ELS DETALLS

Punt emotiu de l'AEM

L'AEM manté l'empat inicial amb l'Espanyol, en el retrobament amb la seua històrica capitana Pixu, que va tenir les ocasions blanc-i-blaves més clares || El conjunt lleidatà acumula set partits sense perdre i se situa provisionalment a un punt del play-off

Pixu, pressionada per Iris Aixalà.

Pixu, pressionada per Iris Aixalà.CARLES MIRANDA

L’AEM es va posar ahir el vestit per a les visites difícils, ja que s’enfrontava a l’Espanyol, un aspirant a l’ascens en hores baixes. Davant d’un camp d’unes dimensions molt més grans que el Recasens i un rival amb jugadores de molta qualitat, l’AEM ho té clar: la prioritat és no encaixar i assegurar-se puntuar, per intentar aprofitar les ocasions per marcar. Va complir la primera a la perfecció, però no va ser capaç amb la segona i el partit va acabar com va començar, amb 0-0.

L’equip lleidatà va deixar l’Espanyol a zero i gairebé sense ocasions. Les poques clares que va tenir van arribar a través de la futbolista que millor coneix l’equip del Recasens: Pixu. La històrica capitana del conjunt lleidatà s’enfrontava per primera vegada a l’AEM després de la seua marxa aquest estiu a l’Espanyol i va estar a punt de jugar una mala passada al seu exequip en dos ocasions, si no hagués estat per dos grans intervencions de Laura Martí.

La portera de Guissona s’ha erigit en el complement perfecte del sistema defensiu de l’AEM, que només ha encaixat tres gols en els últims vuit partits, quan en els primers set n’havia encaixat quinze.El canvi radical en defensa ha provocat que l’AEM acabi la primera volta provisionalment a un punt del play-off i a onze del descens, a l’espera que es completi avui la jornada. L’Espanyol arribava al partit amb la imperiosa necessitat de sumar tres punts, amb una entrenadora que feia el debut a casa, Carol Miranda, i un onze ple de qualitat, liderat per l’emblema blanc-i-blava Adriana Martín, ben secundada per Pixu, Carol i Baudet.La pressió li va jugar una molt mala passada al conjunt local, contra un AEM que repetia onze i que va sortir al camp amb les idees molt més clares i malgrat saber les presses que tenia l’Espanyol. Les blanc-i-blaves van cometre molts errors a la sortida de pilota en el primer tram de partit i l’equip lleidatà es va veure en la seua situació preferida: poder robar alt i atacar ràpid.Així, l’equip lleidatà va tenir les tres primeres ocasions del partit.

Tanmateix, ahir va fallar l’encert de cara a porteria. Yiyi ho va intentar als minuts 7 i 11, amb dos trets des de la frontal que es van perdre a prop de la porteria de María Pi i, al 12, Andrea es va precipitar amb una rematada potent de primeres des de la part dreta de l’àrea que es va perdre molt alta.Mariajo també va tenir la seua, quan Chini va enviar una pilota molt compromesa cap enrere i entre Guerra i la portera María Pi van poder evitar que la davantera anotés a plaer. L’Espanyol estava incòmode, però passada la mitja hora va posar en la primera dificultat l’AEM, quan Pixu va llançar el desmarcatge a l’esquena de la defensa com tantes vegades havia fet al Recasens i es va plantar sola al davant de Laura Martí.

Però la portera de Guissona es va fer enorme i va tapar la rematada per evitar el gol. Un minut després l’AEM va tenir la més clara per a les lleidatanes, amb un centrexut molt llunyà d’Andrea que es va enverinar i va acabar directe al travesser.Abans del descans, Pixu ho va intentar de nou, un altre cop a l’esquena de la defensa, però va tornar a topar amb Laura Martí, que va sortir a tapar l’un contra un i es va anticipar quan la seua excompanya intentava superar-la, es va quedar la pilota i va rebre un fort cop que la va obligar a ser atesa.Després del descans, l’Espanyol va sortir molt millor, més calmat i amb molta possessió. Però el seu control es va demostrar innocu, ja que si va tenir poques oportunitats al primer temps encara en va tenir menys al segon.

Les úniques vies d’atac van arribar a través d’Adriana Martín, que ja havia avisat al primer temps sense gaire perill. Així, el conjunt local va reclamar un penal de Cris García al minut 66 sobre Judit Pablos i va inquietar tímidament amb un tret de Baudet (78’) i un xut molt alt de Natalia Fernández (85’), l’altra exaemista de l’equip blanc-i-blau, que va entrar per Pixu al 71. La resta van ser enviaments d’Adriana Martín en joc o des del córner, que es van trobar amb una Laura Martí molt segura, que fins i tot va salvar un gol olímpic al final.A part de dos tímides rèpliques a pilota parada amb rematades de Cris García (81’) i Jeni (93’), el més destacat per a l’AEM al segon temps va ser el debut de Gema Arrabal, en l’única substitució que va realitzar Rubén López.

La mallorquina va entrar per Yiyi al minut 76 per donar energia al tram final i segellar l’empat que manté la bona ratxa de l’AEM, que ja suma set partits sense perdre, amb cinc triomfs i dos empats.

Laura Martí va haver d’intervenir en diversos córners servits per Adriana Martín i sempre va allunyar el perill.CARLES MIRANDA

Imatge del centrexut llunyà d'Andrea al 35, que va acabar estavellant-se al travesser de la porteria local.CARLES MIRANDA

Pixu se saluda amb Iris Aixalà i el delegat de l'AEM, Xavi Baró.