Primer triomf del Cadí la Seu

El Cadí la Seu reacciona a la pista de l'Estudiantes, després de la derrota a casa de la jornada inicial, i s'emporta una treballada victòria a la pròrroga || Laia Raventós, la màxima anotadora del partit amb 21 punts, va liderar l'equip en els moments decisius

Geo Bahí lluita per un rebot amb una jugadora estudiantil.

Geo Bahí lluita per un rebot amb una jugadora estudiantil.JUAN PELEGRÍN

El marcador parcial de la pròrroga ho diu tot, 5-13. El Cadí la Seu capgirava completament la dinàmica del partit i trobava els espais que difícilment havia tingut durant tot l’enfrontament per imposar-se a l’Estudiantes per 74-82. Va ser un triomf d’infart, el primer de les urgellenques després de la derrota a casa en la jornada inicial, davant d’un equip estudiantil al qual es va fer petit el cèrcol en els moments finals.

Les jugadores de Jordi Acero ho van aprofitar fent valer cada possessió i Laia Raventós va liderar les seues companyes en els minuts decisius, mentre que el treball brut de Montse Brotons a còpia de rebots va trobar el premi col·lectiu. El matx va resultar molt disputat i amb alternatives en el marcador. El primer quart ja va ser molt equilibrat, amb avantatges curts per a cada equip fins al 14-16 al final dels primers deu minuts favorable a les urgellenques.

En el segon període, el Cadí es va posar quatre punts a dalt en la primera acció, però després l’Estudiantes va començar a funcionar i amb un parcial d’11-0 es va escapar de set punts (25-18). L’equip de Jordi Acero va continuar treballant des de la defensa i va arribar al descans només dos punts per sota (37-35).El Cadí va fer l’esperat pas endavant en el tercer quart, amb una defensa sòlida i més encert en atac del que havia tingut al principi. Després d’aconseguir un parcial de 2-14, va assolir un marge de diferència de 8 punts (43-51).

Les urgellenques van arribar als últims deu minuts cinc punts a dalt (51-56). L’Estudiantes, tanmateix, no va donar el braç a tòrcer i va anar retallant diferències fins a posar-se davant. El partit arribava als instants finals amb 68-65.

En aquell moment va aparèixer Laura Peña per anotar trencant la zona rival i traient una falta personal que donava una nova possessió al Cadí, malgrat que no l’aprofitaria. Laia Raventós congelava el pavelló amb una cistella contra el tauler per empatar (69-69) a falta d’11 segons i deixar-ho tot en mans de la pissarra del tècnic local David Gallego. Les madrilenyes van tenir un atac per guanyar, però no van aconseguir anotar i es va arribar a la pròrroga.En el temps afegit, el conjunt urgellenc es va mostrar molt superior, es va distanciar des dels primers segons i es va emportar la victòria amb el 74-82 final.Al marge de la victòria, el Cadí va anar recuperant les seues senyes d’identitat en aquest partit per oblidar així la derrota sorprenent de la primera jornada a casa davant de l’acabat d’ascendir Jairis.

L’ocasió per brindar una victòria a la seua afició la tindrà el conjunt de l’Alt Urgell aquest dissabte davant de l’IDK Euskotren (19.30). A més, el partit coincideix amb la celebració de la Fira de Sant Ermengol.

Acero: “Al marge del resultat, l’equip n’ha sortit reforçat”

El tècnic del Cadí la Seu, Jordi Acero, va assenyalar al finalitzar el partit que, “independentment del resultat, l’important és que l’equip n’ha sortit reforçat i, amb la victòria, doncs encara millor”.

Acero va destacar que “volíem fer un pas endavant després del que ens va passar en la primera jornada i aquesta vegada hem tancat el rebot i això ens ha permès córrer i anotar amb més facilitat. Quan aconseguim fer això som difícils de guanyar”, va indicar. També va subratllar “el caràcter que ha demostrat l’equip.

Hem sabut jugar, malgrat la pressió ambiental que hi havia”. El tècnic de l’equip urgellenc va assegurar que “l’equip es mereixia un partit com el que ha fet. Ara a ratificar-ho davant de la nostra gent”.