Derbi frustrant

El Cadí perd a la pista del Barça CBS en un xoc en què les lleidatanes van estar negades de cara a cistella malgrat millorar molt en defensa || Bahí i Peña haurien pogut forçar una nova pròrroga, però els tirs de tres no van entrar i les blaugranes van sentenciar

Un bon nombre d’aficionats del Cadí va acompanyar l’equip.

Un bon nombre d’aficionats del Cadí va acompanyar l’equip.ÁREA 11

El Cadí no va tenir ahir el dia a la pista del Barça CBS, on va encaixar la tercera derrota de la temporada i va mostrar una de les pitjors versions ofensives (47-42). Sí que va millorar el conjunt lleidatà en defensa, però el 15 de 54 en tir de camp va ser un llast massa pesant per guanyar la reedició de la final de la Lliga Catalana, que van guanyar les urgellenques. Les jugadores de Jordi Acero haurien pogut forçar la tercera pròrroga d’aquest curs, però els últims intents de tres de Bahí i Peña no van entrar i l’equip blaugrana va sentenciar des del tir lliure.

El partit va començar amb un 5-0 per a les locals, amb un Cadí que ja mostrava dificultats en atac. Va tardar 4:30 a anotar la primera cistella. Però l’encert de Peña va obrir un parcial de 0-9 que ella mateixa va completar amb un triple.

El Barça només tenia com a referent Hamblin, i Kostourkova es va encarregar de tancar el primer quart amb el 7-12, que reflectia la poca brillantor dels dos conjunts. El Cadí va assolir la màxima renda tot just arrancar el segon parcial, amb el 7-15 de Koenen. Va aparèixer Anna Cruz per desencallar les blaugranes, que van disputar el primer partit de la temporada al Juan Carlos Navarro, i l’equip d’Isaac Fernández va poder aguantar l’empenta visitant.

Tanmateix, el tècnic local va haver d’aturar el partit després del 13-21 de Koenen, ja que seguia l’encallament en atac. Va poder retallar diferències el Barça CBS, sempre gràcies a la gegant canadenca Hamblin (19-23), però Strautmane va tancar la primera meitat amb un triple que donava un avantatge còmode per al Cadí. Hamblin mantenia les blaugranes al partit, amb 13 dels 19 punts, mentre que les interiors lleidatanes estaven tenint excessius problemes a la pintura (8 punts).El conjunt d’Acero va tenir els mateixos problemes en l’inici del tercer quart, negat de cara a cistella i amb un Barça que s’anava despertant des de la línia exterior gràcies a Cruz.

El Cadí va tardar aquesta vegada poc més de 3 minuts a anotar la primera cistella i el tècnic lleidatà es va veure obligat a demanar temps amb el 28-30 de Hamblin. Malgrat la pausa d’Acero, el Barça va tancar un parcial de 8-0 que li va donar el comandament en el lluminós (32-30). La letona Strautmane va respondre amb un triple, però les blaugranes, des de la línia de tirs lliures, es van mantenir al davant abans d’entrar en els últims deu minuts (36-35).

El Barça havia pogut deixar les visitants en només 9 punts en aquest tercer quart i amb només un triple.L’últim quart va arrancar amb una antiesportiva de Strautmane i un Barça llançat cap a la victòria. No funcionava res i Acero va haver de demanar un nou temps a falta de 4:48 perquè s’escapava el partit (41-37). Un triple de Bahí va tornar les esperances al Cadí, però Isaac Fernández va ser ràpid i va evitar la reacció lleidatana amb un altre temps mort.

Tot i així, Tunstull, completament desapareguda, va tancar un parcial de 0-5 que tornava l’avantatge al Cadí (41-42). Canella va empatar amb un tir lliure a falta d’1:39 per al final, però les lleidatanes van esgotar primer els 24 segons de possessió i després Bahí va fallar un triple frontal que hauria deixat el matx pràcticament sentenciat a falta de 42 segons. La resposta de les blaugranes va ser contundent i un cop per al Cadí.

Cruz, amb un triple a falta de 24.7 segons, deixava el partit en clar avantatge per al Barça (45-42). Acero va gastar l’últim temps mort per buscar l’empat. La pilota va arribar a mans de Bahí, que va fallar el tir de tres, i després a Peña, que tampoc va encertar.

La victòria es quedava a Sant Feliu i Canella es va encarregar de certificar-la des de la línia de tirs lliures per al 47-42. El Cadí es va mostrar inoperant al segon temps, en què va anotar 16 punts. A més, va passar dels 33 punts de valoració de la primera meitat als 27 al final del xoc (-6 en els segons 20 minuts).

Les jugadores referents, com és el cas de Tunstull i Koenen, van passar desapercebudes i tota la responsabilitat va passar per Peña i Raventós. Instal·lades a la cua de la taula després de la quarta jornada de la Lliga, les lleidatanes afronten ara el debut a la EuroCup, dimecres (20.00) al Palau amb el Grengewald de Luxemburg. El diumenge 30 (12.15) el Cadí s’haurà d’enfrontar al Leganés, també al Palau, en la cinquena jornada de la Lliga i amb la necessitat de sumar.

Laprovittola impulsa el Barça cap al lideratEn un partit de baixa anotació i desencert ofensiu, l’actuació de Nico Laprovittola (25 punts, 10 en l’últim quart) va impulsar el Barça cap a la victòria en un duel de poder a poder al Palau davant el Tenerife (67-65). Amb aquest triomf, els blaugranes passen a liderar la Lliga ACB, ja que els canaris estaven invictes i el Reial Madrid també va encaixar ahir la primera derrota de la temporada a la pista del Baskonia (88-82). Per la seua banda, el Girona va sumar la primera victòria a la Lliga ACB imposant-se a la pista del Betis (71-79).

Per la seua part, el Joventut va superar l’Unicaja (74-65).A la LEB Or, l’ICG Força Lleida va tancar la quarta jornada al sisè lloc a l’encaixar dissabte la primera derrota de la temporada, a la pista del Valladolid (97-57). Andorra i Palència són ara els dos equips que lideren la classificació. El conjunt de Gerard Encuentra s’enfrontarà divendres (20.45) a l’Almansa, novè en la classificació amb un triomf menys.

Jordi Acero: “Hem fet un pas endavant a nivell defensiu”Jordi Acero, tècnic del Cadí, va assenyalar després del partit que “hem fet uns bons primers 20 minuts i un pas endavant a nivell defensiu, però a la segona meitat el Barça ha apujat el nivell de contacte i els àrbitres ho han permès, la qual cosa ens ha perjudicat. A nivell ofensiu no hem estat encertades, malgrat que hem tingut molts tirs lliures”, va afegir. Respecte a la intensa setmana de competició, amb el debut a la EuroCup de dimecres, Acero va dir que “no tenim gaire temps per pensar.

Esperem aconseguir dos victòries, tant pel que fa a Europa com a la Lliga diumenge, perquè l’equip s’ho mereix després d’haver fet aquest pas endavant. Estem treballant molt dur en els entrenaments i ens mereixem una alegria”.