El Balaguer s'estrena a casa

Els de la Noguera firmen el primer triomf aquesta temporada com a locals a l'imposar-se a l'Alpicat en un derbi molt disputat || El resultat allunya de la cua l'equip de David Biosca

Una jugada del derbi entre el Balaguer i l’Alpicat, que va suposar la primera victòria de la Lliga a casa per als de la Noguera.JOAN BOVÉ

balaguer El Balaguer va saber patir fins al final per emportar-se la primera victòria a casa d’aquesta temporada (1-0). El derbi davant de l’Alpicat, com sol succeir, va ser molt igualat, i qualsevol dels dos contendents s’hauria pogut emportar un matx amb alternatives, encara que els locals es van mostrar més segurs i van tenir les millors ocasions. A la primera part, Porta primer i Mikel, en dos ocasions, haurien pogut avançar en el marcador el Balaguer, però el travesser i el porter visitant, Víctor, ho van impedir.

En el segon temps, l’Alpicat va estirar les seues línies i va buscar el gol en els primers minuts, però el Balaguer va agafar una altra vegada les regnes del joc al centre del camp per restablir així el seu domini. L’expulsió d’Aleix en el 75 per doble amonestació va semblar complicar-ho tot als locals, però, per contra, la inferioritat va semblar donar ales al Balaguer, que va buscar el gol, fins a aconseguir-lo en una bona rematada de Pau en el minut 84. Poc després el Balaguer en va marcar un altre, però el col·legiat el va anul·lar per un ajustat fora de joc.

Al final, justa victòria del Balaguer que s’allunya de la zona de descens i col·loca l’Alpicat en una situació complicada. Després del xoc, l’entrenador del Balaguer, David Biosca, va dir: “Hem estat molt bé amb la pilota a la primera part, hem sigut superiors i podríem haver marcat un o dos gols. L’expulsió d’Aleix ens ho ha posat difícil al final però ells han estirat línies per buscar la victòria i hem sabut el gol.” Per la seua part, Edgar Tornero, entrenador de l’Alpicat, va declarar que “no hem estat encertats, hem jugat en un bloc massa baix i ens ha faltat ordre i organització, sobretot quan ells s’han quedat en inferioritat per l’expulsió”.