Victòria per 4-2 del Mollerussa, que ja espera un Primera

El Mollerussa repeteix la gesta de la temporada passada i rebrà un gran al Municipal del Pla d'Urgell || Els de Jordi Cortés saben patir al segon temps per superar a la pròrroga el Cardassar mallorquí, que va igualar per dos vegades el marcador

La plantilla del Mollerussa celebra eufòrica la classificació.

La plantilla del Mollerussa celebra eufòrica la classificació.JOAN GÓMEZ

Es repetirà la festa al Municipal del Pla d’Urgell que ja es va viure la temporada passada amb el Getafe. El Mollerussa coneixerà dilluns vinent quin serà el rival a la primera ronda de la Copa del Rei. Tret de Reial Madrid, Barcelona, Betis i València (equips exempts per disputar la Supercopa), li pot tocar qualsevol Primera divisió.

Però per poder disfrutar d’aquest premi, el Mollerussa va haver de superar, i a més a la pròrroga (4-2), un combatiu i expert Cardassar que va igualar per dos vegades un marcador advers i va forçar el temps extra. El duel va començar molt bé per als de Jordi Cortés, que va posar en lliça un equip molt ofensiu, amb tres davanters. Després d’una bona rematada de Pau Font (11’) que se’n va anar a fora per poc, una gran jugada per banda de Pedrós, que es lesionaria al cap de poc, va ser rematada per Adrià Fernández al pal i el mateix jugador va aprofitar el rebuig de la fusta per batre de cap Ángel (12’).

Els del Pla d’Urgell es van animar i van tenir tres clares ocasions de gol amb rematades de Porta, Jofre i el mateix Adrià Fernández, abans que els mallorquins empatessin el matx gràcies a un excel·lent llançament d’Albert, en una falta directa. El Mollerussa va seguir pressionant i nou minuts després va tornar a avançar-se en el marcador gràcies a un autogol d’Ivan al voler rebutjar un córner dels locals. Al descans es va arribar amb aquest resultat que hauria pogut ser més ampli si el col·legiat no hagués anul·lat un gol a Adrià Fernández (43’) per un fora de joc molt protestat per jugadors i públic.El Cardassar va aconseguir emmudir l’olla de pressió del Municipal, en una de les seues millors entrades dels últims temps (els dos partits de la Copa del Rei de l’exercici passat) amb un nou empat gràcies a una espectacular xilena de García (52’), acabat d’entrar al terreny de joc.

Els visitants van aconseguir trencar el ritme del Mollerussa a força que passessin molt poques coses en aquesta segona meitat mitjançant moltes faltes, alguna picabaralla i nombroses entrades al camp del massatgista mallorquí. De fet, només dos rematades clares en aquests segons 45 minuts, més els sis d’afegit que va decretar el col·legiat. Un cop de cap d’Enry (78’) que va aturar molt bé Enric i un altre d’Adrià Fernández, el millor dels locals a més del central Nico, que va obligar a lluir-se Angel (81’).

Animat per la incondicional afició, que va impulsar l’equip enlaire, el Mollerussa va recuperar el to a la pròrroga tancant un visiblement esgotat Cardassar que transmetia la sensació de buscar ja els llançaments des del punt de penal. Els 30 minuts de temps extra van ser clarament per als de Jordi Cortés, que haurien pogut sentenciar l’eliminatòria molt abans. Sasha (93’) va enviar la pilota a la base del pal i Adrià va disposar de dos claríssimes ocasions (95’ i 97’), però va enviar la pilota a fora quan ja es cantava el tercer gol, que va arribar, poc després, després d’una gran colada per banda de Fernández (101’), que va creuar l’esfèric lluny de l’abast de Ángel.

Els últims minuts van registrar una tímida reacció del Cardassar, que va tenir l’empat en un cop de cap de Miguel (103’), que va evitar Enric en la millor parada de la nit i amb els mallorquins totalment abocats buscant l’empat va arribar el 4-2 definitiu, obra de Totti (120’). Continua la festa al Municipal

Al Mollerussa l’espera un Primera amb Atlètic, Sevilla, Reial Societat i Vila-real com a gran premi

Jordi Cortés, que va dedicar la classificació al periodista Dani Badia, que va morir aquest estiu, va declarar que “és una enorme alegria tornar a disfrutar d’un partit de la Copa del Rei. Ja era un premi disputar la prèvia, però ara ja ens ha tocat la grossa sigui qui sigui el rival que surti al sorteig, encara que si pogués elegir em quedaria amb l’Athletic.

És el que em fa més il·lusió”, i va afegir després que “sigui qui sigui, li donarem guerra davant de la nostra afició”. Sobre el matx va destacar que “no ha estat fàcil perquè el rival ens ha posat les coses molt difícils i ens ha obligat a fer un esforç extra addicional perquè no estem gaire habituats a disputar pròrrogues”. Per al tècnic de Balaguer la clau va ser el fet que “el Mollerussa mai ha perdut el nord al partit.

Ens hem ajustat al full de ruta i no ens n’hem desviat gens ni mica, malgrat que el rival ens ha fet mal en dos jugades a pilota aturada, una falta directa i un córner, però sincerament crec que hem estat superiors, sobretot al primer temps i després a la pròrroga”. Cortés va assegurar que ara tocava “disfrutar de la proesa, al costat de la nostra afició, però tampoc massa. Dijous [per avui] toca descans però divendres cal posar-se de nou les piles per preparar el partit de Lliga de diumenge amb el Balaguer”.També es mostrava igual d’exultant el president del Mollerussa, Jaume Vallverdú.

“Si ja la temporada passada va ser una proesa classificar-nos per a la primera ronda copera amb el Getafe, imagineu-vos el que és ara repetir-ho de nou. És un dels dies més feliços de la meua vida, per l’equip i també per la nostra afició, que ha estat de deu.” Vallverdú, després d’assegurar que li és igual qui sigui el rival que li toqui, va afegir que “clar, que si puc elegir, prefereixo l’Athletic de Bilbao”.

L’afició del Mollerussa va animar sense parar els seus i va enlairar l’equip.

L’afició del Mollerussa va animar sense parar els seus i va enlairar l’equip.JOAN GÓMEZ

L’ambient a la grada del Municipal va lluir com en els partits històrics de l’equip.CARLES MIRANDA