ELS DETALLS

Victòria amb els suplents

El Barça s'acomiada de la Champions guanyant el Viktoria txec, que no ha sumat un sol punt en aquesta fase de grups || Xavi va disposar un onze ple de novetats i hi va haver diversos debuts a l'equip

Gavi es queixa que li ha fet falta un jugador txec.

Gavi es queixa que li ha fet falta un jugador txec.CHALOUPKA MIROSLAV/CTK/DPA

El Barcelona va acomiadar la participació en la Lliga de Campions amb un còmode triomf al Doosan Arena (2-4) amb el Viktoria Pilsen, l’únic equip al qual ha estat capaç de guanyar –a més per partida doble– en aquesta edició de la màxima competició continental. El conjunt blaugrana jugarà la Lliga Europa amb el consol d’haver-se embutxacat 2,8 milions més –el que la UEFA paga per cada victòria al torneig– davant d’un rival que se’n va de la Champions sense haver sumat un sol punt en la competició. Per a aquest últim encontre, Xavi va disposar un onze farcit de suplents, començant pel porter Iñaki Peña i el centrecampista Pablo Torre, que estrenaven titularitat.

I el Barça, que ahir va comptar amb Kessié de migcampista davant de la baixa per sanció de Busquets, va encarrilar molt aviat el partit.Marcos Alonso va obrir la llauna als 6 minuts, després d’una jugada que ell mateix va començar després de robar en la pressió la línia defensiva rival i que va reblar en línia de gol després que Stanek no pogués atallar un tir col·locat d’Ansu Fati.El Viktoria era incapaç de sortir amb pilota jugada, però després de vint primers minuts d’absolut domini blaugrana, el conjunt txec va semblar que reaccionava. Chory rematava de cap al travesser un llançament de falta i Iñaki Peña li treia un xut escorat a Kalvach a la mitja hora. Abans, Piqué ho havia intentat amb un tret des de la frontal que va posar en un compromís Stanek, i després, Ansu no arribava, pels pèls, a una centrada de Jordi Alba.El partit semblava igualar-se per moments, però a l’última jugada abans del descans, Ferran Torres rematava a gol una triangulació entre Raphinha i Alba.

L’àrbitre, que havia anul·lat inicialment el gol per fora de joc, el validava després de consultar el VAR. El Viktoria va posar emoció al partit als set minuts de la represa amb un penal transformat per Chory, que havia estat enderrocat per Pablo Torre dins de l’àrea quan es disposava a batre Iñaki Peña. Però a la jugada següent, Ferran Torres feia el tercer per al Barça després d’una combinació amb Raphinha.El Barça se sabia superior, però tampoc multiplicava esforços conscient de la intrascendència del xoc.

I els de Michal Bílek, a poc a poc, es van anar atansant a la meta defensada per Iñaki Peña. El porter blaugrana li treia una rematada en boca de gol a Vlkanova, però res podia fer amb el cop de cap de Chory a la jugada següent. El gegant txec li guanyava l’esquena a Marcos Alonso i firmava el seu doblet amb gairebé mitja hora encara per disputar-se.

Però llavors arribaria el golàs d e la nit. El debutant Pablo Torre guanyava l’esquena a la defensa local per baixar una centrada de Raphinha amb la destra i afusellar Stanek amb l’esquerrana per fer el 2-4 a un quart d’hora de la conclusió. Torre, lesionat en la jugada del gol, era substituït pel del planter Álvaro Sanz, que s’unia a Mar Casadó, un altre jugador del filial que debutava ahir i que feia pocs minuts havia reemplaçat el lesionat Kessié.

De nou semblava el xoc dat i beneït, però el Viktoria Pilsen, en el seu millor partit en tota la Champions, a punt va estar d’escurçar de nou distàncies a la recta final, amb un tret de Jirka que es va estavellar al pal.

Xavi: “És un resultat favorable, però és un partit que hem patit”

L’entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, va assegurar sentir-se “satisfet per unes quantes coses” que va poder veure en la victòria d’ahir a la nit en el seu últim partit de la Lliga de Campions amb el Viktoria Plzen txec, que va qualificar de “disputat” malgrat el 2-4, i del qual va lamentar la possible lesió de Franck Kessié.“Estic satisfet per unes quantes coses, per altres no tant. Ha estat un partit difícil de jugar quan no tens opcions de classificar-te i ells han estat molt intensos, molt directes i ens han fet més ocasions del que és normal.

Hem estat bé en la circulació, potser ens ha faltat veure més com atacar els espais perquè ells jugaven a l’home, i hem patit en els córners i en les faltes. Ha estat un resultat favorable, però un partit que hem patit”, va indicar Xavi després de l’encontre a Movistar+.Sobre la lesió de Kessié, va dir que “està malament i fotut, crec que s’ha danyat l’isquio”. De Pablo Torre, creu que va fer “un bon partit, ha fet un gol i ho ha entès bé”, va recalcar, i va advertir que la seua sortida del camp es va deure a la “fatiga”.