ESQUÍ DE MUNTANYA CAMPIONATS D?ESPANYA

Quatre medalles per a Lleida a l'Estatal de Panticosa

Laia Sellés va ser or, Aina Garreta plata i Mariona Rovira i Pau Baqué, bronze

Laia Sellés, centre, i Aina Garreta, esquerra, al podi.

L’entorn de l’estació de Panticosa acollia ahir la primera prova dels Campionats d’Espanya d’esquí de muntanya, amb la competició d’esprint, en la qual els representants lleidatans van aconseguir un total de quatre medalles. La prova obria els tres dies de competició organitzada per Travessia Club de Muntanya Pirineu juntament la FEDME.

L’esquiadora de Lles de Cerdanya, Laia Sellés, es va proclamar campiona d’Espanya en categoria U18F, seguida per Aina Garreta, de la Pobla de Segur. Sellés va confirmar els pronòstics després de la seua gran actuació al Festival Olímpic de la Joventut Europea (FOJE) que va tenir lloc la setmana passada a la regió italiana de Friül-Venècia Júlia.

Amb només 16 anys es va convertir en l’única esportista dels 1.300 atletes de 47 comitès olímpics nacionals que van participar en el certamen que va aconseguir tres ors. Després de l’Estatal de Panticosa, el gran repte de l’any per a Sellés, a més del FOJE, serà el Mundial que per primera vegada recalarà a l’estació lleidatana de Boí Taüll, entre el 26 de febrer i el 4 de març.

Pel que respecta a la categoria U16F, Mariona Rovira, de la localitat de Talló pertanyent al municipi de Bellver de Cerdanya, es va penjar la medalla de bronze. El mateix metall que va aconseguir en U16M Pau Baqué, també de Bellver de Cerdanya.

Altres lleidatans com Mariona Flores, de la Pobla de Segur, va ser sisena en U16F, mentre que Iona Montoliu, de Tavascan, en U18F, i Gil Ruiz, de Montellà i Martinet, en U20M es van quedar a les semifinals.

La primera final a decidir el campionat era la final sènior femenina, en la qual l’andalusa Ana Alonso es proclamava campiona d’Espanya. Minuts més tard la final masculina tenia com a vencedor el català Oriol Cardona, que va sumar un nou títol al seu palmarès.

Avui continuen aquests Campionats d’Espanya amb la Vertical. Una carrera que tindrà lloc a l’estació d’esquí d’Aramon Formigal-Panticosa, sector Panticosa, amb sortida des d’Estrimal i Selva Verda fins a assolir la meta situada a l’inici de Pista Hoz de Jaca.