ELS DETALLS

El Llista, fora de la Copa

Perd amb el Liceo i guanyen Alcoi i Voltregà, la qual cosa li barra el torneig del KO per l'average || Els llistats van tenir opcions de remuntar el 2-0 inicial, però van acabar cedint davant d'un rival més efectiu

Jepi Selva, molt actiu, condueix un contraatac perseguit per un jugador del conjunt corunyès.MANU BOUTUREIRA

El Finques Prats Lleida Llista no estarà a la pròxima edició de la Copa del Rei, que es disputarà a Calafell. Cap dels dos supòsits que el classificaven es va donar ahir a la tarda. Ni va aconseguir puntuar a la pista del Liceo, d’on va sortir derrotat per 5-2, ni els seus dos rivals en la pugna per l’últim bitllet coper van punxar en els seus partits, ja que tant Alcoi com Voltregà van sumar sengles victòries de mèrit davant de Caldes i Noia, respectivament, aconseguint finalment els de Sant Hipòlit el passaport per a la Copa gràcies al seu millor average general.

Els llistats van aguantar en el partit fins a gairebé el final, van tenir opcions de remuntar el 2-0 inicial, però a la segona part van ser netament inferiors a un Liceo que va demostrar la seua pegada, sobretot en les jugades a bola aturada, on els lleidatans van tornar a fallar la que van tenir i que hauria estat el 2-2. Després d’uns primers minuts de tempteig sense grans ocasions, el Liceo va intensificar el seu atac i Dava Torres va tenir el gol en dos accions seguides en el minut 8. Primer, després d’un servei de Carballeira, va enviar la bola al pal i, després recuperant un rebuig al centre de la pista, es va plantar sol davant de Deitg, que va aconseguir desbaratar la jugada.

El Llista va replicar i Martí Serra va aturar un tret al seu excompany Vives. El gol no va tardar a arribar i ho va fer del bàndol gallec i per partida doble en qüestió de segons. El mateix Torres es va inventar una jugada que aquesta vegada sí que va sorprendre Deitg, que 14 segons després veia perforada la seua porteria per segona vegada gràcies a un penal convertit per Carballeira.

Es posaven complicades les coses als llistats, si bé encara podien respirar perquè els seus dos màxims rivals per a la Copa, Voltregà i Alcoi, no guanyaven els seus partits.El Finques Prats no es va enfonsar i el seu afany va tenir premi en el 12 en una jugada personal de Xavi Aragonès, després de la qual Sergi Folguera va acabar introduint la bola davant de les protestes de Martí Serra, que va reclamar que la bola no havia traspassat la línia. Menys d’un minut després el Llista hauria pogut empatar en una falta directa per l’exclusió de Ricart, però Vives va topar amb Serra i en el rebuig posterior va rematar desviat. Encara en superioritat, Folguera i Vives van posar a prova una altra vegada el seu excompany, molt segur ahir.

Una altra vegada a la contra va estar a prop de sorprendre Rodríguez, que en el minut 18 donava el gol pràcticament fet a Bruno di Benedetto. En aquell moment el Llista estava fora de la Copa, ja que tant Alcoi com Voltregà guanyaven. El Llista va replicar en accions de Cañellas i Duch que Serra i el pal van desbaratar, just abans que fos castigat amb un altre penal que va forçar Rodríguez i que Carballeira es va encarregar de transformar de nou, aquesta vegada amb Uri Codony sota pals.

La renda era considerable, però els llistats van arribar vius al descans gràcies a un gol darrer de Paiva (4-2). A la represa, el conjunt gallec va dominar més i va gaudir de més i millors ocasions, però li va faltar definició. El Llista va haver de pressionar i això el va castigar amb faltes.

En el 42, Rodríguez va errar la directa per la desena infracció llistada, una acció molt protestada perquè la bola va semblar entrar a la porteria de Deitg. El Finques Prats, sabedor que l’única via per anar a la Copa passava per puntuar a Riazor, ja que els seus dos rivals ja havien guanyat els seus partits, ho va intentar fins al final, de vegades de forma esbojarrada, cosa que va permetre contres molt perilloses al Liceo que el porter igualadí va resoldre amb encert. Martí Serra va negar el 4-3 al Llista en dos ocasions, una amb el casc, i faltant poc més d’un minut per al final Rodríguez va sentenciar de falta directa.

Albert Folguera va mostrar la seua resignació després de la derrota i la no-classificació per a la Copa, una opció que existia, malgrat que va reiterar que no és cap fracàs. “No estar a la Copa no és una conseqüència d’haver perdut davant del Liceo, sinó de la trajectòria que portem i del mal inici de temporada”, va assenyalar, i va afegir: “No es pot considerar cap fracàs no estar a la Copa del Rei perquè hem competit fins al final. Ho hem intentat però no ha pogut ser, i cal mirar endavant.

Crec que hem fet un bon partit, però hem comès un parell d’errors que contra el Liceo no podem fer perquè et castiga, com així ha estat. La segona part l’hem competit molt bé i si haguéssim marcat un tercer gol hauríem posat molta pressió, però no ho hem aconseguit i tampoc no hem sabut treure la desena falta. Nosaltres hem hagut de fer més faltes perquè hem arriscat, pressionant molt, i ells tenen molt bons especialistes en bola aturada”, va comentar el tècnic.

Folguera també va recordar que fa dos mesos, abans de l’aturada pel Mundial, “la situació era una altra de molt diferent, pintaven bastos. Crec que cal ressaltar la millora que ha fet aquest equip, que és un altre de molt diferent. Estar on estem ara [a vuitens d’Europa i optant a la Copa fins a l’última jornada] era gairebé impensable fa uns dos mesos, així que cal estar satisfets i pensar en el futur”, va indicar.

Els jugadors del Llista, durant un temps mort ahir a Calafell.