Mundial de Qatar

Croàcia i Marroc, incapaços de marcar (0-0)

Croàcia i Marroc, incapaços de marcar (0-0)Modric no ha bastado para hacer ganar a Croac

Les seleccions del Marroc i Croàcia han empatat aquest dimecres (0-0) en el seu debut an el Mundial de Qatar i ajornen els deures per més endavant, en no ser capaços els croats, vigents subcampions, de poder imposar-se a una valenta Marroc que ha ensenyat les urpes. No hi ha hagut encert en les escasses ocasions clares de gol, en un partit amb alternatives i amb el Marroc aconseguint, en algun moment, robar la pilota a la Croàcia d’un Luka Modric que ha estat en tots costats, molt voluntariós, però que no ha pogut marcar la diferència.

Croàcia s’ha difuminat davant de les ganes d’agradar-li el Marroc, que ha tingut una claríssima ocasió per posar-se per davant quan Noussair Mazraoui no n’ha pogut culminar una contra. El lateral del Bayern de Munic ha rematat de cap --el porter croat Livakovic ha desviat el perill-- i s’ha lesionat en la mateixa jugada. Ha continuat, però ha hagut de demanar el canvi poc després. Aquesta possible lesió pot ser la nota negativa per al Marroc, que amb Mazraoui i Achraf Hakimi en els laterals té dos dels millors carrileros ofensius del moment.

A la dreta, a més, Hakim Ziyech, l’estrella dels 'Lleons de l’Atles’, ha començat bé encara que també s’ha vist diluït amb el pas del temps. I és que a Croàcia li ha costat aconseguir el control de la pilota i del partit però finalment ho ha aconseguit. Els de Zlatko Dalic, en un duel inèdit contra el combinat del nouvingut Wahid Regragui (en el primer partit oficial per al seleccionador marroquí), han anat a més però han estat incapaços d’inquietar com era esperat 'Bono'.

El porter del Sevilla ha estat dels millors del Marroc. A punt del descans tot ha pogut canviar. Un centre ras de Borna Sosa des del lateral esquerrà l’ha rematat Nikola Vlasic de primeres, però ha topat amb un gegant Bounou que, amb el genoll a terra, ha desviat el tret. Una acció amb què ha evitat que Croàcia se n’anés al descans amb avantatge.

Tampoc no ha tingut sort l’actual subcampiona del món amb un cop amb l’esquerra de Luka Modric que se n’ha anat alt per poc, ni amb un rematada forçat d’Ivan Perisic que Sofyan Amrabat ha tret sota pals. Però no només Croàcia s’ha atansat a l’àrea rival. El Marroc ha intentat córrer a la contra, però el cert és que el també sevillista Youssef En Nesyri no ha pogut recollir cap pilota precisa. En la segona part, el blaugrana cedit a Osasuna Ez Abde li ha posat ganes, però no encert. De fet, s’ha deixat diverses pilotes enrere.

Tot queda obert en aquest Grup F, en el qual Bèlgica i el Canadà encara s’han d’estrenar. El Marroc continua sense poder estrenar-se en un Mundial amb victòria, però ha celebrat un punt que els sap millor que a una Croàcia que, més enllà d’haver fet alguna cosa de mèrit, era favorita i ha estat imprecisa de cara a gol.