ELS DETALLS

El líder no falla

El Barcelona supera el Getafe amb un solitari gol de Pedri a la primera meitat, tot i que suficient per mantenir-se en solitari al capdavant de la Lliga || El joc blaugrana no va ser brillant en aquesta ocasió, però l'equip segueix en una ratxa positiva de resultats

Pedri marca el decisiu gol en el partit d’ahir contra el Getafe.

Pedri marca el decisiu gol en el partit d’ahir contra el Getafe.EFE

El FC Barcelona va vèncer per 1-0 el Getafe, un pas més en el seu bon moment de resultats encara que en aquesta ocasion sense tanta brillantor com la mostrada en recents actuacions. Tres punts més per consolidar el liderat, aconseguits gràcies a un solitari gol de Pedri a la primera part. L’equip de Xavi Hernández va engrandir la mala ratxa del Getafe, dos victòries en 12 partits, i es queden amb els mateixos punts que la zona de descens, malgrat que ho van fer amb la llei del mínim esforç.

Al Barça, que venia d’un calendari molt més intens que el seu rival, li va faltar ritme per atacar i per replegar, davant d’un rival que va crear perill però no va tenir punteria. Amb els de Quique Sánchez Flores en formació defensiva de 5-4-1, el Barça no es va llançar a la recerca d’espais, va preferir desconcertar amb la possessió, encara que en aquesta ocasió no va crear tantes ocasions. Així, el perill blaugrana apuntava a la recuperació ràpida tan important per a Xavi i allà va naufragar el Getafe en l’1-0.

En dos tocs, la recuperació de Christensen –va acabar lesionat– dirigida a Raphinha i la passada del brasiler a l’àrea, va arribar el gol de Pedri (1-0, 35’). El canari, que fa cas també últimament a la màxima del seu tècnic d’arribar des de segona línia, va donar la urpada que va acabar valent els tres important punts.Ter Stegen va ser clau també per al líder, un Barça que, després de guanyar la Supercopa vol reconquerir la Lliga quatre anys després. El porter alemany va aturar un mà a mà a Borja Mayoral en un error de Pedri fent la passada de gol enrere al davanter madrileny.

Va estar més inspirat el porter que els davanters, amb el torn ahir per a un Ansu Fati que no va brillar. No era el millor dia, davant d’una defensa poblada, per ser l’alternativa al sancionat Robert Lewandowski, i no va tenir ni una ocasió clara tret d’un mà a mà en el tram final que estava anul·lat per fora de joc. El Getafe va tenir les idees clares, amb la intenció de buscar ràpid Enes Ünal i Borja Mayoral, amb la bona sortida per banda d’Iglesias, però li va faltar gol.Malgrat caure en més d’un fora de joc, l’estratègia dels de Sánchez Flores va agafar més d’una vegada desprevinguts els locals i la seua defensa avançada.

En el Barça, sense ritme ni espais, va ser Dembélé qui va assumir la responsabilitat, però acaparant massa la pilota, encara que va ser el primer i l’únic a provar Soria en el primer temps, més enllà del gol de Pedri en la segona ocasió blaugrana.La lluita la van posar Gavi i Damián Suárez, però Iglesias Villanueva no va estar gaire targeter, ni tan sols en una entrada de Dembélé que va vorejar l’expulsió que van reclamar els madrilenys. Quant Quique Sánchez Flores va cremar naus amb Portu, Seoane i Latasa, Kessié va perdonar la sentència, i el Getafe tampoc no va posar en un compromís en la recta final el Barça que, malgrat que sense brillar, va guanyar sense patir gaire. El Reial Madrid va respondre amb molt de treball a la victòria del Barcelona davant del Getafe i es va mantenir a tres punts dels blaugranes en la lluita pel títol de Lliga, a l’imposar-se ahir per 0-2 a San Mamés a un lluitador Athletic, un triomf que el continua ajudant a sortir del dubitatiu moment.

El líder Barça havia posat pressió amb el seu triomf contra el Getafe i obligava el seu perseguidor, també pressionat per la Reial Societat, a sortir airós de la sempre complicada visita a una abarrotada Catedral amb rècord d’espectadors (49.316). Ho va aconseguir, malgrat els esforços dels bilbaïns, intensos, però amb menys encert en els metres finals davant d’un rival que, aquesta vegada sí, va firmar un partit segur darrere i que li dona força de cara a una altra setmana complicada amb derbi coper davant de l’Atlètic de Madrid i visita al Bernabéu de la Reial Societat a la Lliga.L’Athletic hi va posar molta intensitat des del xiulet inicial. La primera bona ocasió va ser madridista amb un tret alt de Benzema, encara que als visitants els va costar sortir i tenir la pilota.

Va ser el francès el que va obrir el marcador, amb un gol en el minut 24. L’Athletic va buscar sense èxit l’empat i, quan el matx estava en els seus últims minuts, Kroos va anotar el 0-2 que tancava el duel. Un gol de Dani Parejo de penal en el minut 101 va donar al Vila-real la victòria davant del Girona (1-0).

El porter argentí Gazzaniga va sostenir l’equip gironí i va parar un altre penal a Gerard Moreno en el 93. L’Elx només va poder sumar un punt davant de l’Osasuna (1-1) i continua sense guanyar aquesta temporada. L’Osasuna va ser superior a la primera part però es va enfonsar a la segona.

Homenatge a Sergio Busquets

Abans del matx el club va oferir un homenatge a Sergio Busquets pels seus 700 partits amb el Barcelona. El capità va rebre una samarreta commemorativa, amb el número 700 estampat darrere i emmarcada en una vitrina. El president Joan Laporta va entregar l’obsequi al jugador, que va estar acompanyat pels seus fills, Enzo i Levi.

Xavi es disculpa i dona suport a la víctima de Dani Alves

Xavi Hernández es va disculpar ahir després del partit i va dir que no va estar afortunat en la roda de premsa de dissabte al referir-se al cas de l’exblaugrana Dani Alves, que està en presó preventiva després de ser denunciat per una presumpta violació. “Crec que es va malinterpretar una mica el que volia dir. Potser no vaig ser del tot clar.

Vaig obviar una mica el tema de la víctima i hem de condemnar tots aquests actes. Vull expressar el meu suport a la víctima i a totes les víctimes d’aquest tipus de violència”, va dir tot just començar la roda de premsa postpartit, abans que comencés el torn de preguntes.Va admetre que no havia passat “un dia gens agradable” arran de la polèmica originada perquè dissabte no es va referir a la víctima i per haver dit la frase “em sap greu per Alves”. “Em sap greu el malentès.

Potser no vaig ser prou contundent en les meues paraules”, va afegir.Ja sobre el partit, va admetre que el seu equip va vèncer “sense jugar bé”. “No hem sabut atacar bé en aquesta línia de 5-4-1 del Getafe. Hem de ser més agressius, tant els centrals com els interiors.

No hem estat bé, hem estat espessos. A la segona part ens ha faltat més agressivitat per anar a tancar el matx. En aquests partits, quan fas el segon sentencies”, i va insistir que, “en general”, el seu equip no va estar “afortunat ni encertat”.Dels canvis en el descans va dir que el de Balde va ser “per decisió tècnica” i el d’“Andreas, per unes petites molèsties en els isquiotibials”.

I va afegir que “en principi” tots estaran disponibles dimecres davant de la Reial a la Copa.