El Cadí deixa la cua

Venç a la pista del Tenerife i suma el segon triomf de la temporada, els dos com a visitant || Trenca el partit en el tercer quart contra un rival superat i que poc va poder fer davant del domini en el rebot i l'enorme encert exterior de les lleidatanes

Laia Raventós defensa la nord-americana Aisha Sheppard.

Laia Raventós defensa la nord-americana Aisha Sheppard.ÁREA 11

El Cadí va abandonar ahir la cua de la Lliga Femenina al guanyar a la pista del Tenerife i sumar la segona victòria de la temporada, les dos aconseguides lluny del Palau (46-67). L’equip lleidatà va trencar el matx al tercer quart i les canàries no van poder fer front al seu domini en el rebot i el seu enorme encert exterior, amb deu triples. El conjunt dirigit per Jordi Acero va dominar des de l’inici i ho va fer des del triple.

Tres de consecutius per obrir el xoc i un 1-9 de sortida. El Tenerife només podia respondre des de la línia de tirs lliures i l’encert exterior del Cadí no cessava. Dos triples més de Peña i Koenen per clausurar el primer quart amb un clar 9-16 (5 triples i un tir lliure).

Les canàries van passar a manar sobre el parquet del Santiago Martín, en un dels seus pocs moments d’inspiració. Es van posar a només dos punts al marcador (18-20), però va aparèixer una altra vegada Peña i una centrada Strautmane per posar les coses al seu lloc. La letona va fer pujar la màxima diferència fins als 9 punts (18-27).

Palenikova va anotar i Peña va tancar des de la línia de tirs lliures una primera meitat molt poc vistosa però efectiva per als interessos del Cadí.En l’arrancada del tercer acte, les urgellenques van sentenciar el rival. Nou bombardeig de triples, amb un de Geo Bahí i dos més de Peña per al 24-39. Les canàries continuaven depenent del seu encert des del tir lliure i el Cadí la Seu va seguir.

A la festa del triple se li va unir Kovacevic, que amb la seua quota de protagonisme va fer que la màxima diferència ascendís fins als 19 punts (30-49). El Tenerife era incapaç d’anotar amb facilitat, encara que les lleidatanes tampoc van estar especialment brillants sota la cistella. Poc van poder retallar les canàries abans d’entrar a l’últim quart, en un pavelló ja estava en silenci (34-50).

Les locals van poder celebrar els seus escassos encerts amb triples de Montenegro i Delic, però el Cadí va trobar una fluïdesa més gran en atac i Peña va continuar augmentant el compte particular. Amb el 40-60, el tècnic canari, Claudio García, va intentar esperonar les seues. Però poc va poder fer.

Strautmane va establir la màxima renda de 22 abans de cinc punts seguits del Tenerife, que van obligar Jordi Acero a exigir a les jugadores intensitat fins al final. Els últims minuts, amb el partit sentenciat, van ser de protagonisme per a les jugadores amb menys presència a la pista, pensant en els pròxims compromisos. D’aquesta forma, el matx va anar morint i el Cadí va acabar guanyant de forma plàcida per 21 de marge.

Un lleuger respir després del duel de cuers i abans d’afrontar una nova setmana complicada, amb viatge a Bèlgica per a la Eurocup i partit de Lliga complicat contra l’Ensino.

Jordi Acero: “El treball de les 12 jugadores ha estat molt bo”

Jordi Acero, tècnic del Cadí, va assenyalar després del matx que “hem dominat el partit a nivell global i l’encert exterior ens ha ajudat a ficar-nos en el duel. En els moments en els quals no hem estat tan bé en atac sí que ho hem estat en defensa.

Al descans portàvem el control, però la diferència era escassa, així que hem fet un altre pas endavant per trencar el partit, sense afluixar en els quaranta minuts”. D’altra banda, l’entrenador va afegir que “necessitàvem energia a la pista i el treball de les dotze jugadores ha estat molt bo”. A més a més, Acero va voler dedicar la victòria a l’afició i va dir que “la necessitem sempre i dissabte tornem a tenir un partit important després del desplaçament a Bèlgica”.