El Cadí la Seu s'endú un dur cop moral

El Cadí, amb un avantatge de 17 punts a la primera meitat, acaba perdent contra el Bembibre || Les lleidatanes es van bloquejar en atac en una segona part per oblidar

Jewel Tunstull intenta superar Helena López.

Jewel Tunstull intenta superar Helena López.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí va encaixar un dur cop moral al caure ahir al Palau davant del Bembibre per un ajustat 60-62, ja que les lleidatanes van arribar a dominar per 17 punts a la primera meitat. L’equip que dirigeix Jordi Acero es va bloquejar en atac durant la segona part i va cedir una victòria clau en les seues aspiracions de tornar als llocs de play-off. El matx va tenir una arrancada soporífera, amb els dos conjunts competint en errors, i la primera cistella, de Kovacevic, no va arribar fins que es va complir els 3 minuts inicials.

El Cadí va semblar desembussar-se i Watts va ampliar el marge amb el seu primer triple, mentre Tunstull tancava un parcial de sortida de 7-0 que va obligar el debutant Diego García a demanar el seu primer temps mort a 5:21 per al final del primer quart. Lacorzana va ser l’única jugadora lleonesa que va estar entonada i el Cadí no va tardar a situar-se 9 punts per sobre del seu rival, després d’una cistella de Brotons, que va firmar una gran primera meitat. L’equip lleidatà va mantenir aquest avantatge fins al segon quart i semblava que el duel seria plàcid (15-6).

Aquesta sensació va anar en augment en l’inici del segon acte, quan el Cadí va començar a tenir encert des de la línia exterior. Raventós i Watts van elevar a 15 els punts de marge (23-8) i el Bembibre tot just tenia resposta a les mans de Silva. Nou temps mort de Diego García amb el 25-12 i tímida reacció de les lleoneses, que van baixar de la diferència psicològica dels 10 punts.

Va ser el torn d’Acero, que va aturar el xoc amb el 26-17 a 4:38 per al descans. El Cadí va reprendre el pols al partit amb un triple de Peña i es va fer fort sota els cèrcols amb una Tunstull carregada de faltes durant el primer quart. La pivot nord-americana va ser l’encarregada de situar els 17 punts de renda per a les lleidatanes (37-20) amb un 2+1.

Però el conjunt visitant va respondre amb un triple de Westerik i la veneçolana Silva va ajustar el marcador fins al 37-26. Tanmateix, la sensació era de control absolut per part d’un Cadí superior al seu rival a la primera meitat. Faltava rematar la feina i els primers compassos de la represa van confirmar les locals com a dominadores.

Però després del 41-28 de Tunstull, el Bembibre es va posar les piles. Whalen i la urgellenca Anna Palma van liderar un 0-5 que va obligar Acero a aturar el partit. Però l’empanada no va quedar allà, ja que les lleoneses van completar un parcial de 0-9 que deixava el matx totalment obert (41-37).

A més, Peña havia de deixar la pista per un dur cop a l’espatlla esquerra. Tot eren males notícies i a més al Cadí li costava un món anotar. Al contrari que a un rival que anava reduint diferències.

Després d’un triple de Pirttinen, les del Bierzo es van situar a només 3 punts (46-43). I una antiesportiva absurda de Brotons va provocar que s’entrés a l’últim quart amb tot per decidir (47-46). La sagnia va tenir continuïtat en els primers minuts de l’últim quart, amb 5 punts consecutius de Silva i López per situar el Bembibre davant per primera vegada en tot el partit (47-51).

El bloqueig en atac continuava sent molt notable, però el Cadí va anar trampejant per seguir amb opcions. De fet, va ser la inspiració de Peña la que va obrir les esperances de la victòria en els últims minuts. La base va anotar dos triples consecutius que van empatar el duel (57-57) a 2:19 del final.

Amb una cistella de Whalen, Acero va demanar temps i Peña va cometre 5 segons en el servei de fons. Pilota per al Bembibre i triple de Whalen per al 57-62. Més difícil encara per a un Cadí tocat de mort.

Llavors va aparèixer Raventós, que va anotar un triple a falta de 35.7 segons i va donar emoció a la recta final. El Bembibre va perdre la pilota en el seu atac al cometre passos Whalen. Quedaven 15.3 segons i Acero es va decantar per una jugada de tres i emportar-se el partit.

La pilota va anar a Raventós, però aquest cop el triple frontal no va voler entrar i la victòria es va escapar de la mans del Cadí, que no podia creure’s haver perdut una ocasió d’or per seguir en la batalla pel play-off.

“Ens hem fet petites i el rival s’ho ha cregut”

El tècnic del Cadí, Jordi Acero, va assenyalar després de la derrota que “hi ha hagut dos partits en un. Hem fet uns primers vint minuts molt bons, hem sabut penalitzar el rival i les seues jugadores importants.

Però després del descans hem sortit poc actives, sense energia. El rival s’ho ha cregut i nosaltres ens hem anat fent petites”. “És una derrota que no esperàvem i una imatge que no volíem donar.

Estic molt decebut, però cal començar a pensar en la EuroCup.” Acero va afegir que “si ja era important el partit de la propera setmana a la pista del Leganés, ara ho és encara més. Estic preocupat perquè ens ha marxat la confiança i hem abaixat el nivell de comunicació a la pista durant la segona meitat. Hem deixat de ser nosaltres i el rival ho ha sabut aprofitar”.