Victòria inapel·lable

L'ICG Força Lleida guanya per segona vegada a Oviedo per sumar el cinquè triomf || El parcial de 7-26 en el segon quart va liquidar un partit molt plàcid

Juani Marcos controla la pilota pressionat pel local Marc Peñarroya.

Juani Marcos controla la pilota pressionat pel local Marc Peñarroya.ÁREA 11

Era un duel trampa –el quart classificat visitava la pista d’un cuer que encara no havia guanyat–, però l’ICG Força Lleida no hi va caure i va guanyar de forma clara i contundent a Oviedo (68-84), una pista en la qual només havia sortit victoriós una vegada en les vuit anteriors visites (la temporada 2019-2020). L’equip de Gerard Encuentra no va donar a penes opció a un rival que va començar a abaixar els percentatges de tir, fruit de la seua precipitació i de la bona defensa lleidatana a partir del segon quart, i que es va anar enfonsant, arribant a perdre per 29 punts. L’ICG Lleida suma així la cinquena victòria de la campanya i se’n va a l’aturada per les finestres FIBA amb els deures fets i pendent de reforçar el joc interior després que Devin Thomas hagi plantat el club.

La dinàmica tan diferent amb què arribaven els dos equips al matx no es va notar en el primer quart, que es va mantenir igualat i que fins i tot va acabar amb l’Oviedo al comandament (22-20), gràcies a un triple de Pruitt sobre la botzina del final de període. Va ser precisament l’encert des de més enllà dels 6,75 el que va mantenir a la superfície els asturians, que van passar per un moment delicat a mitjans de quart, quan van arribar a anar sis punts a baix (9-15), gràcies sobretot al poder de Vucetic sota el cèrcol, autor de 7 punts gairebé sense error. Però els locals van reaccionar, ajudats per diverses pèrdues de pilota lleidatanes i amb triples de Lecesme i Pruitt i una cistella en contraatac de Walters, cosa que capgirava el marcador (17-15) i obligava Encuentra a demanar el primer temps mort.En el tram final del període tot va quedar pràcticament igual (22-20, m.

10), que va aprofitar el tècnic lleidatà per fer debutar Alioune Tew i donar descans a Vucetic, que va tancar els primers deu minuts amb deu punts. En l’arrancada del segon assalt el Força Lleida va començar a carburar, liderat per dos actors secundaris, Diogo Brito i, especialment, David Cuéllar, que no només va ajudar en el rebot sinó que també es va deixar veure, i molt, en atac. Cinc punts del del planter, amb una esmaixada i un triple, dos del portuguès, dos de González i la primera cistella amb el Força Lleida de Tew, van completar un parcial de 0-11 que va elevar la renda fins als nou punts (22-31).

Trifon Poch va haver de parar el partit, però de res li va servir, ja que els lleidatans ja estaven en mode devastador. Un triple de Brito sobre la botzina de final de possessió va fer molt mal als asturians, que encara encaixarien una altra cistella, ara de Carrera, per fer més gran la ferida –parcial de 0-16 (22-36, m.17).L’Oviedo va treure l’orgull i va contestar amb un 7-0 que va obligar Encuentra a demanar un altre temps mort. No volia cap concessió, i així van tornar els seus jugadors a la pista, endossant un parcial de 0-10 final, amb quatre tirs lliures de Vucetic i dos triples de Marcos i González, aquest últim sobre la botzina del final del període.

L’ICG Lleida se n’anava al descans amb un parcial global demolidor de 7-26 i amb 17 punts de renda (29-46), davant d’un Oviedo gairebé enfonsat.Encara que Marcos i Carrera van situar la màxima finestra tot just tornar dels vestidors, 21 punts (29-50), el quadre asturià va fer un últim intent de reacció amb un parcial de 7-0 que li va permetre situar-se a dotze punts (38-50), però l’alegria local a penes va durar un minut, el temps que va necessitar l’ICG Lleida per tornar-li el parcial i recuperar els 19 punts de renda (38-57). Poch va tornar a parar el matx, però ja no hi va haver més concessions per part dels d’Encuentra. Carrera, un pèl discret, es va activar i amb els triples de Cuéllar i González van liquidar el partit (42-68) abans d’un últim període sense història, més enllà que l’ICG va arribar a guanyar per 29 punts, 42-71, marcador que l’Oviedo va maquillar en un final en el qual el lleidatà David Castellnou va firmar els seus primers punts a la LEB Or

L’ICG Lleida va arribar a guanyar per 29 tot just començar un últim quart que no va tenir cap història

Gerard Encuentra va tornar a felicitar els seus jugadors per una nova victòria, la cinquena de la temporada en sis partits, i va destacar que la clau va estar en la millora defensiva a partir del segon quart, que va ser quan va començar a trencar el matx.

“Hem començat bé en atac, amb bastant d’encert, arribant fins i tot sota la cistella anotant, però sí que és veritat que el nostre nivell defensiu estava lluny del que volíem o del que estem treballant últimament. Hem fet un dels pitjors quarts a nivell defensiu”, va reconèixer el tècnic, que d’altra banda va afegir: “En el segon hem estat capaços d’apujar el nivell, aguantar bé l’un contra un, controlar el rebot, que ens estaven fent molt mal, i a partir d’allà hem aconseguit un petit avantatge. Érem conscients que l’inici del tercer període era molt important i malgrat que hem tingut un parell de minuts dolents, hem estat capaços de tornar a reaccionar i agafar una diferència que hem sabut gestionar fins al final del partit”.Encara que hi va haver certa relaxació al final, quan el duel ja estava més que sentenciat, va valorar que “els meus jugadors han estat capaços de no abaixar en cap moment la intensitat defensiva”.

A més, l’entrenador va apuntar que “el nostre nivell en defensa del segon quart ens ha permès agafar un avantatge important, no donar segones oportunitats a l’Oviedo i a partir d’allà, amb la confiança que ens fa defensar bé, en atac som un equip que juguem a un ritme alt i quan ho controlem som molt perillosos”, va apuntar.