Cap opció per al Cadí

El Cadí encaixa una voluminosa derrota a la pista del líder València, que trenca el partit al tercer quart || Les lleidatanes van notar el cansament acumulat, amb el segon partit en menys de 48 hores, i cauen de la zona de play-off després del triomf de l'Estudiantes

La nord-americana Lauren Cox bloqueja un llançament de Laura Peña, base del CadíÁREA 11

El Cadí no va poder fer front ahir al líder València i va encaixar una àmplia derrota (82-46) en el seu segon partit en menys de 48 hores. El cansament acumulat després de jugar dijous a Lisboa el duel de EuroCup contra el Benfica i viatjar directament fins a la capital del Túria va provocar que les lleidatanes no poguessin plantar cara a un rival que va acabar trencant el duel durant el tercer quart. El Sedis va començar amb energia i es va col·locar amb un 4-7 de sortida, tot i que Jordi Acero aviat va posar en marxa les rotacions.

Va acabar despertant-se el València i va assecar l’oponent, que va sumar més de 7 minuts sense anotar, la resta del primer quart. El tècnic lleidatà va intentar frenar l’envestida amb el 12-7, però el parcial va acabar sent de 14-0, culminat per un triple de Salvadores (18-7). Les lleidatanes no trobaven la fórmula per aturar la velocitat d’un equip que juga de memòria, encara que amb l’encert des de la línia exterior van mantenir les opcions.

Un triple de Peña va rebaixar el desavantatge al 26-17, però un nou parcial del València va obligar Acero a demanar un altre temps mort a 5:40 per al descans. Les locals estaven disposades a resoldre per la via ràpida, amb Casas i Cox en els seus millors minuts, i van assolir una màxima renda de 21 punts (40-19). Però el Cadí no va voler rendir-se abans de temps i, amb 7 punts seguits de Raventós, Soler i Peña, va silenciar La Fonteta.

Bahí, amb una cistella sobre la botzina, va ajustar encara més el duel al descans (40-28). Va ser al tercer quart quan el València va acabar amb tota opció del Cadí. Un parcial de sortida de 8-0 al qual només va respondre Tunstull i partit liquidat amb 4 punts més de Cox.

Les locals van elevar la màxima renda fins als 22 punts (52-30). Ramette i Watts, especialment desencertada, van intentar donar una rèplica, però Ouviña va trobar el seu triple i una falta antiesportiva discutible de Brotons va tancar el tercer acte (58-33). Un triple de Salvadores va obrir l’últim quart i va rebre la ràpida resposta de Kovacevic amb un nou encert des de la línia exterior.

El València va començar a carburar des de més enllà dels 6,75 metres, gràcies a Romero i Buenavida, i la diferència va seguir pujant (69-37). Strautmane, fort en defensa, va aparèixer amb 4 punts consecutius, que van obligar Rubén Burgos a demanar temps mort. Després, l’equip local va tancar el duel.

Parcial de 7-0 per augmentar la renda fins als 35 punts. Acero va intentar donar descans a les jugadores aturant el partit, i el València va seguir aprofitant la superioritat per assolir una màxima diferència de 40 punts, després d’un triple de Salvadores (82-42). Brotons, amb els primers punts, i Soler van tancar un partit per oblidar. El Cadí va sortir a més de la zona de play-off per la victòria de l’Estudiantes.

Acero: “Hem estat incapaces de reaccionar al tercer quart”

Jordi Acero, tècnic del Cadí, va assenyalar després d’acabar el partit que “hem tingut una setmana complicada, amb tres desplaçaments, però teníem la il·lusió de fer un bon partit. Però no hem sabut firmar l’inici que volíem.

Al segon quart sí que hem pogut córrer i compartir la pilota, però al tercer hem tornat a pecar a la sortida, sent molt toves. Les cames ens han començat a pesar i no ens queda cap altra que pensar en el següent partit”. L’entrenador lleidatà va afegir que “hem estat incapaces de fer un altre pas endavant al tercer quart. Ara descansarem el que puguem i intentarem recuperar aquelles jugadores que estan més tocades després d’aquesta setmana de partits”.

Elise Ramette intenta superar la defensa de la canària Elena Buenavida.