L'ICG Força Lleida cau amb el cuer

Encaixa a la pista del Juaristi la cinquena derrota de la temporada en un pèssim partit || L'equip va estar malament en defensa i en atac

Michael Carrera llança cistella davant de l'oposició d'Edwards, que va debutar ahirÁREA 11

L’ICG Força Lleida segueix sense mostrar com a visitant la fortalesa que exhibeix al Barris Nord. Ni tan sols a la pista del cuer, el Juaristi, que només havia guanyat dos partits, no va poder millorar l’equip lleidatà les prestacions com a visitant. Ahir va encaixar la cinquena derrota de la temporada (80-74) i també fora de casa, on només ha pogut guanyar tres dels vuit partits que ha disputat.

Això contrasta amb els resultats que obté davant de l’afició, als quals ha ofert vuit victòries en vuit partits. L’equip va jugar molt malament contra l’últim classificat, que va aprofitar l’apagada dels de Gerard Encuentra per sumar el tercer triomf del curs. Al Força Lleida se li va entravessar la defensa basca, mai va trobar bones opcions de tir i va caure en la precipitació cada vegada que tenia opcions de remuntar un marcador que sempre li va ser advers.

Es va veure superat en els rebots i mai va tenir la intensitat amb què va jugar l’equip local. Abans del duel, es va confirmar la baixa d’Amadou Sidibé, que té una petita ruptura fibril·lar al recte anterior de la cama dreta. Tampoc va jugar Urtasun, amb molèsties al bessó.

Tots dos es van afegir a l’absència de Fabio Santana, que continua recuperant-se de la lesió. Tot això va fer que Encuentra tingués menys rotacions i massa jugadors no van fer el pas endavant que requeria la situació.El principi del partit va ser igualat, tot i que un triple d’Hevia va marcar la primera diferència (8-2, minut 4). Hi va respondre Carrera amb un triple i un 2+1 d’anotat per Cuéllar.

I un altre triple de González els va donar als lleidatans el seu únic avantatge, un 10-11 a 5.11 per al final del primer període. Però l’equip no va tardar a encallar-se, topant una vegada i una altra amb l’ordenada defensa local. Després d’un empat a 14 per un triple de Brito –els seus únics punts del partit–, el Juaristi es va estirar lleugerament per tancar el quart per 20-16.El que semblava un accident, es va confirmar com a avaria generalitzada al segon quart.

Excepte un triple de Villar (22-19, 13), l’equip, que jugava sense idees, va encaixar un parcial d’11-3 que va deixar el marcador en 31-19 a 5.30 del final. Un triple de Carrera, una altra cistella del veneçolà i un tir lliure de Villar van posar el 31-25 a 4.05 del descans, però l’equip local seguia imparable en atac i va arribar al descans amb 39-31.El pas per vestidors semblava que havia d’arreglar el desastre i 10 punts de Vucetic van ajustar el marcador fins un 48-46 (a 5.39 del final del període). Però ahir l’equip no estava fi i quan va entrar en acció Hoover (que va firmar 20 punts i 4 triples), va mantenir l’equip davant i va tancar el tercer quart amb un esperançador 60-58.

Un parcial de 6-0 a l’inici del quart decisiu va posar definitivament contra les cordes el Força Lleida que, tot i que es va atansar fins al 74-72 a falta de 2.50, no va poder evitar sortir derrotat de la pista de l’últim classificat (80-74).

Els lleidatans mai van controlar el rebot i es van veure superats pel rival a la pintura

Gerard Encuentra va comparèixer molt enfadat a la sala de premsa del Poliesportiu Municipal d’Azpeitia i va admetre que el rival va ser millor, a més de queixar-se dels molts errors comesos pels seus jugadors, tant en defensa com en atac. “Estic molt enfadat”, va assenyalar el lleidatà, que va comparèixer després del tècnic local perquè va tardar molt a sortir del vestidor. “El primer és felicitar Juaristi perquè han estat millors que nosaltres”, va explicar.

“Hem anat a batzegades i hem estat molt irregulars, a moments bé i a moments molt malament”, va valorar. Va afegir que “ens han dominat en el rebot, en defensa ens han superat en l’un contra un, hem estat pobres en defensa i aquí ha estat el partit”. Va lamentar també que “ens hem posat de seguida darrere en el marcador i hem estat molt ansiosos per voler remuntar ràpid.

Ens hem oblidat que el partit dura quaranta minuts”, va incidir. Va seguir analitzant els errors: “Juaristi ens ha dominat a la pintura i aquí hem estat molt poc llestos al llegir aquestes accions. Hi ha hagut molts moments de nervis i ens ha faltat duresa en els acabaments ofensius”.

Va concloure explicant que “tenim molta feina a fer. Hem d’analitzar molt bé el que ha passat en aquest partit”, va concloure. Per la seua banda, el tècnic local, Mikel Odriozola, era l’altra cara de la moneda després del tercer triomf de l’equip. “Hem fet un partit molt seriós”, va afirmar. “Hem fet les coses que volíem fer i ens ha sortit bé. És veritat que Carrera ens ha fet punts, Vucetic també, però ni Marcos ni Brito han anotat.

Ens preocupava el seu tir exterior i l’hem neutralitzat. També hem controlat molt bé el rebot i hem defensat més dur que ells. Tot el nostre equip ha estat molt bé”, va finalitzar.

Una caòtica acció del partit d’ahir en el qual els lleidatans van encaixar la cinquena derrota.ÁREA 11

Gerard Encuentra dona instrucció a Juani Marcos, en una acció del partit d'ahir.ÁREA 11