gols en tot just 5 minuts a punt va estar d'empatar || Tercera derrota en tres partits que deixa l'equip a la zona de descens

Uri Vives, que reapareixia, va ser clau en la reacció amb els seus quatre gols.

Uri Vives, que reapareixia, va ser clau en la reacció amb els seus quatre gols.MAGDALENA ALTISENT

Tres derrotes en tres jornades, l’última ahir a casa davant del Calafell (6-7), un balanç que deixa el Finques Prats Lleida Llista compartint el fanalet roig de l’OK Lliga amb el Vilafranca i el Girona, que tampoc han puntuat. La situació faria encendre les alarmes, més encara després que l’equip anés avall en el marcador amb un 0-4 i després un 2-6 que presagiaven una altra golejada d’escàndol. Però els llistats van reaccionar i amb quatre gols en tot just cinc minuts van creure en la remuntada, que van fregar en els últims instants.

El Llista no va entrar gens bé al partit, molt tou en defensa, donant moltes concessions i amb la confiança sota mínims després de les dos golejades rebudes. Al contrari, el Calafell va arrancar amb dos marxes més i ja des del primer minut va tancar els lleidatans a la seua parcel·la, que van tenir molts problemes per sortir-ne amb cert control. El domini era tarragoní i les ocasions també.

Uri Codony, que va ser la novetat d’Albert Folguera a la porteria, va salvar els seus en dos ocasions, la segona amb el casc.La insistència rival va tenir el seu premi als cinc minuts quan un tret des de mitja pista de Miras el va desviar a gol Ferrer. El segon gol no va tardar a arribar, només tres minuts després en un contraatac conduït per Miras, que va assistir perquè Escala rematés sol al pal llarg. Folguera no va tenir més remei que parar el partit a la recerca d’un revulsiu, però no el va trobar.

El Calafell continuava fent estralls davant d’un rival molt desencertat en defensa. D’això es va aprofitar Casas per marcar en una acció una mica confusa, ja que la bola va entrar per sota del cos de Codony quan la porteria s’havia mogut.La situació encara es va agreujar més quan en una altra pèrdua absurda a la sortida va permetre a Casas firmar el doblet. En aquell moment els lleidatans jugaven en inferioritat per l’exclusió de Badia i després que Codony el parés la consegüent falta directa al mateix Casas.

La ferida podria haver estat molt més gran, ja que Codony va evitar el gol en sengles jugades de Curro i Xaus.I del gol que podia ser la sentència es va passar al primer del Llista, obra d’Aragonès en la primera jugada trenada en tot el partit, amb assistència de Badia. El gol va activar els de Folguera, que a un minut per al descans van escurçar encara més les diferències amb el gol de Vives, que es va trobar amb un rebuig i a la mitja volta va batre Camps, amb la qual cosa van arribar a l’intermedi amb un esperançador 2-4.A la tornada dels vestidors, el Finques Prats va poder ficar-se encara més en la lluita, però ni Paiva ni Vives ni Badia no van aconseguir batre Camps. Sí que ho va aconseguir Casas, intractable ahir i que firmava el seu vuitè gol en dos partits a l’OK Lliga que va apaivagar els ànims locals (2-5).

El quadre tarragoní va rondar el sisè en un parell d’accions, la primera en un contraatac portat per Miras i que Casas va rematar, però es va trobar amb Codony, i la segona en una falta directa per l’exclusió de Vives que Xaus va fallar. Però no va perdonar el golejador de la nit, que en dos ràpides accions situava un 2-7 demolidor. Quedaven encara 8 minuts i era qüestió ja de perdre per un marcador al menys vergonyant possible.

I allà va començar a remuntar el Llista. Una falta directa i un penal transformats per Vives i un altre gol del gironí en jugada van fer somiar amb la remuntada, i més després del 6-7 anotat per Jepi Selva a tres minuts del final. El Llista va tenir l’ocasió d’empatar amb un Calafell que ja demanava l’hora, però Cañellas, quan faltaven 50 segons, i Vives, en l’última jugada, van topar amb el porter.

“Encaixem massa gols i no és problema dels porters”

Albert Folguera no va treure importància a la derrota i va ser taxatiu: “Està clar que no estem bé. Hem fet incorporacions i ja ho he dit diverses vegades, costa agafar el ritme d’entrenaments amb tanta gent lesionada. No arribàvem bé a nivell físic i a nivell tàctic estem com estem”, va reconèixer, i va afegir: “L’equip ha estat excessivament nerviós i excitat, i hem d’estar més tranquils. Al final hem estat a un gol d’empatar, però els hem donat massa vida.” Malgrat tot, el tècnic confia en el seu equip. “Ho haurem de suportar. Se’ns van torçar les coses a la tercera setmana de la pretemporada i vam tornar a entrenar-nos els vuit jugadors de pista dilluns passat, és així de dur.

No tenim més opció que continuar treballant i aprendre dels errors. Tenim molt marge i em quedo amb el fet que tenim més hoquei del que hem demostrat. Començarem a sumar quan ens facin menys de tres gols. N’encaixem massa i no és problema dels porters”, va sentenciar.