ELS DETALLS

Nova decepció del Barça amb polèmica arbitral

L'àrbitre i el VAR no concedeixen un claríssim penal per unes mans a l'àrea interista al temps afegit || La derrota d'ahir obliga el Barça a guanyar els dos partits al Camp Nou per seguir viu

Lewandowski va estar molt marcat i amb prou feines se li va veure en tot el partit.EUROPA PRESS

El Barça no va poder posar fi al malefici europeu i va tornar a caure en un partit de Champions lluny del Camp Nou i en un escenari gran. Un solitari gol de Çalhanoglu va permetre a l’Inter de Milà emportar-se els tres punts i posar pressió al conjunt blaugrana, que li tocarà imposar-se per més d’un gol als italians dimecres si vol seguir viu, ja que en cas si perd i puntua el Bayern es quedaria fora de la competició. I tot en plena polèmica després que l’àrbitre no concedís un clar penal al temps afegit, del qual el VAR es va desentendre, encara que sí que va entrar per anul·lar minuts abans l’empat de Pedri per una mà d’Ansu Fati.

Els primers minuts van ser un monòleg de l’equip de Xavi Hernández. Possessions llargues, amb Marcos Alonso molt profund i present en l’atac, aprofitant els suports de Raphinha al baixar a rebre al centre del camp, mentre Dembélé encarava per la banda dreta amb la seguretat que Sergi Roberto tancava al darrere amb Eric i Christensen. Les possessions de l’Inter eren efímeres, però les del Barcelona no van arribar a ser perilloses i, amb el pas dels minuts, l’Inter va anar creixent i sentint-se còmode a la contra, aprofitant sortides ràpides amb què van generar dubtes en una línia defensiva blaugrana.

La primera va ser al minut set, quan Ter Stegen va haver de rebutjar un tret llunyà de Calhanoglu en el que va ser un avís del que passaria a l’ocàs del primer acte. Abans, el col·legiat, a instàncies del VAR, anul·lava un gol a l’interista Correa per un fora de joc previ. L’Inter no era el mateix dels primers minuts, ni era el de Serie A.

El Barcelona tampoc era el de l’inici ni el de LaLiga. A la tercera va arribar la vençuda per als italians. Calhanoglu es va trobar una pilota solta a la frontal de l’àrea.

Un regal per a ell, que sense parar i en carrera va afusellar per baix i angulós Ter Stegen per obrir el marcador. Saltava la sorpresa a Milà. L’Inter, que arribava minvat per les lesions i en mala ratxa al campionat domèstic, s’avançava al líder de la lliga espanyola.Va reaccionar el Barcelona a la segona meitat amb un xut de Dembélé, situat en banda esquerra, que es va estavellar a la fusta al minut 60 de partit, en la que va ser l’ocasió més clara del quadre blaugrana en tot el partit.

Va moure Xavi la banqueta, buscant gol amb l’entrada d’Ansu Fati al lloc de Raphinha, molt espès ahir, i frescor amb Balde al lateral esquerrà per un Marcos Alonso que tampoc estava brillant. Va millorar mentre l’Inter va anar fent-se petit, i les arribades van ser cada vegada més clares sobre la porteria d’Onana.Al minut 67 va arribar el gol blaugrana. Dembélé va aconseguir superar per primera vegada Dimarco i va arribar a línia de fons, des d’on va treure una centrada que va tocar Onana en una mala sortida i que va acabar als peus d’un Pedri que només va haver d’empènyer la pilota a la xarxa.

Però el VAR va cridar de nou l’àrbitre, que va revisar la jugada i va veure una mà d’Ansu després del rebuig d’Onana abans que la pilota arribés als peus de Pedri. La decisió va generar les protestes blaugrana, especialment d’un Xavi que es va emportar la targeta groga.Veient el domini i el perill que generava el Barcelona, Inzaghi va moure peces i es va reforçar amb tres canvis en defensa. Ho va intentar el Barcelona fins al final apropiant-se de la pilota i tancant l’Inter gairebé a la seua àrea.

Encara hi hauria més polèmica, ja que Dumfries va tocar la pilota clarament amb la mà dins de l’àrea al quart minut dels vuit que hi va haver d’afegit, però el VAR no va considerar la infracció. Van emergir una altra vegada les protestes en una altra nova polèmica que va acabar deixant el Barça gelat.No va poder enderrocar el mur nerazzurri en una nit que pot ser fonamental per a l’esdevenir dels dos equips en Lliga de Campions. La setmana vinent, el Camp Nou serà el jutge definitiu que dicti sentència en una nova final que tornaran a disputar aquests dos equips, amb el Barça jugant-se el seu futur a la competició.

El Bayern continua comptant els partits per victòries a la present Lliga de Campions i ahir va golejar a plaer el Viktoria Pilsen (5-0), per la qual cosa té un peu als vuitens de final. L’absència de dos jugadors claus al quadre muniquès com Kimmich i Müller no es va notar sobre el terreny de joc. El Bayern va liquidar l’encontre en poc més de vint minuts, el temps en què van marcar Sané, Gnabry i Mané. A la segona part van arribar els altres dos gols.