Ansu marca en l'últim test abans del Mundial

El blaugrana va estar elèctric i Luis Enrique va donar minuts a quasi tot l'equip

Ansu Fati celebra el seu gol que obria el marcador davant de Jordània.

Ansu Fati celebra el seu gol que obria el marcador davant de Jordània.EFE/PABLO GARCÍA/RFEF

La selecció espanyola va superar ahir la de Jordània (1-3) en el seu últim test abans del seu debut al Mundial de Qatar 2022, un duel que va dominar de forma constant i li va servir per polir alguns detalls. En aquesta ocasió l’onze de Luis Enrique va arribar condicionat per les limitacions físiques que arrosseguen diversos jugadors. Aquesta circumstància es va apreciar especialment en el lateral esquerre, on l’absència de Gayá i la por d’exposar Jordi Alba a qualsevol contratemps abans de la gran cita va fer que ocupés la posició Laporte.

A més, Robert Sánchez va ser l’elegit a la porteria, mentre que a dalt el trident ofensiu el van formar Ansu Fati i Sarabia als extrems i Asensio com a punta. Aquesta aposta ho va fiar gairebé tot a la mobilitat a dalt i les combinacions en curt, recepta que ajudava un rival tancat que deixava fer.Espanya va atacar així per acumulació d’homes, elaborant amb paciència i buscant generar el caos al caire de l’àrea rival amb primers tocs i arribades des de la segona línia. Dins d’aquesta dinàmica va funcionar bé l’entesa entre el voluntariós Asensio i un elèctric Ansu Fati.

Hi va haver molts canvis i el 0-3 semblava posar la cirereta al marcador, però el conjunt local va acabar anotant el gol de l’honor.

Luis Enrique: “Vaig preguntar a tots quants minuts necessitaven”

Luis Enrique va explicar després del partit com va gestionar els minuts dels seus jugadors. “Els he preguntat quants minuts necessitava cada un, perquè cada un té un cas particular.

Jo des de fora conec totes les situacions, però una cosa són les meues sensacions i una altra les del jugador. Els he preguntat a cada un el nombre de minuts que consideraven que havien de jugar per arribar en les millors condicions al partit de Costa Rica.”“A partir d’allà, m’he fet el meu batibull. Busquets i Pedri volien jugar, Unai Simón també.

I he decidit que no en jugués cap d’ells”, va agregar. “L’única exigència que he marcat és que volia un equip competitiu a les dos parts, que anés a guanyar el partit i no especulés”.

El rei Felip de Bèlgica relleva Robert Martínez

Felip de Bèlgica, rei del país des del 2013, ha protagonitzat, juntament amb l’entrenador lleidatà Robert Martínez, un vídeo que s’ha convertit en viral. De cara al Mundial de Qatar, la Casa Reial belga i la Royal Belgian Football Association (RBFA) han dut a terme una campanya junts per donar suport a la selecció dirigida pel tècnic de Balaguer.

I en l’espot el monarca fa com si fos el seleccionador donant instruccions a l’equip durant un entrenament.

Mané és baixa a Senegal al no recuperar-se

El davanter del Bayern de Munic Sadio Mané serà baixa al Mundial després que el metge de Senegal informés ahir de la mala evolució de la lesió que es va fer el passat dia 8, malgrat la qual havia entrat a la llista de convocats. Per la seua part, el davanter de l’Atlètic de Madrid Ángel Correa sí que serà al Mundial després d’una trucada d’última hora de l’Argentina, per la lesió de Nicolás González.

Japó, rival d’Espanya, cau contra Canadà

La selecció japonesa de futbol, rival d’Espanya en la fase de grups del Mundial de Qatar, no va poder tirar endavant el seu últim amistós abans d’afrontar la cita al caure ahir per 2-1 amb la també mundialista Canadà.

Costa Rica cancel·la un partit a l’Iraq

La selecció de Costa Rica, rival d’Espanya a la fase de grups del Mundial de Qatar, va decidir cancel·lar l’amistós d’ahir contra Iraq, davant de la negativa de segellar els seus passaports per poder entrar a l’esmentat país. Si ho haguessin fet haurien tingut problemes per entrar als EUA.