Gran pas endavant del Cadí la Seu

El Cadí la Seu guanya a la pista del Castors Braine i suma la seua segona victòria continental, que l'atansa a la següent fase || L'equip va anar sempre al davant i es va mostrar sòlid

Laura Peña defensa una entrada a cistella de Tadic.

Laura Peña defensa una entrada a cistella de Tadic.LAURENT LEFEBVRE/JEAN MICHEL LEFEBVRE

El Cadí la Seu va fer un altre pas endavant en la seua recuperació i va aconseguir ahir una victòria solvent a la pista del Castors Braine belga (54-63), que li permet ocupar la segona posició del seu grup a la EuropeCup i l’atansa una mica més a la següent fase d’aquesta competició. Després de la sòlida victòria a la Lliga a la pista del Tenerife, l’equip de Jordi Acero va donar ahir continuïtat al seu joc amb un gran triomf a Bèlgica, basat en el gran treball defensiu i el joc coral, que va permetre que pràcticament tot l’equip aportés punts. En un grup en el qual de moment domina el Saragossa, que ha guanyat els seus tres partits, i en què el Grengewald de Luxemburg exerceix de ventafocs comptant els partits per derrotes, lleidatanes i belgues van arribar al duel d’ahir a la recerca d’una victòria que les situés a la segona posició del grup i, per tant, fent un bon pas de cara a la classificació de la segona fase.El Cadí va començar sòlid en defensa, però desencertat en atac.

Va errar els primers llançaments, tot que el seu treball al darrere va evitar que el Castors Braines en tragués profit. Així, als tres minuts de partit el marcador reflectia un sorprenent 2-0. Un triple de Strautmane a 6.11 del període va posar les urgellenques davant i ja no deixarien de mantenir-se amb avantatge en el marcador.

Un tir lliure i una cistella de Raventós van posar el 2-7 a falta de 5.19 i malgrat que les belgues van intentar atansar-se, al final del quart el Cadí dominava 16-19 després d’una cistella de Laura Peña en l’última jugada.Encara que el Castors Braine va sortir amb força en el segon quart i amb un parcial de 5-0 es va posar 21-19, el Cadí no els va permetre obrir buit i, amb un tir lliure de Kovacevic, una cistella de Ramette, que tornava al pavelló que va ser casa seua la passada temporada i dos cistelles més de Tunstull, van posar un 21-26 a falta de 6.02 per al descans. Un triple de Bahí i sengles cistelles de Peña i Brotons van ampliar la distància fins al 24-33 a falta de 1.51. Les belgues van retallar amb un triple de Leblon, però dos tirs lliures de Bahí van portar l’equip als vestidors amb vuit punts d’avantatge (27-35).El tercer quart, malgrat que es va obrir amb una cistella de Tunstull –que va acabar com a màxima anotadora de l’equip, amb 12 punts–, que va ampliar la distància a 10 (27-37), va ser el pitjor de les lleidatanes.

Raventós i Peña van cometre la tercera personal i l’equip es va posar en bonificació a 6.52 del final del període. Encara que l’equip ho va passar malament, amb les belgues retallant distàncies amb un degoteig de punts, es va sobreposar a un amenaçador 37-39 a 5.23 i es va mantenir sempre davant, per tancar el quart amb un 42-45.Però el Cadí va tornar a dominar en el període decisiu i amb una primera cistella de Brotons i un triple de Koenen –segona màxima anotadora de l’equip, amb 10 punts–, el 44-50 va tornar a sembrar de dubtes les belgues, que només es van poder posar a dos punts (48-50) a 6.33 del final. Un altre triple providencial de Konen i una gran cistella de Tunstull, van permetre al Cadí entrar amb tranquil·litat als últims tres minuts (50-55). El Castors Braine va caure en la precipitació, perdia pilotes clau i el Cadí, amb un últim triple de Bahí, ja no va deixar escapar la victòria (54-63).

El València guanya a l’Eurolliga i el Salamanca perd

Els equips de la Lliga Femenina que van jugar ahir a l’Eurolliga van tenir sort dispar. El València va superar per 74-59 el Szekszard hongarès, amb la qual cosa segueix tercer del seu grup. Per la seua part, el Perfumerías Avenida de Salamanca va perdre a la pista del Schio italià, per 71-54. Era un desplaçament difícil per a les castellanes, que segueixen terceres del seu grup, mentre que el Schio és segon. A la EuropeCup el Gernika va derrotar 66-54 l’Estudiantes.

Jordi Acero: “Aquest és el camí que volem”

L’entrenador del Cadí la Seu, Jordi Acero, es va mostrar molt satisfet de la victòria i del treball de l’equip: “El treball global de l’equip ha estat molt bo. Hem tornat a mostrar la solidesa que vam demostrar a Saragossa i l’altre dia a Tenerife. I aquest és el camí que volem, el camí que busquem i hem de seguir amb aquesta regularitat que ens donarà alegries.”Sobre el partit va valorar que “ha estat un molt bon partit de l’equip, molt bon partit de les jugadores. Hem aconseguit plasmar a la pista tot el que havíem preparat”, valorant a més que la victòria va arribar “en una pista complicada com aquesta, davant l’actual subcampió de Bèlgica i l’equip que ha dominat l’última dècada en aquest país”.Acero va afegir que “penso que hem estat molt bé des de l’inici. Hem dominat tres dels quatre quarts i en cap moment hem tingut la sensació de perdre el control del partit. Sí que en el tercer, a nivell de marcador, hem estat per sota, però el treball global ha estat molt bo”, va insistir.Va dedicar el triomf a l’afició urgellenca. “Aquesta victòria és per a ells i espero que dissabte, davant de l’Ensino, vegin la millor versió del Cadí”.