HOQUEI PATINS LLIGA CATALANA

El Llista, a la Final a Quatre

Havia de derrotar el Caldes i ho va fer de forma clara per classificar-se per a semifinals, en què l'espera el Noia || L'equip, més sòlid, va donar una imatge molt diferent de la d'abans de l'aturada

Uri Vives celebra, després de batre a la primera part el porter lleidatà del Caldes Jordi Pons, el primer dels dos gols que va marcar.JAVI ENJUANES

El Finques Prats Llista es va classificar ahir per disputar la Final a Quatre de la Lliga Catalana, que tindrà lloc el pròxim cap de setmana a Santa Perpètua de Mogoda, al golejar per 5-1 el Caldes. Els lleidatans estaven obligats a guanyar per continuar vius a la competició, ja que l’empat no els valia perquè el quadre barceloní havia guanyat l’Arenys per una diferència més gran del que ho havia fet el Llista. Però els d’Albert Folguera van quallar un gran partit i, el que és més important, van donar una imatge d’equip molt més sòlid, res a veure amb el d’abans de l’aturada.

Ara els lleidatans se les veuran en semifinals amb el Noia Freixenet per un lloc a la final. Ambdós equips es tornaven a veure les cares gairebé un mes després de fer-ho a la Lliga al mateix escenari, un duel que el Llista va aconseguir remuntar per salvar un punt gairebé in extremis (4-4). Ahir la situació va ser molt diferent.

Els lleidatans van portar gairebé sempre la batuta, amb una defensa més sòlida i un atac més precís, si bé van tornar a desaprofitar totes les jugades a bola aturada. Després d’uns primers minuts de tempteig i sense grans ocasions, Paiva va trencar la igualada d’un fort tret des de mitja pista que va sorprendre el porter lleidatà del Caldes, Jordi Ponts. Els barcelonins van reaccionar i van gaudir d’un parell d’accions que Elagi Deitg, molt segur en tot el partit, va desbaratar.

Després de sengles avisos de Paiva i Vives, va ser aquest últim que va situar el 2-0. El gironí va recollir el rebuig de Pons a un primer tret seu i el va batre per l’angle llarg. El Llista podria haver-se’n anat al descans amb una renda encara més àmplia, ja que a l’últim minut Rovira va veure la targeta blava per fer caure Vives, que va ser l’encarregat d’executar la falta directa.

El tècnic del Caldes va fer un canvi d’handbol situant Gisbert sota pals, i la decisió li va sortir bé, ja que el porter suplent va aturar el llançament al de Santa Coloma de Farners.A la tornada dels vestidors es va donar la situació inversa. El quadre barceloní va tenir l’ocasió de retallar diferències al cometre el Llista la desena falta, però González no va poder batre un inspirat Deitg. En el mateix minut 30, Vives va fregar el tercer, que arribaria segons després en una gran jugada que va iniciar ell mateix des de darrere de la porteria rival.

Va cedir a Selva a mitja pista i el de Valls l’hi va tornar en una temptativa de tret perquè d’un subtil toc amb l’estic batés Pons.El Llista estava sent molt superior i va poder liquidar el partit en una acció que Badia no va encertar a culminar. I del possible 4-0 es va passar al 3-1 anotat per Rovira amb un fort tret des de mitja pista. El gol va donar aire al Caldes, que per uns minuts va tancar el seu rival a l’àrea, però va topar amb un gran Deitg.

En una acció sense aparent perill, Rovira va fer caure Vives i els àrbitres van assenyalar la pena màxima. Eduard Candami va tornar a situar el seu porter suplent i aquest va tornar a aturar el llançament de Vives, la qual cosa donava una mica de vida al Caldes.Però ahir el Llista era un altre equip i no es va deixar sorprendre. Xavi Aragonés, en una acció individual, va situar de forma magistral el 4-1 i a cinc minuts per al final Nuno Paiva va establir el definitiu 5-1 amb un potent tret.

El portuguès encara va tenir una clara ocasió per anotar el sisè, però el seu llançament el va repel·lir el travesser. Ara el quadre llistat es mesurarà dissabte al Noia a la recerca d’un lloc a la final de la Lliga que ja va disputar el 2018 i 2021, ambdós saldades amb derrota davant del Barça.

“Estic content perquè en defensa hem fet un pas endavant”

Albert Folguera es va mostrar ahir molt satisfet amb el seu equip, més que per la victòria per les sensacions que va deixar el conjunt. “Estic content perquè defensivament hem fet un pas endavant, comencem a ser un equip diferent del que vam ser durant les sis primeres jornades de Lliga”, va assenyalar el tècnic, que considera que els ha anat molt bé l’aturada de Lliga. “El que volíem és fer un reset, començar de zero, tornar a fer una pretemporada, perquè a l’estiu vam tenir molts problemes físics. L’aturada ens ha anat bé per tornar a agafar les idees que havíem perdut”, va assenyalar Folguera.