ELS DETALLS

El Barça es frustra

L'equip blaugrana va fer una bona primera part en la qual hauria pogut ampliar la renda || A la segona meitat, el partit va ser aspre, Mateu Lahoz va tornar a protagonitzar un polèmic arbitratge, amb una expulsió per banda, i l'Espanyol va empatar de penal

Dembélé avança a batzegades davant de l’entrada d’un rival.

Dembélé avança a batzegades davant de l’entrada d’un rival.EUROPA PRESS

Barça i Espanyol van empatar dissabte passat (1-1) en un derbi que va començar assemblant-se a un partit de pretemporada, després de l’aturada pel Mundial de Qatar, i que el gol de penal de l’empat blanc-i-blau al minut 73 i el col·legiat Mateu Lahoz van incendiar a la recta final. L’equip blaugrana segueix líder igualat amb el Reial Madrid, per millor goal average. El Barça es va avançar als 7 minuts, gràcies a un gol de Marcos Alonso, que va formar parella amb Christensen a l’eix de la defensa blaugrana, i va controlar el duel a plaer durant la primera part.

Però va anar perdent manxa i va acabar el partit atacant a la desesperada a la recerca del gol de la victòria al temps afegit, quan els dos equips ja comptaven amb un home menys per les expulsions de Jordi Alba i Vini de Souza.La suspensió cautelar de la sanció a Lewandowski per part del Tribunal Central Contenciós de Madrid que permetia jugar al davanter polonès va provocar que el club blanc-i-blau decidís no portar representació institucional al derbi, en senyal de protesta. Però si la directiva espanyolista no va comparèixer a la llotja del Camp Nou, l’equip tampoc ho va fer sobre la gespa de l’estadi blaugrana fins passada la mitja hora. Tanmateix, els de Xavi Hernández només van ser capaços de perforar en una ocasió la porteria d’Álvaro Fernández a l’inici del xoc.

Als 6 minuts, Gavi avisava per primera vegada al guanyar l’esquena a la dubitativa defensa blanc-i-blava i rematar una centrada de Jordi Alba que va obligar a lluir-se al porter visitant, que enviava la pilota a córner. Però al córner, la defensa de l’Espanyol tornava a fer aigües, cosa que permetia que la centrada de Raphinha la rematés de cap primer Lewandowski, després Christensen i finalment a gol Marcos Alonso. El mateix Marcos hauria pogut fer el segon poc després.

Un tret d’Ansu Fati que no trobava la rosca i dos més de Raphinha també haurien pogut ampliar el compte per als blaugranes.El partit va ser molt diferent a la represa. El Barça ja no governava el xoc amb tanta autoritat, encara que continuava sent el que més a prop estava del gol. Però una trepitjada per darrere de Marcos Alonso a Joselu quan aquest s’internava a l’àrea ho va canviar tot.

El mateix Joselu enganyava Ter Stegen per empatar el xoc al minut 73. I, a partir de llavors el partit es va encendre. Mateu Lahoz expulsava Jordi Alba per protestar i també Vini de Souza.

I el VAR corregia la seua decisió de fer fora per roja directa Cabrera per agressió a Lewandowski. L’enfrontament es va fer aspre, amb protestes, interrupcions i Mateu encarant-se amb uns i altres. Tot i així, el Barça va recuperar el comandament i va tenir tres clares ocasions per guanyar l’encontre.

L’entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, va assegurar que la “culpa” de l’empat amb el RCD Espanyol al Camp Nou (1-1) és de l’equip i no de l’àrbitre, Mateu Lahoz, si bé va reconèixer que al col·legiat se li va escapar el partit de les mans i que així l’hi va dir quan va acabar el xoc. “L’empat és culpa nostra. Podem parlar de l’àrbitre i de moltes coses però l’empat és culpa nostra, no hem sentenciat el partit.

L’Espanyol ha arribat als últims minuts per poder empatar, i així ha estat. En un marcador tan ajustat d’1-0 pot passar això”, va reconèixer en roda de premsa. Per a Xavi, en aquest tipus de partits “cal sentenciar”.

“Ho hem vist moltes vegades i és culpa nostra. No hem sortit amb la intensitat adequada, hem perdut dos punts. Era important acabar l’any de la millor manera, continuem líders empatats amb el Madrid però perdem 2 punts molt importants i és culpa nostra”, va reiterar.

“A partir del minut 30 hem abaixat el ritme, la intensitat. Però veient el partit, la meua sensació és que hauríem d’haver guanyat el partit. L’Espanyol s’ha defensat, ha tingut el penal i una ocasió de Nico.

Nosaltres hem tingut moltes ocasions molt clares per fer el 2-0. Però és així, una pel·lícula molt vista que passa i és culpa nostra”, va tornar a carregar.Per això va reconèixer que un se’n va enfadat. “Clar que estem enfadats, tots.

Te’n vas enfadat perquè creus que ha estat injust. Jugant millor que el contrari i no guanyes. Això és el que té el futbol”, va argumentar.

Pel que fa al col·legiat valencià Mateu Lahoz, Xavi va ser contundent: “Mateu ha perdut el control del partit.” “L’hi he dit al final que normalment controla els enfrontaments i aquest se li n’ha anat la mà, amb tantes targetes. Avui se li ha descontrolat totalment el partit, sí”, va concloure el tècnic. La Reial Societat va guanyar l’Osasuna al partit de la tornada de Mikel Oyarzabal més de nou mesos després que es trenqués el lligament encreuat.

Un gol al minut 88 de l’argentí Juan Foyth, que arribava dimecres a Espanya després de guanyar el Mundial de Qatar, va donar la victòria al Vila-real.

Rècord de Mateu amb 16 targetes

Antonio Mateu Lahoz, del comitè valencià, va batre el seu rècord de targetes en la Primera divisió en el derbi Barcelona-Espanyol, en què en va mostrar 16 de grogues i 2 de roges com a conseqüència de dos dobles amonestacions.Al Mundial de Qatar, ja va batre el rècord de targetes d’aquest torneig a l’Argentina- Països Baixos (18 de grogues i una de roja).

Alves, investigat per una presumpta agressió sexual

Dani Alves, actual jugador del Pumas mexicà i exjugador del Barça i Sevilla, es troba en el centre d’una investigació oberta pels Mossos d’Esquadra per una suposada agressió sexual.

Una dona va denunciar tocaments per part del futbolista, durant les vacances després de la disputa del Mundial, en un local d’oci nocturn de Barcelona divendres passat. Els fets van ocórrer, tal com figura en una informació publicada pel diari ABC, en una sala de festes del carrer Tuset. Allà, la dona va denunciar que el futbolista li va introduir la mà per dins de la roba interior i, minuts després, amb els seus acompanyants, va posar en alerta la seguretat de la sala, que va activar el protocol corresponent.Els agents de seguretat van comparèixer al local després de l’alerta, però el futbolista ja havia abandonat la sala de festes.

Per la seua banda, el seu entorn va assegurar que encara que Alves sí que va estar a la sala durant “poc temps”, no “va passar res”, com revela el mitjà abans citat.La presumpta víctima es va sotmetre a un examen mèdic en un hospital de Barcelona i va anar a declarar davant dels Mossos d’Esquadra, tot i que encara no hauria formalitzat la denúncia cap al futbolista. El qualsevol cas, les autoritats ja han obert una investigació per aclarir els fets.Alves, defensa que complirà quaranta anys al maig, es reincorporarà ara a la disciplina del Pumas mexicà per continuar la temporada regular. Espera debutar el pròxim diumenge dia 8 de gener, a casa, contra el Juárez.