ELS DETALLS

Punt agredolç de l'AEM al camp del Rayo

L'AEM salva un empat al minut 97 amb un gol de Patri i puntua fora de casa després de 7 mesos || L'equip lleidatà se'n va anar guanyant al descans després d'una gran primera meitat, però el Rayo va remuntar en pocs minuts gràcies a dos errors en defensa

Minori Chiba supera l’entrada de Braojos per mantenir la possessió.

Minori Chiba supera l’entrada de Braojos per mantenir la possessió.CARLES MIRANDA

Després de vuit partits consecutius perdent com a visitant, l’AEM va aconseguir ahir el primer punt fora de casa des de fa set mesos, quan va vèncer al camp de l’Oviedo per 0-1. I, a més, l’equip lleidatà va aconseguir l’empat al camp del Rayo al minut 97, amb un gol de Patri Teixidó, que va anotar el 2-2 quan el duel ja semblava mort. Vista la situació, l’empat no podia considerar-se un mal resultat per al conjunt lleidatà, però tenint en compte que l’AEM se’n va anar guanyant al descans i dominava el duel fins llavors, un punt a Vallecas té gust de poc.

El conjunt lleidatà visitava un Rayo Vallecano sense cap punt en Lliga, que es va veure superat per un AEM que va saber trobar-li els punts febles, va aconseguir que les seues jugadores d’atac connectessin i va desplegar un gran joc el primer temps. Amb un sol canvi a l’onze –Nadia per Cris García–, però amb un mig camp en rombe i una doble punta amb Laura Fernández i Yiyi, el conjunt de Rubén López va treure de polleguera les locals, amb constants pilotes a l’esquena de la seua defensa. Anita va ser la primera a avisar amb una rematada de cap i, posteriorment, l’AEM va seguir plantant-se a l’àrea rival amb perill però sense obligar a intervenir Murga.

I després de molts intents, a la primera ocasió clara, va arribar el gol de l’AEM. Al minut 41, Astudillo va enviar una pilota llarga a Laura Fernández, que, perfilada a l’esquerra, va superar la seua igual rival, va definir al pal curt i, després d’impactar al pal, la pilota va acabar en gol (0-1).Anar-se’n guanyant al descans era bona notícia per a l’AEM, però podria haver estat millor si Andrea hagués anotat una ocasió manifesta de gol a l’afegit, però va enviar la pilota al pal sense oposició.Tanmateix, les bones sensacions es van esvair al sortir dels vestidors. Al primer minut de la segona meitat, el Rayo va empatar després d’un mal rebuig de Jeni, que Nerea va caçar per empatar (1-1).

L’equip madrileny es va llançar en bloc sense tampoc gaire rigor, però li va valer per forçar un altre error defensiu de l’AEM i aconseguir el segon, obra de Tavares (2-1). A partir d’aquí el duel es va guiar pel desordre, les constants interrupcions, amb un AEM que semblava un altre respecte al del primer temps. Al descontrol se li va sumar també la pluja, que no va impedir una última escomesa lleidatana.

Abans de l’empat, Astrid va tenir una altra ocasió clara, amb un xut al pal esquerre. Al setè d’afegit, ja quasi sense esperances, l’equip lleidatà va enviar una pilota a l’àrea des de banda dreta. Laura Fernández la va despenjar al segon pal i l’hi va deixar a plaer perquè Patri donés un punt agredolç a l’AEM (2-2).