MOTOR RAIDS

Carlos Sainz lidera el Dakar

El madrileny va vèncer a la primera etapa i Isidre Esteve, amb problemes tècnics, va ser 49 || Sunderland, campió en motos, va abandonar per una caiguda

Isidre Esteve, durant la participació en l’etapa d’ahir.

Isidre Esteve, durant la participació en l’etapa d’ahir.MM PHOTOGRAPHY / RALLYZONE

Després de reposar-se d’una punxada, Carlos Sainz (Audi) va donar el primer cop al Dakar 2023, en què les sancions van passar factura al seu company d’equip Mattias Ekstrom (15 minuts) i també van donar un tomb al que va passar a la pista en motos, categoria que es va quedar ja sense el vigent campió, el britànic Sam Sunderland, per un accident quan anava líder. El lleidatà Isidre Esteve, per la seua part, va tenir un problema en els instruments de navegació, cosa que el va perjudicar i va acabar al lloc 49, el mateix que ocupa a la general. Sainz es va anotar la quaranta-dosena victòria al Dakar, amb la qual cosa iguala Nasser al-Attiyah (Toyota) i es queda a set del francès Stéphane Peterhansel (Audi) i vuit del finlandès Ari Vatanen.

Ekstrom, que havia estat segon, va ser sancionat i es va veure relegat a la quinzena posició.Sainz és líder amb 10 segons sobre Loeb, segon a la primera etapa, i 2:01 sobre Al-Rajhi. El vigent campió, Al-Attiyah, és sisè a 7:17.En motos, el Dakar va perdre en la primera etapa el vigent campió. El britànic Sam Sunderland (GasGas) va tenir un accident al quilòmetre 52 de la primera especial i va haver d’abandonar.

Encara que es trobava “conscient i amb mobilitat completa”, va precisar l’organització, va ser traslladat a l’hospital de Yanbu per sotmetre’s a exàmens mèdics.Ja sense Sunderland, el californià Mason Klein (KTM), en la seua estrena en la categoria RallyGP, dominava l’especial després de 168 km amb 1:26 sobre Sanders, 1:51 respecte a Ricky Brabec (Honda) i 2:26 sobre Barreda. Tanmateix, va arribar a l’últim pas intermedi, el del quilòmetre 277, amb només vint segons sobre Sanders, i finalment, va cedir. L’australià va evitar el triomf del xilè Pablo Quintanilla (Honda) per set segons, Brabec es va quedar a deu i Barreda, a vint.

La classificació es va capgirar unes hores més tard arran de les sancions que els van aplicar a Sanders (dos minuts), Quintanilla (dos minuts) i Barreda (un minut). Així, la victòria va ser per a Ricky Brabec, amb l’argentí Kevin Benavides (KTM) i Klein al podi. Barreda va mantenir la quarta plaça i a la general és a 45 segons del líder

La classificació general, tant en cotxes com en motos, va tenir canvis a l’aplicar-se diverses sancions