El Força Lleida derrota un altre aspirant a l'ACB

L'ICG Força Lleida assalta la difícil pista del Corunya per sumar la segona victòria || Carrera, amb 22 punts i 11 rebots, lidera un nou triomf coral

Jaume Lobo, que es va retirar lesionat, intenta anotar una safata davant la pressió de l’exblaugrana Aleix Font.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida allarga el seu moment dolç. Després de guanyar la Lliga Catalana, en un doble triomf contra l’Andorra, i arrasar tot un Estudiantes en el debut, els de Gerard Encuentra van guanyar ahir 63-71 en una pista històricament maleïda (només havien guanyat dos vegades en nou anys) i un Corunya que aspira a l’ascens, per continuar invicte i colíder de la LEB Or, compartint honors amb els del Principat i el Palència. L’ICG Lleida va arrancar el partit com va acabar el de divendres passat davant de l’Estudiantes, en mode piconadora.

Un 0-6 de sortida, amb dos cistelles d’un Lobo estel·lar i una altra de Vucetic van obligar el tècnic gallec a demanar el primer temps mort tot just superar el primer minut de joc. Però el quadre de Gerard Encuentra no va aixecar el peu de l’accelerador, ni tampoc Jaume Lobo, que amb un triple i dos tirs lliures consecutius va situar un eloqüent 0-11 en el minut 2. El Corunya, molt erràtic i ofegat per la defensa lleidatana, havia de reaccionar i ho va fer gràcies als triples del croat Filipovic, que en va firmar dos de seguits per donar aire al seu equip.

Els gallecs, que van completar un parcial de 8-0, van començar a dominar a la pintura de la mà de Nwogbo i Diagne, però els triples de González i Carrera van permetre als lleidatans arribar amb una renda de cinc punts al final del primer període.En l’inici del segon, després de la primera cistella d’Urtasun en la seua segona aventura a Lleida, a l’ICG se li van apagar els ploms. El Corunya es va fer amo i senyor de la pintura, aconseguint segones i fins i tot terceres opcions de llançament. Això, unit a l’aparició d’Aleix Font i els triples de Jakovics i Filipovic, va permetre al quadre gallec capgirar el marcador (28-25, m.15).

L’ICG, que havia anotat 11 punts en només dos minuts en l’arrancada del matx, només en portava tres en els primers cinc del segon assalt. Necessitava punts i allà va tornar a aparèixer Lobo amb una cistella espectacular davant del poderós Nwogbo. Però un triple de Vega va situar el seu equip amb el màxim avantatge en tot el partit, 31-27, obligant Encuentra a demanar temps mort.

La situació va millorar amb la tornada de Carrera a la pista. El veneçolà va assumir la responsabilitat i el Força Lleida va donar la volta al marcador (32-33) i va aconseguir anar-se’n amb tres punts a dalt al descans, gràcies a un robatori de pilota de Brito i una cistella d’un Marcos que ja començava a deixar-se veure.A la represa, després d’una arrancada igualada (44-44, m.25), el quadre d’Encuentra va patir una altra lleugera davallada que el Corunya va aprofitar per recuperar els quatre punts de renda (48-44). Encara va tenir opció d’incrementar-la, ja que Barrueta anava a completar un contraatac franc quan per darrere va aparèixer Marcos per tapar el que semblava una safata clara.

L’ICG Lleida es va encoratjar, i més ho va fer l’argentí amb unes altres dos accions estel·lars. Va iniciar la següent jugada amb un canyo a un rival i va assistir per al triple de Lobo, i posteriorment, després de pèrdua del rival, anotar de tres i capgirar el duel (48-50).Epifanio va parar el joc, però el Lleida va aguantar davant fins al final del quart, encara que en l’arrancada de l’últim la situació es va repetir arran de la lesió de Jaume Lobo, que va ser retirat a coll al torçar-se el turmell dret en una entrada a cistella. L’acció va deixar una mica tocats els lleidatans, que van tardar quatre minuts a anotar la primera cistella en joc.

Va ser un triple de Marcos, que va seguir un altre de Vucetic, molt desaparegut ahir, que empatava el duel a 60. Una altra cistella del serbi després d’assistència de l’argentí va posar de nou davant els lleidatans, completant un parcial de 0-7 i obligant el tècnic local a parar el matx amb gairebé 4 minuts per jugar-se.El xoc estava calent i qui millor per refredar-lo que Michael Carrera, una altra vegada immens a les dos cistelles. El veneçolà es va jugar gairebé totes les possessions d’allà fins al final i va treure del partit el Corunya, incapaç de parar-lo.

Set punts seus consecutius van acabar per dinamitar el duel (60-69) a un minut i mig del final certificant així un triomf en un feu històricament de mal record que manté l’equip invicte i colíder.