FUTBOL SELECCIONSGRUP A2

Espanya, a la fase final

Un gol de Morata al 89 dona el triomf contra una Portugal que va tenir les millors ocasions || L'equip lusità topa amb Unai Simón i cedeix el liderat del grup

Els jugadors espanyols, celebrant la seua classificació per a la final a quatre de la Nations League.EFE/EPA/HUGO DELGADO

La selecció espanyola masculina repetirà presència a la final a quatre de la Nations League al firmar la victòria que necessitava per segellar el seu bitllet després d’imposar-se per 0-1 a una Portugal que va tenir les millors ocasions però que va ser castigada per un gol d’Álvaro Morata en el minut 89. El davanter madrileny va empènyer a la xarxa una assistència de cap de Nico Williams després d’una bona centrada de Dani Carvajal per donar un triomf molt sofert i que gairebé sempre va estar més a prop dels de Fernando Santos, que van xocar amb un inspirat Unai Simón, felí en totes les distàncies per resoldre una altra nit poc ferma darrere.El porter biscaí va ser clau perquè el seu equip arribés viu a l’últim quart d’hora, en què els de Luis Enrique Martínez van dominar per fi i van treure petroli per trencar la ratxa d’empats amb el seu veí, unir-se a Itàlia, Croàcia i Països Baixos i reforçar-se en el pla anímic per a la Copa del Món de Qatar.El seleccionador va renovar molt el seu onze respecte a dissabte i només va mantenir, a banda d’Unai Simón, Pau Torres, Ferran Torres i Pablo Sarabia, per intentar millorar les prestacions, però la mesura no va tenir gaire resultat i una altra vegada va estar massa erràtica i poc esmolada en aquest últim terç com davant de Suïssa.Portugal va estar ben plantat al camp, però li va costar més construir des del darrere i una bona prova va ser potser la millor ocasió visitant. Una bona pressió en banda va provocar l’error local i la pilota va acabar arribant a Sarabia en molt bona posició, però la rematada col·locada la va tapar la defensa.Ruben Neves, en un potent tret des de fora de l’àrea, va provar els guants d’Unai Simón, que va elevar les seues prestacions i la seua rapidesa de reflexos per fer una parada de molt mèrit a Diogo Jota en una ràpida transició.

Una altra parada en un potent xut des de fora de Bruno Fernandes també va evitar el gol de la selecció lusitana, que va tenir les millors ocasions al primer temps i també després del descans, quan Simón va haver d’intervenir de nou per una pilota filtrada de Jota que buscava Cristiano Ronaldo. Amb els canvis i dos ensurts més en defensa, Espanya es va animar i va aconseguir el gol de Morata a poc del final, que va segellar el pas dels de Luis Enrique per a l’última fase de la competició.