El Cadí la Seu perd el partit a l'últim quart davant el Perfumerías Avenida (63-47)

El Cadí la Seu tuteja el Perfumerías Avenida durant 35 minuts, però sucumbeix en un últim quart nefast (22-7) || Les pèrdues i el desencert, claus

Jordi Acero va haver d’esgotar ahir tots els temps morts.

Jordi Acero va haver d’esgotar ahir tots els temps morts.ÀREA 11

El Cadí la Seu va donar la cara, va tutejar el vigent campió de la Lliga Femenina durant més de tres quarts, el va posar en un compromís per moments, però va acabar sucumbint pels seus propis errors (63-47). Les pèrdues (20) i el desencert (5 de 22 en triples) van ser massa llast davant d’un rival de la talla del Perfumerías Avenida, que no va tancar el partit fins al final, després d’un últim parcial demolidor, 22-7. La baixa de Laura Peña per uns problemes a l’esquena, reservada tenint en compte el calendari que li ve al Cadí, va ser un llast més per a les lleidatanes, que van trobar a faltar l’aportació de jugadores com Stephanie Watts o Laia Raventós.

Malgrat tenir una de les pivots més determinants de la Lliga, la txeca Julia Reisingerova, el Perfumerías Avenida ho va apostar tot al triple i li va sortir bé en un primer quart de molt encert exterior. La cistella inicial de Tunstull va tenir una resposta immediata de Carleton amb dos cistelles seguides des de la línia de 6,75. Les salamanquines anotarien tres cistelles més de tres que els van permetre anar-se’n amb una màxima renda de set punts (19-12, m.9), obligant Jordi Acero a parar el partit.Es va refer el Cadí la Seu i va tancar el quart amb una cistella de Júlia Soler i va obrir el segon acte amb una altra de Jewel Tunstull, tensant de nou el lluminós (19-16).

El Perfumerías Avenida seguia insistint des de la llarga distància, però aquesta vegada amb molt menys encert. Tot i així, va aconseguir recuperar els set punts de renda d’inici (23-16, m.14). Les urgellenques van reaccionar de seguida i van tornar el cop amb un parcial de 0-5 (23-21, m.16).Els últims minuts abans del descans van ser un cúmul de desencerts per part dels dos bàndols, en especial del Cadí.

Dos dels seus referents no estaven entrant en joc, amb Raventós errant tots els llançaments i Watts negada en el triple la qual cosa, unida a la baixa de Peña, era massa avantatge davant d’un Perfumerías. Malgrat tot, l’equip de l’Alt Urgell va arribar viu a la mitja part, perdent només de sis punts (29-23) després d’un segon quart paupèrrim pel que fa a anotació (10-9).La segona part va arrancar amb el Cadí més entonat, amb Tunstull fent mal a la pintura i Watts anotant el seu primer triple de la nit (32-30). Però allà es van embussar les urgellenques, molt erràtiques, i l’Avenida ho va aprofitar per endossar-li un parcial de 6-0 i assolir la màxima renda, vuit punts (38-30, m.26), obligant de nou Jordi Acero a demanar temps mort.

El Cadí no es va ensorrar i amb una cistella de gran classe de Bahí i un 2+1 de Raventós va tornar al partit (38-35). Pepe Vázquez va parar el joc, però no va poder evitar que les lleidatanes igualessin el duel a 38, a tres minuts per tancar el quart. Van tenir diverses opcions per capgirar el marcador i posar-se davant, però la precipitació i el poc encert en el triple ho van evitar.Malgrat tot va aconseguir entrar en l’assalt definitiu perdent només d’un punt (41-40) i contra un rival que no es trobava gens còmode davant la defensa imposada per les urgellenques.

Després d’un inici amb intercanvis de cops, l’Avenida va recuperar sis punts d’avantatge (51-45) i Acero va parar immediatament el partit. No volia que se li escapés, però aquest cop no ho va aconseguir. De tornada, un 2+1 de Vilaró va elevar la renda fins als nou gols (54-45), la màxima del matx, que ja no va parar de créixer.

Les lleidatanes es van precipitar molt en els atacs, perdent la barbaritat de 20 pilotes i amb una efectivitat per terra. A més, l’Avenida va aprofitar que Tunstull estava carregada de personals, va posar pilotes interiors a Reisingerova perquè la txeca anotés amb facilitat, deixant el partit vist per a sentència després d’un últim parcial per oblidar, 22-7, tancant amb el màxim desavantatge en tot el matx, 16 punts (63-47), totalment irreal tenint en compte el joc global.

Acero: “Amb el 49-45 se’ns ha acabat l’energia”

Jordi Acero es va mostrar content amb la imatge que va oferir el seu equip davant del vigent campió, al qual va batre a la primera volta a la Seu, però va lamentar la falta d’encert al final.

“Després de l’aturada veníem a una pista complicada com és la del Perfumerías Avenida, amb un gran ambient, però hem fet un bon partit en línies generals, competint contra un gran equip. És veritat que els canvis defensius que ens ha plantejat l’Avenida ens han impedit trobar el nostre feeling en atac i poder córrer. Quan ho hem aconseguit les hem fet patir, com ja vam fer a casa a la primera volta, estant molt bé en el rebot defensiu i en el cos a cos.

Però amb el 49-45 crec que se’ns ha acabat l’energia i la fluïdesa. La lectura del joc i l’eficàcia han baixat i hem perdut massa pilotes gratuïtes. Aquí l’Avenida ha pogut trencar el partit, però crec que mereixíem anar-nos-en amb un resultat més ajustat que aquests 16 punts finals”, va assenyalar l’entrenador del Cadí.