HOQUEI PATINS EUROLLIGA

Acaricien la segona fase

El Finques Prats Llista guanya La Vendéenne en la històrica estrena a l'Eurolliga || Els lleidatans aparquen el seu mal inici a l'OK Lliga i sumen la primera victòria en un partit molt seriós

Xavi Aragonés va ser decisiu ahir a l’anotar un doblet que va acabar donant els tres punts.LAURENT HUVELIN

El Finques Prats Lleida Llista va posar ahir un peu i mig a la segona fase de l’Eurolliga després d’una estrena triomfal en la màxima categoria. L’equip llistat va saber patir davant de La Vendéenne, el rival, a priori, més dur del grup, que va batre per 2-4, després de veure com li empataven el marcador fins a en dos ocasions. Els d’Albert Folguera s’enfrontaran avui al Grosseto italià, que ahir va golejar els anglesos del King’s Lynn, per la qual cosa una victòria ja els donaria la classificació matemàtica sense esperar a l’última jornada.

El matx no va començar gens bé per als lleidatans, que abans de complir-se el primer minut de joc van ser castigats amb una pena màxima. Per sort, Debrouver la va llançar fora. El Llista va patir en els primers minuts, en els quals Deitg va ser el millor, però quan va començar a agafar el ritme va arribar el primer gol, obra de Vives.

La Vendéenne hauria pogut empatar, de nou a bola aturada, però el porter igualadí va aturar el tir de Vankammelbecke. A tres minuts del descans va arribar l’empat, però el Llista va sortir a la segona meitat molt ficat i als 4 minuts Paiva situava l’1-2. L’alegria amb prou feines va durar 30 segons, el temps que va necessitar Colaço per empatar.

Va ser un moment crític, ja que poc després seria exclòs Selva. Sisti va errar la falta directa i el Llista va resistir en inferioritat durant els dos minuts de càstig. A més, Uri Vives va fallar en el minut 41 una de directa per la desena falta dels francesos.

El gironí va llançar fora, però va recollir el rebuig i quan havia deixat assegut el porter, va rematar desviat. Però ni així no es va enfonsar l’equip de Folguera, que un minut després va anotar el tercer (2-3), obra de Xavi Aragonés, i en plena pressió local, de nou l’ex del Vilafranca va segellar la victòria amb un altre gol a un minut del final, que deixa l’equip acariciant la segona ronda.

“Necessitàvem guanyar per un tema emocional”

Albert Folguera era ahir un home feliç per una victòria que “necessitàvem molt, sobretot per una qüestió emocional.

Ho hem fet molt bé, hem estat tranquils, hem jugat amb paciència i defensant bé. Aquest és el model que volem”, va dir el tècnic llistat, que d’altra banda va afegir: “Quan ens hem quedat amb un jugador menys en el partit hem patit com animals, però hem aguantat bé. Era un moment en què ens podríem haver enfonsat, però ho hem salvat molt bé, i això ens ha donat molta tranquil·litat.”