El Tàrrega ja guanya a casa

Obté el primer triomf com a local de la temporada davant d'un Balaguer que va donar la cara || La victòria suposa un baló d'oxigen per als de l'Urgell i fa perdre una posició als de la Noguera

Otger celebra el segon gol del Tàrrega, amb Lautaro i Ramón, aquest d’esquena.

Otger celebra el segon gol del Tàrrega, amb Lautaro i Ramón, aquest d’esquena.XAVIER SANTESMASSES

El Tàrrega va inaugurar el caseller de triomfs com a local al vèncer el Balaguer (3-2) malgrat un mal arbitratge que va perjudicar els blaugranes, especialment a l’assenyalar un penal contra als locals quan la falta havia estat comesa pel jugador visitant. El penal, transformat per Raya en el minut 58, va ficar en el partit un Balaguer que no havia passat de mig camp en els primers minuts de la segona part. El matx, malgrat tot, va respondre al que s’espera d’un derbi.

El Tàrrega va jugar molt bé i va controlar el joc durant els primers minuts, però el Balaguer va donar la cara sempre malgrat encaixar els dos primers gols. L’1-0 va arribar en el minut 12 després d’una gran jugada d’Otger per la banda esquerra que va acabar en una centrada a l’àrea que va rematar impecablement Vargas a gol. El 2-0 es va produir de manera espectacular en una altra jugada d’Otger per l’esquerra, en el minut 44, que va regatejar tots els rivals que li van sortir al pas per acabar batent Alfred.Ja a la segona part el Tàrrega va continuar controlant el partit, sense que el Balaguer pogués reaccionar.

L’entrada des de la banqueta de Juclà i Samba va fer millorar els de David Biosca, que en el minut 58 van aprofitar la transformació, per part de Raya, del penal injustament assenyalat per agafar-se al matx i tornar l’emoció i la incertesa pel resultat a les grades del Joan Capdevila. El Tàrrega es va continuar mostrant inspirat en atac i en el llançament d’un córner favorable als locals, el debutant Lautaro, demostrant el perquè del seu fitxatge, va marcar el primer gol com a blaugrana i va aconseguir el 3-1 que semblava sentenciar el partit. Però si el segon gol del Tàrrega havia estat espectacular, el millor encara estava per venir.

I va arribar en el minut 84 quan el visitant Samba, amb un sensacional xut, va enviar la pilota al fons de la xarxa de la porteria defensada per Oliveros, des d’uns 40 metres de distància, colant-la per l’escaire i establint el 3-2 que a la fi va ser el resultat definitiu. Tanmateix, l’emoció es va mantenir fins que l’àrbitre va assenyalar el final. Els blaugranes van alliberar llavors la tensió acumulada en els últims minuts d’un autèntic derbi, per celebrar la primera victòria de la temporada a casa.

Amb aquest resultat el Tàrrega abandona les posicions de descens directe a final de temporada i es col·loca a la catorzena plaça, amb 9 punts i dos d’avantatge sobre l’Alpicat, que va aconseguir un punt contra l’Atlètic Lleida (2-2), i el Turó Peira, que va perdre (3-1) en el seu desplaçament a Rubí. La setmana vinent, última jornada de la primera volta, el Tàrrega viatjarà a Barcelona per enfrontar-se a la Guineueta, un difícil rival que ocupa la cinquena plaça de la classificació. Per la seua part, el Balaguer rebrà al Municipal l’Horta, que ara és dotzè, amb dos punts més que el Balaguer.

Jordi Jiménez: “Hem merescut la victòria pel treball realitzat”

Al final del partit, Jordi Jiménez va dir: “Estic molt content pel treball de tots els jugadors, que han merescut la victòria davant d’un bon equip com és el Balaguer.” Sobre les noves incorporacions, va assenyalar: “S’han adaptat molt bé i han aportat la seua qualitat a l’equip.”Per la seua part, l’entrenador del Balaguer, David Biosca, va demanar perdó “a la nostra afició que ha vingut des de Balaguer per la primera part en la qual no hem estat a l’altura. Ens ha faltat contundència i mai no hem merescut puntuar. A la segona meitat hem estat una mica millor, però la falta de contundència es paga cara en aquesta categoria”.