Passejada i a quarts

El Barça allarga el seu moment dolç després de guanyar la Supercopa d'Espanya golejant el Ceuta, dos categories inferior, en un partit molt seriós en el qual van marcar Lewandowski (2), Ansu Fati, Raphinha i Kessié || Xavi va fer debutar el juvenil Ángel Alarcón

Ansu Fati celebra el tercer gol contra la Ceuta, partit que el Barça va acabar guanyant 0-5 i que li va valer la classificació per a quarts.

Ansu Fati celebra el tercer gol contra el Ceuta, partit que el Barça va acabar guanyant 0-5 i que li va valer la classificació per a quarts.EUROPA PRESS

El FC Barcelona va vèncer (0-5) ahir el Ceuta, equip de Primera RFEF, per accedir als quarts de final de la Copa del Rei, una cita copera sense ensurts per als de Xavi Hernández per mantenir les seues opcions de títol poc després d’aixecar la Supercopa d’Espanya. L’equip blaugrana va seguir la festa quatre dies després de guanyar a Riad el Reial Madrid i aixecar el primer trofeu de la temporada i de l’era Xavi. Amb l’avís que va suposar l’estrena copera davant de l’Intercity, capaç de fer-li tres gols i portar-lo a la pròrroga, el Barça va estar seriós i efectiu en la visita al Municipal Alfonso Murube.L’equip de Xavi no va ser un vendaval d’inici, com sí que bufava per moments a la Ciutat Autònoma, però no va cometre errors i va anar apujant la intensitat a poc a poc.

Raphinha va donar la calma poc abans del descans i Lewandowski va fer el mateix en una bona represa visitant, disposat el Barça a no especular. Durant molts minuts no va apuntar així de plàcid el partit per al rei de copes. La Ceuta va apretar en la seua pressió i va voler també ser protagonista amb la pilota, cosa que l’acabaria castigant.

Rodri, un ariet amb experiència a Primera i Segona, va avisar aviat Eric García, i Reina, un centrecampista amb qualitat, va tenir la visió de joc que necessitava el seu equip per arribar a camp rival.Als de Xavi els va faltar ritme i es van veure obligats a jugar per fora, ben tapat tot per dins. Sense ocasions passava el primer temps, tret d’una arribada de Bellerín que va rematar fora Raphinha, i una jugada molt semblant que va tenir el Ceuta. Un cop de cap de Rodri al lateral de la xarxa va recordar al públic la categoria del partit, però el Barça no va dubtar.

Amb pic i pala, sense tornar-se boig, això sí, Kessié va llançar una de les poques sortides per dins i Raphinha, amb temps per rematar, no va perdonar en un xut col·locat des de la frontal (0-1).Amb Lewandowski bretgant-se amb els defenses, el Barça va tornar després del pas per vestidors amb la consigna Intercity de tancar el matx i el polonès va fer el 0-2 als cinc minuts, a l’aprofitar un error de la defensa local. La llosa per al Ceuta ja era molt pesant, més encara amb l’entrada de Gavi i poc després d’Ansu Fati, repartint minuts Xavi amb el debut al final del juvenil Ángel Alarcón. El recent MVP de la final de la Supercopa es va fer amo del centre del camp i el davanter va matar en velocitat amb el 0-3.

El Ceuta va passar a ser espectador d’un Barça de festa, que encara marcaria dos gols més per mediació de Kessié i Lewandowski, segellant el seu doblet.

Opció de compra preferent per Yannick Carrasco

El Barcelona tindrà una “opció de compra preferent” per Yannick Carrasco, extrem de l’Atlètic de Madrid, al final d’aquesta temporada, segons van confirmar fonts de la negociació arran de l’acord assolit per al traspàs al conjunt blanc-i-vermell de Memphis Depay, rumb a Madrid per uns quatre milions. El Barcelona va proposar en un primer moment l’intercanvi per Carrasco, però l’Atlètic es va negar a la sortida del belga, encara que va acceptar una opció de compra per menys de 20 milions d’euros.