ATLETISME CURSES POPULARS

La Sant Crist de Balaguer recupera la 10K

Balaguer inclou de nou la llarga distància, amb victòria per a Joan Payán i Mireia Sosa || La prova de 5 quilòmetres, per a Unai Pérez i Antònia Argilés

L’esplanada del Sant Crist de Balaguer va ser l’escenari de la sortida i l’arribada de les proves.JOAN BOVÉ

Balaguer va acollir ahir la 41 edició de la Cursa del Sant Crist, amb un traçat que va recórrer el Barranc dels Rucs, el centre històric de la ciutat i l’entorn del riu Segre. Hi van participar uns 250 atletes i la carrera va recuperar aquest any la modalitat de 10 quilòmetres, dominada en la categoria masculina pel corredor independent Joan Payán, amb un temps de 34:49, seguit de Juanma Fernández (Finques Prats) i Iván Menchón (Runner’s Balaguer). En la categoria femenina es va imposar Mireia Sosa (Runners World Tarragona), amb un crono de 39:17.

El podi el van completar Raki Garsaball i Elisa Lladós, ambdós del Clos Pons Thai Runners. Quant a la modalitat de 5 quilòmetres, la victòria va ser per a Unai Pérez (Hiru-Herri), amb un temps de 16:54, seguit de Cesc Parramona (Speed Republik) i Cristian Català (Finques Prats). El primer balaguerí, Max Viola, va ser quart.

En dones, la primera va ser Antònia Argilés, del Clos Pons Thai Runners, amb un crono de 21:13, seguida de María Tiscar (Plabike) i Gemma Godia (Clos Pons Thai). Dos de les novetats en la cursa d’aquest any van ser el servei de massatgista i també l’entrepà calent que van rebre els atletes a l’arribada, amb una llonganissa feta al moment. Abans de la carrera es va celebrar una caminada. Després de l’entrega de premis es va donar pas a les proves infantils, disputades amb el mateix entusiasme que les absolutes.