CICLISME CARRETERA

Liam Flanagan guanya el Criterium del CC Terraferma

El campió sub-23 dels EUA va superar a la meta el lleidatà Arnau Solé a Alcarràs

Els corredors, amb el gran grup estirat, durant el Criterium disputat ahir al Circuit d’Alcarràs.JAUME CAPDEVILA FOTÒGRAF

El nord-americà Liam Flanagan (Kelly Benefit Strategies), vigent campió sub-23 al seu país, es va adjudicar la victòria en categoria elit a la primera edició del Criterium del Club Ciclista Terraferma, que es va disputar ahir al Circuit d’Alcarràs amb un recorregut de 75 quilòmetres. Flanagan, de 22 anys, es va imposar a l’esprint al lleidatà Arnau Solé (Controlpack). El ciclista de Montclar d’Urgell, pedania pertanyent al municipi d’Agramunt, va entrar a la meta a un segon del vencedor.

En tercera posició, a onze segons, va arribar un company d’equip de Flanagan, Patrick Welch, que es va erigir en vencedor a la categoria sub-23. Un total de 115 corredors, sumant elits, sub-23, màsters i dones, van sortir en compacte pilot per donar vint voltes al circuit de velocitat d’Alcarràs. La participació lleidatana va ser destacada i, a més d’Arnau Solé, també s’ha de ressaltar el tercer lloc en categoria elit i quart absolut del corredor de Rosselló Lluís Ropero (Ilerllengües Cycling Team).

Hi va haver dos tercers llocs més de ciclistes lleidatans en les respectives categories. Va ser el cas d’Iris Gómez (Baix Ter Club Ciclista) en dones, que va ser superada per la polonesa Karolina Perekitko i la francesa Ilona Feytou, les dos del Team Groupe Abadie. I també el de Josep Maria Casals (Ilerllengües Cycling Team), tercer en categoria Masters 50.

Quant a la resta de participants lleidatans val a destacar Albert Masana (Controlpack) i el doble bronze olímpic en pista Sergi Escobar (CC Pardinyes).El Criterium, que obria els actes del 40 aniversari del CC Terraferma, va ser “un èxit”, segons el president del club, Arturo Santiveri, per la qual cosa va avançar que tindrà continuïtat. “La idea va sorgir com una de les activitats més importants del club en aquest quarantè aniversari, però volem que tingui continuïtat”, va dir Santiveri, que es va mostrar encantat amb l’escenari del Circuit d’Alcarràs. “Va ser una iniciativa d’un soci del club, Emili Grau, després de veure que aconseguia gran èxit al circuit de Motorland i la veritat és que ha estat un encert i des del circuit d’Alcarràs ens han donat tota mena de facilitats per organitzar la cursa”, va explicar el president del CC Terraferma.