A tocar de vuitens

Espanya es va avançar gràcies a l'encert de Morata, però Alemanya va sobreviure amb un gol darrer de Füllkrug || Serà primera de grup si derrota Japó, l'empat la classifica i fins i tot li podria valdre per liderar el grup si els germànics vencen Costa Rica

Els jugadors de la selecció, amb el blaugrana Gavi volant per sobre dels seus companys, celebren el gol d’Álvaro Morata que trencava la igualada.EUROPA PRESS

Espanya, amb un gol de Morata, va empatar (1-1) contra Alemanya, un resultat que la manté líder del grup i la deixa amb un peu i mig en els vuitens de final, després d’un pols tens que s’hauria pogut decantar pels dos costats. Arran d’aquest empat i de la derrota de Japó contra Costa Rica, Espanya continua com a líder, amb 4 punts, davant del combinat nipó, amb 3, i amb què es disputarà el primer lloc dijous. El combinat espanyol serà primer si guanya o si empata i Alemanya venç Japó.

Espanya només quedaria fora perdent amb Japó i amb un triomf de Costa Rica contra Alemanya o amb una voluminosa derrota davant dels nipons i una golejada alemanya a Costa Rica, que beneficiés els germànics en l’average general. Amb la memòria d’aquell cop de cap de Carles Puyol a les semifinals de Sud-àfrica 2010 en el record, Espanya va afrontar, de nou, una Alemanya amb l’aigua fins al coll després de l’ensopegada contra els nipons, malgrat que alleujada pel triomf de Costa Rica que li permetia un petit marge d’error.Per eliminar un rival de les càbales, Luis Enrique, fidel al seu costum, no va repetir l’onze de l’enlluernador debut, però només va canviar Dani Carvajal, oblidats ja els seus problemes respiratoris, per Azpilicueta a la banda dreta, i va tornar a apostar per tenir la pilota contra un rival tan amagat com perillós.Espanya hauria pogut agafar aviat avantatge en un tret sec de Dani Olmo, el més vertical a la primera part, que va desviar Neuer al travesser, o en un altre xut d’un gran Jordi Alba. El domini era espanyol, amb un 64 per cent de possessió, però jugava atropellada i li faltava calma davant de la pressió que ofegava de la tetracampiona del món.

Un regal de Neuer en una mala sortida de pilota va estar a prop d’aprofitar-lo Ferran Torres, que va enviar poc més tard per sobre del travesser una assistència d’Olmo.La jugada la va calcar Serge Gnabry en un error d’Unai Simón, que va refusar erròniament. Va ser el pròleg del gol anul·lat, en el minut 40, per fora de joc de Rüdiger. No va pujar al marcador, però es va activar l’alerta sobre la fragilitat per alt dels de Luis Enrique poc abans del descans.

El tècnic va donar entrada a Morata als nou minuts de la represa i a la primera pilota que va rematar va fer pujar l’1-0. El resultat de la primera jugada col·lectiva trenada, que va passar pel far Busquets, va arribar a Jordi Alba i aquest va assistir al primer pal un Morata que va elevar la bimba al mateix pal en el qual Neuer va rememorar aquell cop de cap inapel·lable de Puyol.Koke i Nico Williams van donar aire fresc, velocitat i ordre al lloc d’un combatiu Gavi i un Asensio més gris que en l’estrena mundialista. Alemanya va respondre amb un triple canvi, entre ells el d’un inèdit Müller, a la recerca d’una remuntada més per empenta que pel futbol que continuava tenint color espanyol.En canvi, Jamal Musiala va tenir la igualada en un tret a boca de canó trencant la línia del fora de joc a un quart d’hora del final, al qual va respondre magistralment Unai Simón.

Alemanya va serrar les dents fins al final i va trobar la seua recompensa en una pilota solta que li va arribar a Füllkrug en el minut 83 i el golejador alemany va afusellar el porter de l’Athletic Club per situar la igualada. Espanya és a prop dels vuitens i depèn de si mateixa. Alemanya és al caire del precipici.

Luis Enrique: “Anirem a l’últim partit sense especular”

Luis Enrique no va amagar en la roda de premsa que l’empat final el trobava curt i va comentar: “Quan vegi el partit m’agradarà més que la sensació que tinc ara. He vist una primera part millor, però al llarg del partit ens ha faltat una miqueta de confiança per creure que li podíem fer més mal a Alemanya. Ells han entrat en un tot o res, no hem pogut controlar el partit, que s’ha convertit en anada i tornada i ens han agafat en una sortida de pilota.

Ha estat un error que habitualment no cometem. Un intenta que no hi hagi errors, però en el futbol és així, encara que l’equip ha estat ambiciós”, va assenyalar.L’entrenador asturià va voler destacar també la situació en la qual es troba el seu equip, que hauria firmat abans de començar. “Si ens diuen que en les dos primeres jornades estarem líders, depenent de nosaltres i ens val fins i tot l’empat, ho hauria firmat”, va assenyalar.

De cara a l’última jornada davant Japó, on estarà en joc, a banda de la classificació matemàtica, la possibilitat de ser primer de grup, va indicar: “M’agrada l’actitud que tenim i la intenció és d’anar a buscar el partit i no especular. Anirem a l’últim partit sense especular, i guanyarem i a ser primers de grup.” Sobre la confiança, va ser clar. “Som líders del grup, imagina la resta. Confiança màxima en el que fem i com ho fem”, va concloure.