ATLETISME CURSES POPULARS

Festa atlètica a Balaguer

Puyuelo i Martín s'imposen a la Mitja Marató de la capital de la Noguera || La 32a edició va comptar amb 550 atletes, incloent-hi les proves de 5 i 10 km

Imatge de la sortida de la Mitja Marató de Balaguer, a la plaça Mercadal de la ciutat.JOAN BOVÉ

La Mitja Marató de Balaguer, organitzada pel Runner’s Balaguer, va reunir ahir a la capital de la Noguera 550 participants entre les tres modalitats de la 32a edició de la cita: la mitja marató i les carreres de 10 i 5 quilòmetres. La prova reina, puntuable per a la Lliga Ponent, recuperava el circuit tradicional amb sortida i arribada a la plaça Mercadal després d’arribar fins a Sant Llorenç de Montgai i va ser dominada per Alberto Puyuelo en categoria masculina i per Elisabet Martín, en dones. Puyuelo (Atlético Oroel El Cisne) va completar el recorregut de la mitja marató en un temps de 01:08:23, seguit de prop per Muhammad Lamin (AA Xafatolls), que va anotar un temps d’1:08:34, amb Xavi Tomasa (Ironwill Solideo) en tercera posició (1:09:04).

La guanyadora en dones, Elisabet Martín (CA Granollers), va vèncer amb un crono d’1:23:31, seguida de Katherine Chaplin (La Sansi) amb un temps d’1:25:24, i Nuria Sierra (Hinaco Montsó), tercera amb 1:27:52.En la cursa de 10 quilòmetres, que variava el recorregut del traçat llarg i transcorria per Gerb, el campió en categoria masculina va ser Aleix Sierra (Pedala.cat), amb un temps total de 31:52. El segon classificat, amb una marca de 34:45, va ser Juanma Fernández (Finques Prats Runners) i Raúl Barrios (Pedala.cat) va completar el podi, amb 35:33. En els 10 quilòmetres femenins, Núria Ribalta (Club Triatló Prosan) es va imposar amb una marca de 41:08, seguida de Maria Gardenyes (Tri-4.40), amb 45:16, i de Mayte Hinojosa (Pedala.cat), en tercer lloc amb 45:47.Per la seua part, Albert Seuba va vèncer (Astriman) a la prova de 5 km masculina a l’aturar el crono als 17:06, seguit per Joan Brufal (Los Gessers Algerri), segon amb un temps de 17.13.

El tercer lloc va ser per a Jordi Camats (Clos Pons Thai Runners), amb 17:36. Estel Jordan (Aldahra Lleida) es va proclamar campiona de la prova curta femenina (19:33), amb Maria Tiscar (Plabike) segona (21:35) i Clàudia Pinós (GolRunTroup) en tercera posició (22:05).