L'ICG Força Lleida aixeca un partit que tenia perdut a falta d'un minut per sumar la novena victòria

L'equip, sense jugar un bon partit, trenca la sequera com a visitant

Michael Carrera, que va anar de menys a més, intenta guanyar la posició a la zona davant de la defensa de dos jugadorÁREA 11

L’ICG Força Lleida va tornar a guanyar fora de casa gairebé un mes i mig després i ho va fer amb remuntada inclosa (75-81), en un partit que se li va complicar molt i que va aixecar en un gran últim minut. Va anar gairebé tot el duel per davall en el marcador, perdent per fins a 12 punts, però va reaccionar a temps per sumar la novena victòria de la temporada, la tercera lluny del Barris Nord. Sense el lesionat Santana ni el sancionat Lobo, que ahir va complir el partit de suspensió que li han imposat per menysprear els àrbitres al duel de Castelló, i que el comitè va comunicar al club dimecres passat (per això va poder jugar contra Cantàbria), però amb l’estrena de Rafa Villar, l’última incorporació, l’ICG Força Lleida va iniciar el duel de forma letal, a l’anotar els primers cinc atacs.

Dos triples d’Urtasun i Carrera, i tres cistelles a la pintura de Cuéllar, ahir titular, Vucetic i del mateix veneçolà van posar un eloqüent 5-12 abans de complir-se els primers tres minuts.Però aquí es van quedar els lleidatans, que van estar cinc minuts sense veure el cèrcol, temps que l’Albacete, liderat per Raitanen i Aurrecoechea, va aprofitar per capgirar el marcador. Un triple del finlandès i sis punts del pivot madrileny van situar el 14-12 en tot just dos minuts. Però el parcial local no es va aturar aquí, sinó que va créixer fins a l’11-0, aprofitant una antiesportiva de Bryce Nze, molt descentrat (18-12).

Carrera va trencar la sequera, però Jacobs va irrompre amb sis punts consecutius, inclòs un triple per tancar el quart, que va posar la màxima renda del partit, set punts (24-17).L’equip de Gerard Encuentra, que havia començat molt bé, com havia demanat el tècnic, no va tenir continuïtat i va desaparèixer per complet. Va fer una temptativa de tornar al començament del segon període amb dos tirs lliures de Villar, els seus primers punts amb la samarreta lleidatana, i una cistella de Brito (24-21), però no va ser així i Clark, amb un triple i una cistella en transició va elevar la renda fins als 8 punts (29-21). La tècnica al mateix nord-americà per protestar va semblar que canviava el guió, ja que el Lleida va firmar un parcial de 3-9 per situar-se a dos punts (32-30).

Però de nou va aparèixer Raitanen, ben secundat per Gerard Blat, per catapultar a força de triples els seus en el marcador i aconseguir una altra màxima renda, ara de 13 punts (44-31), reduïda a 11 al descans gràcies a una cistella de Carrera, l’únic que tenia una mica de clarividència.A la tornada dels vestidors, Raitanen va contestar a la cistella inicial de Vucetic amb un triple que elevava la renda fins als 12 punts (47-35). Tot i així, el Força Lleida va mostrar certa millora, sobretot en defensa, la qual cosa li va permetre reduir el desavantatge fins al 55-50, però dos triples consecutius de Clark i Blat, després de sengles errors de marcatge, van arruïnar la reacció lleidatana (61-50, m.27). Encuentra va haver d’aturar el partit i el quart es va tancar en taules (18-18), amb la qual cosa l’Albacete va mantenir els 11 punts de renda amb què havia arribat al descans.Molt havien de canviar les coses al Força Lleida per optar a la victòria.

Encuentra va sortir a jugar l’últim assalt amb dos bases en pista, sense Carrera ni Vucetic i amb Nze com a única referència interior, i el nord-americà va assumir el protagonisme. Quatre punts seguits seus (62-55) van obligar el tècnic local a demanar temps mort i la rèplica no es va fer esperar, amb un altre triple, ara del danès Knudsen. Però si alguna cosa no se li pot retreure a aquest equip és que mai es rendeix, i no ho va fer, i això que cada vegada que s’atansava a 5 o 4 punts rebia el càstig des dels 6,75 de Knudsen o Jacobs.

Però va seguir en l’afany i va tenir premi. Vucetic i Marcos van despertar i al costat de Carrera van situar un esperançador 73-70. Jacobs va elevar la renda a cinc, però després d’un temps mort d’Encuentra, a falta d’1:10, Carrera va posar més por amb un triple (75-73).

Els nervis van aparèixer als d’Albacete, que van perdre la pilota i González va empatar a 75 i va situar després el 75-78 amb un triple a 25 segons per al final. La victòria era més a prop i en els moments calents va saber tirar d’ofici. Els locals van tornar a precipitar-se i Carrera i Urtasun van tancar la victòria des del tir lliure, amb què van completar un parcial de 13-30.

“Aquest equip sempre lluita i competeix”

Gerard Encuentra va reconèixer que l’equip, malgrat guanyar, no està com fa un temps enrere. “És obvi que no estem passant un bon moment pel que fa a joc, ens està costant. Diversos jugadors acumulen molts minuts i arribem una mica cansats, però aquest equip té una cosa que és que sempre lluita i competeix”, va destacar.

“En els tres primers quarts ha estat l’Albacete el clar dominador, però a l’últim hem estat capaços de reaccionar. És frustrant en alguns moments veure que el teu equip no és al nivell que era fa un mes i mig, perquè és capaç de defensar molt millor, però sumar aquí ens val molt”, va afegir.

González va tornar a ser clau en la victòria lleidatana.

González va tornar a ser clau en la victòria lleidatana.ÁREA 11

Els punts de Bryce Nze va ser importants a l'inici de l'últim quart.

Els punts de Bryce Nze va ser importants a l'inici de l'últim quart.ÁREA 11

Rafa Villar, perseguit per Knudsen, va jugar ahir els primers minuts amb l'ICG Força Lleida.ÁREA 11