ELS DETALLS

Remuntada del Finques Prats Lleida i tres punts d'or

El Finques Prats Llista va igualar fins a en tres ocasions un marcador advers per acabar guanyant el Voltregà en un final trepidant || Segona victòria de la temporada i primera a l'Onze de Setembre

Jepi Selva intenta batre el porter Sánchez, encara que aquesta vegada la bola va tocar al travesser.GERARD HOYAS

El Finques Prats Lleida Llista va sumar ahir tres punts d’or davant del Voltregà (5-3) que li permeten sortir de les posicions de descens. Va igualar en tres ocasions un marcador advers per acabar sumant la segona victòria de la temporada, la primera a l’Onze de Setembre, gràcies a les parades de Deitg, que va aguantar l’equip a la primera meitat, i a l’encert ofensiu en una gran segona part, amb gols de Duch, Folguera i un doblet de Jepi Selva. El quadre llistat, com de costum, va començar el matx desconnectat davant d’un Voltregà que va posar setge a la porteria lleidatana ja des del primer segon.

Els de Sant Hipòlit, ben parapetats darrere, jugaven amb una marxa més davant d’un Llista que li costava molt embastar jugades i, per descomptat, aconseguir situacions franques per al tir. Als quatre minuts, una badada en l’entrega va permetre al Voltregà llançar el contraatac que va culminar Burgaya amb el primer gol.De nou tocava remuntar. El gol no va fer canviar el guió del partit, amb un quadre barceloní absolut dominador del joc i un Finques Prats incapaç de crear perill.

Un tímid llançament de Cañellas, que va rematar malament, va ser l’única ocasió digna d’esment, més enllà de tirs llunyans sense problemes per a Sánchez. Folguera va moure la banqueta buscant un revulsiu, però no el va trobar. Burgaya hauria pogut incrementar el compte complert el minut 8, però es va afartar de bola i no va poder rematar amb força sol davant de Deitg.

El 0-2 podia arribar només dos minuts després de falta directa per l’exclusió de Folguera, que va fer caure un rival. Per sort per als interessos lleidatans el porter igualadí ho va evitar en una doble intervenció superba.El Llista va sortir il·lès dels dos minuts que va jugar en inferioritat, però el seu joc tampoc va millorar fins al descans. Els seus tímids atacs s’estavellaven una vegada i una altra contra la tercera millor defensa de l’OK Lliga i al darrere patia amb els contraatacs rivals.

En un, Aleix Molas va estar a punt de marcar el segon, però Deitg, el millor de llarg dels llistats, ho va evitar.Tot just tornar dels vestidors, la situació s’hauria pogut complicar molt, ja que Selva va veure la targeta blava i el Voltregà va disposar de la seua segona falta directa, però de nou Deitg va emergir per aturar el llançament directe de Burgaya, com els posteriors de Molas i Teixidó durant els dos minuts que els llistats van jugar en inferioritat per la blava. Superat l’escull, el Llista va començar a carburar. Va apujar dos marxes la intensitat i va començar a arribar amb claredat davant de Sánchez, que li va aturar dos trets a Paiva, mentre que Cañellas, sol davant del porter, rematava desviat.

El tècnic barceloní va parar el matx, però de res va servir. Van avisar Duch, Folguera i el mateix portuguès en el preludi de l’empat, que arribaria, en el minut 37, en una gran jugada que va nàixer d’un robatori de Paiva, que va cedir a Selva i aquest a Duch que, després d’aturar la bola, va batre Sánchez per alt aconseguint el seu primer gol de la temporada. El Llista va gaudir de fins a quatre ocasions clares per posar-se davant, però qui ho va aconseguir va ser de nou el Voltregà en una jugada polèmica, ja que el tir de Serra, després de tocar al pal, va rebotar al cos de Deitg, que va intentar treure-la.

Els àrbitres, tanmateix, van entendre que la bola havia traspassat la línia de gol, cosa que ni amb les imatges de televisió es va poder veure.Tocava remar una altra vegada contra corrent i el premi va arribar dos minuts després. Selva va batre per tot l’escaire Sánchez per restablir de nou la igualada. El Llista hauria pogut situar-se davant gràcies a un penal que va forçar Duch, però Vives va topar amb Sánchez i el pal.

I del 3-2 es va passar segons després al 2-3, obra de Serra en una jugada aïllada. Però els llistats no van abaixar els braços i Folguera, a cinc minuts del final, tornava a empatar el duel en jugada personal davant del deliri de la grada. El gol va deixar tocat el Voltregà i va donar ales al Llista, que dos minuts després se situava al davant amb un gol de Paiva.

Folguera va tenir la sentència sol davant de Sánchez, però va elevar massa la bola, igual que Vives després de recollir el rebuig. El Voltregà ho va apostar tot al porter jugador a l’últim minut a la recerca de l’empat, però Jepi Selva va arredonir la seua gran actuació marcant a porta buida i certificant la primera victòria casolana.