ELS DETALLS

El Finques Prats Lleida suma el tercer triomf consecutiu

Superen l'Arenys per un contundent 6-1 || Els d'Albert Folguera s'escapen de la zona baixa i poden centrar-se de ple en la lluita per la Copa

Oriol Vives celebra el segon gol del partit, que va començar a encarrilar el triomf per als lleidatans.PAU PASCUAL

El Finques Prats Lleida Llista va superar ahir l’Arenys per la golejada més àmplia del curs (6-1) per consolidar la bona ratxa de tres victòries consecutives, dos a casa. A més, els tres punts permeten als d’Albert Folguera allunyar-se de la zona baixa, deixant a vuit punts el mateix Arenys, i centrar-se en la lluita pels llocs que donen accés a la Copa, ja que el conjunt lleidatà és novè, empatat a 13 punts amb el vuitè classificat, l’Alcoi. El matx va arrancar amb uns dos primers minuts de ritme molt baix per part d’ambdós equips, amb un Arenys, acabat d’ascendir a OK Lliga, que primer va voler trobar el pols al duel en una pista en la qual tenien poca experiència recent.

Tanmateix, el tram inicial va precedir una escomesa d’ocasions dels lleidatans.El primer a intentar-ho va ser Sergi Folguera amb un tret exterior desviat, igual que un intent d’Aragonès i un altre del mateix Folguera al contraatac, que no van posar en complicacions el porter visitant Guillem Garcia.En el minut 5 va arribar la primera de realment clara per als locals, amb un mà a mà d’Aragonès, que no va trobar el gol. Un minut després, l’Arenys va obligar a intervenir amb mèrit Uri Codony. El porter local va evitar fins a tres vegades el gol en una jugada amb molts rebots a la seua àrea, després d’una pèrdua del Llista.

El porter llistat no va estar gaire exigit en el primer temps, però va solucionar tot el seu treball amb solvència, sobretot en els llançaments exteriors i els atacs ràpids que intentava l’Arenys, que va veure com el xoc se li posava costa amunt ràpidament. Nuno Paiva va obrir el marcador en el minut 9, en una jugada embolicada dins de l’àrea, que el portuguès va acabar definint en tercera instància després dels intents de Badia i Vives (1-0).Després d’uns minuts amb poca acció, el conjunt d’Albert Folguera va doblar el seu avantatge al 16, en una jugada en què va tornar a aprofitar el rebuig. En aquest cas el que va rematar en primer lloc va ser Paiva, perquè Vives marqués després de la parada de Garcia (2-0).El tècnic visitant va demanar temps mort immediatament i va aconseguir una tímida reacció del seu equip que Folguera va contrarestar amb un altre temps mort als dos minuts, després de dos intervencions obligades de Codony.Després de la nova aturada el matx es va adormir gairebé del tot, fins que va arribar el tercer gol lleidatà.

A dos minuts del descans, Aragonès va ampliar encara més l’avantatge per als locals definint amb potència una gran passada de Sergi Duch, que va trencar la defensa plantejada per l’Arenys.En el segon temps, l’equip visitant va sortir amb l’obligació de buscar la porteria de Codony, però a mesura que van avançar els minuts va començar a acusar la fatiga, més encara quan en el minut 35 el Llista va anotar el quart, obra de Jordi Badia, superant per sobre el porter (4-0).L’Arenys va retallar distàncies un minut després, amb un gol afortunat de Gerard Oviedo (4-1) després d’una bola al pal de Vives i, posteriorment, l’encontre va entrar en un tram d’imprecisions. l’Arenys va fallar un penal, llançat per Puigvert, que va enviar al pal la segona jugada. Per la seua part, el Llista va fallar tres faltes directes, llançades per Nuno Paiva, Jepi Selva i Sergi Folguera, respectivament.

En la segona d’aquestes accions, a falta de cinc minuts, Paiva es va haver de retirar lesionat per un xoc amb un rival.Aquesta va ser l’única nota negativa d’una golejada que els llistats van tancar amb un gol de Folguera, a falta de 7 minuts (5-1) i el definitiu 6-1, anotat per Aragonès, en el segon tram de superioritat numèrica després d’una targeta blava. Després d’aconseguir el triomf amb més diferència de gols de la temporada, Albert Folguera va destacar “el treball de tots, com van fent un treball de formiga per anar sumant a poc a poc,” abans d’afegir que “venint d’on venim hem d’estar molt contents perquè, a més, és un rival que deixem a baix”. El tècnic llistat va valorar positivament que “l’equip no es ressent amb les rotacions.

Al contrari, manté molt el nivell”, i va sentenciar que “si volem competir hem de tenir aquesta intensitat en els partits”.Tot i així, segons Folguera, l’esmentada intensitat va provocar que “de vegades ens ha faltat tranquil·litat, però és normal perquè si demanes molta intensitat poden produir-se aquests errors”.En global, el tècnic se’n va anar “molt content del partit, que ha estat més difícil del que sembla pel marcador, malgrat que nosaltres també hem tingut ocasions per marcar més gols”. “Només ens ha faltat mantenir la porteria a zero, que ha anat per molt poc”, va lamentar Folguera, com l’únic aspecte no tan positiu del matx, al costat de la “possible lesió de Nuno Paiva, que veurem què té”.Sobre l’Arenys, Folguera va assenyalar que “són un equip amb molta qualitat i si no treballes amb un bloc et poden fer molt de mal” i, amb la vista posada en el partit de diumenge a la pista del Sant Cugat, va deixar clar que “no ens podem relaxar ni un instant si volem continuar competint al nivell que ho hem fet avui”.