El Cadí guanya a la pista de l'Ensino amb un temporal de triples

El Cadí guanya a la pista de l'Ensino amb 16 encerts des de més enllà dels 6,75 metres i encadena la segona victòria consecutiva || Entra en zona de play-off després de firmar una espectacular segona meitat a Lugo, deixant el rival amb 17 punts anotats

Laura Peña i Júlia Soler s’abracen després de la victòria.

Laura Peña i Júlia Soler s’abracen després de la victòria.ÁREA 11

El Cadí va guanyar ahir a la pista de l’Ensino de Lugo (62-81) després de firmar una enorme segona meitat i bombardejar el rival amb 16 triples. El segon triomf seguit a la Lliga Femenina i la derrota de l’Estudiantes davant del Girona (62-72) permet a les lleidatanes ficar-se a la zona de play-off en l’estrena de la segona volta de la competició. L’equip de Jordi Acero va mostrar que tenia el canell calent des dels primers minuts, amb tres triples seguits de Watts i Peña.

L’entrada de la rotació amb l’11-11 va fer que baixessin les prestacions, encaixant un petit parcial (6-0), tot i que Ramette i Kovacevic van ajustar el duel des de la línia de tirs lliures (17-15). Strautmane va obrir el segon acte amb un altre triple, però el domini era local, amb Prieto i Ginzo fent mal. Acero va demanar temps mort amb el 27-22 i després d’un parcial de 8-0, però les de Lugo van continuar controlant el partit, situant-se una altra vegada 6 punts amunt amb el 31-25.

Però Watts va anotar dos triples més i va ajustar el marcador abans que el tècnic local demanés temps mort (33-31). El duel va entrar en una fase de bogeria pel tir exterior, amb triples de Peña, Prieto i Soler, però el que va fer més mal va ser el de Castedo sobre la botzina per establir el 45-37. El Cadí necessitava millorar en defensa, ja que no podia disputar un partit a 90 punts.

Però el que va fer va ser continuar castigant l’Ensino a base de triples tot just començar la segona part. Tres de seguits de Peña per empatar (46-46) i desesperar les gallegues. Raventós es va unir a la festa, però les locals van firmar un parcial de 9-0 que els va tornar la màxima renda de 6 punts (57-51).

Sort que Ramette va tancar el tercer quart amb el tretzè triple. El 57-54 de la belga va ser el punt d’inflexió, ja que a l’Ensino se li van fondre els ploms tot just començar l’últim parcial. El va inaugurar Watts amb un altre triple i la nord-americana va tancar un parcial de 0-10 que va haver d’aturar Antonio Pernas, tècnic local, a falta de 6:41 (57-61).

Llavors va sorgir la figura de Júlia Soler, última en les rotacions però que ahir va jugar un paper decisiu. La gironina va firmar els següents 6 punts del Cadí per situar les lleidatanes 10 punts amunt (57-67). Mentrestant, l’Ensino acumulava minuts sense anotar.

A més, Pernas va ser sancionat amb una tècnica per protestar i el parcial es va ampliar fins al 0-19 (57-70). Un triple de Prieto va ser la primera cistella local en 7:37 de joc entre el final del tercer quart i l’inici de l’últim. Tunstull va ser qui va sentenciar el partit, si no ho estava ja, amb velocitat sota el cèrcol. La diferència va anar pujant, Ramette va anotar el setzè triple i Tunstull es va encarregar de tancar el duel amb el 62-81. Les lleidatanes van deixar les gallegues amb només 17 punts en tota la segona meitat.

Acero: “Era important obrir la segona volta amb victòria”

Jordi Acero, tècnic del Cadí, va manifestar després del partit que “a la primera meitat no hem estat capaces d’aturar les seues virtuts i crec que han estat els pitjors 20 minuts en defensa de tota la temporada. Ho hem parlat durant el descans i hem pogut fer alguns ajustaments. La segona meitat s’ha assemblat més al partit del Palau, hem pogut ser nosaltres, córrer més. Era important començar la segona volta amb una victòria, però cal continuar treballant perquè aquesta competició és molt dura”. Respecte a l’encert en el tripe, Acero va dir que “l’important és que a la segona meitat hem estat més comunicatives en tots els aspectes i que si la pilota no podia entrar a la zona, la trèiem”.