NATACIÓ CAMPIONAT D?ESPANYA EN PISCINA CURTA

Lleida s'emporta 5 medalles en l'inici de l'Estatal

Tres per a Emma Carrasco, or per a Paula Juste i bronze per a Patrick Pelegrina

Emma Carrasco, esquerra, al podi dels 100 estils.

La representació lleidatana va aconseguir un total de cinc medalles (dos ors, una plata i dos bronzes) en la primera jornada del Campionat d’Espanya absolut de natació en piscina curta (de 25 metres), que va començar ahir a les instal·lacions del CN Sabadell. Per nombre de metalls, Emma Carrasco (CN Sant Andreu) va aconseguir-ne un total de tres. A nivell individual es va endur la medalla de plata a la prova dels 100 metres estils, amb un registre d’1.01.36, que suposa millor marca nacional de 17 anys.A més, Carrasco va ser bronze en els 100 esquena, en què va parar el crono en 1.00.20.

Per completar la gran primera jornada, la nadadora lleidatana, formada al Club Esportiu Inef, es va proclamar campiona d’Espanya a la prova del relleu 4x50 estils amb l’actual equip, el CN Sant Andreu. Carrasco va formar part del quartet en el qual també hi havia Jessica Vall, Alba Guillamon i Marta González. La lleidatana, en la posta d’esquena, va aconseguir igualar la millor marca catalana en l’edat de 17 anys amb un temps de 28”52.

Com a curiositat, l’Emma va coincidir al podi en les tres proves amb la seua cosina, la manresana Mireia Pradell, que competeix amb el CN Barcelona. Quant a la resta de medalles lleidatanes, les dos a càrrec de nadadors del CN Lleida, val a destacar l’excel·lent actuació de Paula Juste, que va tornar a assaborir les mels de l’èxit proclamant-se campiona d’Espanya a la prova dels 200 metres papallona. Juste va aconseguir, a més, rebaixar en dos segons la seua millor marca de sempre al parar el cronòmetre en 2.09.66.

També va tenir una gran actuació l’altre medallista ahir del CN Lleida, Patrick Pelegrina, que es va penjar la medalla de bronze a la prova dels 50 metres braça invertint-hi un temps de 27”88.

Paula Juste, amb el seu or, i Patrick Pelegrina, amb el bronze.