ELS DETALLS

L'AEM supera un Juan Grande, cuer de la categoria

L'AEM supera un Juan Grande que, malgrat ser cuer, va donar molta guerra al Recasens i acaricia els llocs de play-off || Mariajo, amb una vaselina genial, va avançar l'equip lleidatà, que fins i tot es va permetre perdonar ocasions clares abans de la sentència

Les jugadores de l’AEM celebren el gol de Cris García, que sentenciava el partit a pocs minuts del final.CARLES MIRANDA

L’AEM va arrancar ahir la segona volta donant una altra mostra de fortalesa com a local en el seu duel contra el Juan Grande, el cuer de la categoria, que no va poder emportar-se cap premi de la visita al Recasens. Malgrat el seu aguerrit treball, l’equip canari va veure com l’AEM s’avançava amb una genialitat de Mariajo en el minut 21 i va mantenir les esperances de poder treure algun punt fins al 88, quan l’equip lleidatà va sentenciar. Sense excessiva brillantor però amb una altra mostra de solvència, l’AEM va sumar la cinquena victòria consecutiva a casa –que allarga fins a vuit partits la ratxa d’imbatibilitat lleidatana– i acaricia els llocs de play-off.

L’equip lleidatà és sisè, a dos punts del cinquè, el Logronyo, que marca la promoció. Tanmateix, un dels equips en play-off és el Barça B, que no pot pujar i deixa la porta oberta que el sisè, ara l’AEM, pugui acabar disputant l’esmentada promoció.Rubén López va confiar en les mateixes onze futbolistes que en els dos anteriors caps de setmana per al matx que donava inici a la segona volta. Davant, es va trobar un Juan Grande que va sortir molt còmode al Recasens, buscant constantment els duels i tancant les jugadores de l’AEM quan tenien la possessió.Així, els primers minuts van transcórrer amb la pilota gairebé més temps fora que dins del camp, amb l’afegit que el vent dificultava encara més el joc fluid.

El Juan Grande tenia clar que la pilota no podia arribar a les jugadores atacants de l’AEM en zones de perill i es va convèncer encara més d’això quan en la primera que li va caure a Andrea a la frontal la lleidatana va filtrar una passada a Mariajo. La davantera aemista va escollir el recurs més complicat, però alhora més estètic, per definir davant de la sortida de Recalde, amb una suau vaselina que va caure lentament fins a entrar a la porteria del Juan Grande i avançar l’AEM (1-0).El xoc va seguir el mateix guió fins al descans i el més destacat va ser que la col·legiada, per error, va ensenyar la targeta roja a Anita per una entrada i, davant de la sorpresa general –també la seua– va corregir i l’hi va canviar per la groga.A la segona meitat, el Juan Grande va patir més per mantenir el ritme elevat del primer temps, encara que en els primers compassos Fanny Godoy va provar Laura Martí amb un tret des de la frontal, que la de Guissona va atrapar amb seguretat. L’equip lleidatà sabia de les necessitats de sumar del Juan Grande i va aprofitar els espais en un tram entre el 55 i el 65, en el qual el duel es va animar.

Andrea va ser la primera a intentar-ho i la que ho va fer amb més perill, amb un tret des de tres quarts que, com la setmana anterior davant de l’Espanyol, va acabar al travesser.Cinc minuts després, Mariajo va tenir una altra vegada un mà a mà amb Recalde, però aquesta vegada la portera paraguaiana va refusar bé la rematada a baix. El rebuig va caure a Yiyi, que va rematar lleugerament desviat. En la jugada posterior, Mar Rubio va reclamar un penal –inexistent sens dubte–, després de superar en conducció Laura Martí, però l’AEM es va treure ràpid la por del cos, amb una altra ocasió clara (64’).

Laura Fernández va aparèixer per la banda dreta i va obligar a intervenir Recalde després d’un tret potent.El partit va baixar de revolucions, encara que Andrea i Laura van tenir dos accions més per aconseguir el gol de la sentència, que no va arribar fins al minut 88, en un córner. Yiyi va enviar la pilota al segon pal, directe al cap d’Anita, que l’hi va tornar al punt de penal perquè Cris García anotés el segon de cap, estrenant-se així com a golejadora a l’AEM (2-0). Només Raquel Quintana, l’amenaça més important de les canàries en el segon temps, va intentar el gol de l’honor en l’afegit, però la porteria de Laura Martí va tornar a quedar-se a zero, per setena vegada aquest curs, i els punts se’ls va emportar un AEM que continua llançat i ple de confiança.

El tècnic de l’AEM, Rubén López, va marxar una altra vegada “molt content pels tres punts”, després d’un partit “contra un rival molt complicat, per això no m’agrada mirar la classificació, perquè és un molt bon equip”. El tècnic de les lleidatanes va considerar que “ha estat clau avançar-se en la primera ocasió clara que hem tingut” i va recordar el que havia succeït en el matx d’anada. “Aquell dia en vam tenir una de molt clara, la vam fallar, elles es van avançar i, si es posen davant, després és molt difícil remuntar”, va dir López.

Tanmateix, el tècnic va lamentar que, al contrari que en altres encontres, “avui hem perdonat molt”. “Hem portat el partit on volíem i en el segon temps gairebé no han tingut ocasions. Per això era important sentenciar, perquè en qualsevol jugada aïllada se’t pot complicar el partit”, va desenvolupar l’entrenador.López també va celebrar especialment el fet d’anotar una altra vegada en una jugada d’estratègia.

“Ho hem trobat a faltar a la primera volta, perquè som un equip amb envergadura i era una pena no haver trobat un gol, que a més ha sentenciat”, va declarar el tècnic.Per la seua part, Anita Velázquez va donar una “gran importància” a un nou triomf, que allarga la bona ratxa de l’AEM. La navarresa va considerar que “hem de disfrutar de tots els triomfs, perquè hem passat una etapa difícil i no sabem què pot passar en un futur”.D’altra banda, Jennifer Santiago va afegir que “és un resultat molt positiu, a més amb una altra porteria a zero”. “És important guanyar a casa i després continuar puntuant fora de casa. Hem de continuar amb aquesta dinàmica”, va concloure la central.