ELS DETALLS

El Finques Prats Lleida s'imposa a l'amfitrió Noisy en l'estrena a la WS Europe Cup

L'equip lleidatà va començar perdent i va veure com els francesos igualaven el 3-1, però es va endur un treballat triomf

Sergi Folguera intenta una acció individual davant de Yohann Antunes, del Noisy, ahir durant el partit.MAX GRELLIER

El Finques Prats Lleida Llista va aconseguir ahir un triomf fonamental amb el CS Noisy-Le-Grand (5-4), amfitrió de la ronda classificatòria, per posar el primer peu a les eliminatòries de la WS Europe Cup, competició de la qual l’equip lleidatà ha estat campió tres vegades. El Llista va saber reposar-se ahir de dos situacions adverses –començar perdent i veure com l’equip francès li igualava un 3-1– i va donar continuïtat a la bona dinàmica amb un nou triomf, que no es va tancar fins a l’últim moment. El conjunt d’Albert Folguera s’enfrontarà demà (15.00) al Vercelli italià per segellar la classificació.

El duel va arrancar amb un ritme molt baix i els primers cinc minuts van ser de tempteig, amb intents tímids, però amb els porters passant gairebé inadvertits. Aquesta dinàmica es va trencar amb el primer gol del partit, obra de l’equip amfitrió, que actuava com a visitant però jugava davant del seu públic. El Llista va cometre un error en sortida, que va propiciar un contraatac conduït i definit per Barbé (0-1).

L’equip lleidatà es va aixecar molt ràpid i va començar a atacar més i millor. Primer ho va intentar Vives, amb un tret llunyà, Paiva va estar a punt de connectar una rematada sol davant del porter a l’11 i Vives va tornar a provar sort des de fora. Albert Folguera va aturar el partit i el Llista va reaccionar al complet, al capgirar el marcador.

L’empat va arribar al 15, en una jugada en què Cañellas va rebre d’esquena, va aixecar la bola i va anotar (1-1). Al cap de només dos minuts, Badia va avançar els lleidatans, al definir un contraatac liderat per Vives (2-1). Abans del descans, el mateix Vives va tenir una doble ocasió per anotar el tercer, però el porter local Martín Rodríguez li va negar el gol.El porter gallec no va poder fer res per evitar el segon gol de Badia, en l’arrancada d’un segon temps amb més acció.

Paiva va liderar un altre atac ràpid i va assistir perquè l’urgellenc anotés (3-1). Al 27, Jepi Selva va tenir el quart en una falta directa, però Rodríguez va tornar a intervenir de forma crucial per evitar-ho. El conjunt francès es va veure amb opcions, més encara després d’anotar el 3-2, obra de Diego Dias després d’una passda llunyana de Barbé.

El Noisy va buscar l’empat amb afany i va obligar a intervenir Elagi Deitg en repetides ocasions en el tram central de la segona meitat.Finalment, l’equip francès va igualar el marcador de falta directa a falta d’11 minuts, després de la desena falta llistada. Mateo Avondo va veure com Deitg li aturar el llançament, però l’àrbitre va obligar a repetir-lo per una posició antireglamentària del porter. En segona instància, Avondo va optar de nou per un tret potent i va empatar (3-3).

El conjunt lleidatà va tardar només dos minuts a tornar a avançar-se, amb un gol de Folguera després d’una jugada personal per l’esquerra (4-3). Malgrat que l’equip francès anava al darrere, va ser el Llista el que va atacar més en els deu últims minuts, que van concentrar tota la seua acció en els dos últims. Al 48, Jepi Selva va forçar un penal, però Rodríguez va aturar el llançament de Paiva.

Mig minut després, a falta d’1.30, el Noisy va fer la desena falta i Vives no va fallar la falta directa (5-3), amb un tret potent. La tranquil·litat va durar només segons, ja que va arribar el 5-4 quan quedaven 50 segons, però l’equip lleidatà no va patir per aconseguir un triomf vital per passar de ronda.

“Hem hagut de patir, però era important començar bé”

El tècnic del Finques Prats Lleida Llista, Albert Folguera, estava “content” a l’acabar el partit, malgrat que va admetre que havia patit.

“Estic content perquè l’important era començar bé i seguir vius en la competició. Hem hagut de patir fins al final en una pista complicada i al ser el primer partit sempre costa més”, va començar explicant Folguera.L’entrenador lleidatà reconeixia que va ser un duel amb diverses fases en el qual van haver de remuntar un gol inicial, el Noisy els va empatar i al final l’equip gal va reduir el desavantatge. “En una altra situació com a l’inici de temporada, no hauríem tirat el partit endavant, però hem fet el que havíem de fer i estem en bona forma”, va concloure.

El capità Joan Cañellas celebra el seu gol, que va suposar l'empat del Llista al primer temps i va ser l'inici de la reacció dels lleidatans.MAX GRELLIER

Jordi Badia, autor d'un doblet, passa la bola a Nuno Paiva.

Jordi Badia, autor d'un doblet, passa la bola a Nuno Paiva.MAX GRELLIER

Els jugadors lleidatans i del Noisy surten a la pista abans de l'inici del partit, disputat a la pista dels francesos.MAX GRELLIER